Помощ за голф 3 GTI 2Е двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Помощ за голф 3 GTI 2Е двигател

Мнениеот serjoe » Съб 05 дек 2009 20:00

Значи имам следните проблеми с моито возило.
1.като го запаля, двигателя си работи добре но като натисна педала за газта леко оборотите почват да играят и падат до 400-500-600.Като го включа на задна става о6те по зле и ако го изпусна без да подавам повечко газ си гасне като пич. сменял съм филтри и незнам какво да сменя за да се подобри сьстоянието.
2. сьединителя ми отлепя много високо- сменях съединител преди 1000 км и явно жилото е останало там от предишния. имам на разположение голф донор от които мога да взема жило но незнам колко е сложна цялата смяна.(и как става)
3.ауспуха ми се счупи едната траба и в момента го карам само с една бурия а другото е дупка в заглушителя и се питах може ли на GTI (93 Moдел) да се сложи ауспух от GL (97)които е с единична траба и дали 6те се отрази по някакв на4ин на работата на колата?
4. Ел стаклото на пасажерската врата се вдига и сваля на присекулки и се 4ува странно прескарцване про вдигането- та вапроса ми е може ли да се оправи или трябва нов механизьм. Не е от копчетата- пробвах ги с други!Вазможно ли е да се свали механизма при затворен прозорец(донор голфа няма акумулатор а не ми се 4упи прозореца )

Предварително се извинявам за допуснати грешки и за простите обяснения и блягодаря за отговорите!

Последна промяна от serjoe на Съб 05 дек 2009 21:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: ПОМОщ ЗА ГОЛФ 3 GTI 2Е ДВИГАТЕЛ

Мнениеот santo_trafficante » Съб 05 дек 2009 20:10

заглавието да стане с малки букви :!:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Помощ за голф 3 GTI 2Е двигател

Мнениеот radotom » Нед 06 дек 2009 0:03

serjoe написа:1.като го запаля, двигателя си работи добре но като натисна педала за газта леко оборотите почват да играят и падат до 400-500-600.Като го включа на задна става о6те по зле и ако го изпусна без да подавам повечко газ си гасне като пич. сменял съм филтри и незнам какво да сменя за да се подобри сьстоянието.

Това ми звучи като износен TPS (датчик на положението на дроселовата клапа).
Представлява един потенциометър, намиращ се на оста на дросела, от към купето. Може да се извади (на 2 болтчета с торксова глава е), да се отвори и почисти. Ако графитния слой е силно износен- няма начин- трябва смяна :?
Обаче нещо хич не ми се връзва връзката с включването на задна...
Да не е автоматик колата?
serjoe написа:2. сьединителя ми отлепя много високо- сменях съединител преди 1000 км и явно жилото е останало там от предишния. имам на разположение голф донор от които мога да взема жило но незнам колко е сложна цялата смяна.(и как става)

Не е много сложно ;)
Сваляш корите покрай педалите, за да си осигуриш достъп до педала на съединителя, от към двигателя напъхваш жилото, с достичка нерви и 'мамата' ( mhihi ) го закачаш за педала, а после закачаш и другата част на жилото за вилката отпред ;)
Гледай кужуха на жилото да си влезне хубаво в леглата.
serjoe написа:3.ауспуха ми се счупи едната траба и в момента го карам само с една бурия а другото е дупка в заглушителя и се питах може ли на GTI (93 Moдел) да се сложи ауспух от GL (97)които е с единична траба и дали 6те се отрази по някакв на4ин на работата на колата?

Тук нещо нищо не разбрах :roll:
Може ли по-подробно, а ако има начин и за снимкаааа.... :applause:
serjoe написа:4. Ел стаклото на пасажерската врата се вдига и сваля на присекулки и се 4ува странно прескарцване про вдигането- та вапроса ми е може ли да се оправи или трябва нов механизьм. Не е от копчетата- пробвах ги с други!Вазможно ли е да се свали механизма при затворен прозорец(донор голфа няма акумулатор а не ми се 4упи прозореца )

Много вероятно е да е почнало да се закъсва жилото, което вдига и сваля джама.
Доколкото съм чел във форума- стъклото трябва да е свалено на 1/3, за да стане номера...

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Нед 06 дек 2009 1:31

за ауспуха пояснение: на ГТИ модела е с две изходни траби(от кадето излизат изгорелите газове) от които едната се счупи та вапроса ми е може ли да се сложи ауспух от ГЛ модел които е с само една изходна тръба и 6те се отрази ли това на колата по някакъв начин?

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Пон 07 дек 2009 1:17

реших проблем 4 - свалих буксата за захранването която е под ключа за запалването, дадох я на касо и свалих джама колкото трябваше за да сваля механизма
реших си проблема с 3 и 2 -няма да ги сменям за сега - ще из4акам донор ГТИ от които да си ги сваля.
междудругото реших и смених шибидаха- моя се беше запекал и предишната собственичка(или в сервиза кадето го е карала) го бяха замазали сьс силикон и го бяха откачили от захранването,ама стоеше леко на една страна. Остана само да донаглася моторчето 4е не се затваря напално. Направо съм горд с постижението си.

За Радотом - колега сьжелявам но не разбрах каде точно е този дросел( даже незнам какво трябва да прави-скарам съм с двигатели и 4асти по тях) Ако може да ми обясниш с по прости термини до коя по голяма част се намира и как изглежда горе долу за да го погледна.

Днес започнах да 4увам някакво потракжане отдолу на колата ( от кьм задните седалки посредата) опитах се да погледна от каде идва шума и ми се струва 4е е 4е е от ауспуха които се удря в някаква греда която минава посредата. мисля 4е е порпаднал нещо от някаде но не намерих мястото и цялата ауспухова система си е закачена по местата. някои ако има решение на проблема да каже- мислех си да подложа гума някаква ама то ще е времменно.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 07 дек 2009 15:29

Ето къде се пада- това е на Пассат, но принципно е без значение ;)
2eTPS.jpg

А тук е от друг ъгъл - до калника на пасажера. Виждат се част от кабелите за ТПС-а
2eTPSS.jpg

Ако не забравя- довечера ще ти снимам самия датчик как изглежда ;)

Относно блъскането под задната седалка- да, нмого вероятно е да е ауспуха.
Блъска в задния мост.
Може да се получи от това, че си закачил някъде гърнето и се е поразместило или от скъсан (уморен и разтегнат) тампон ;)

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Пон 07 дек 2009 17:46

мерси колега за изчерпателния отговор- 6те го погледна тия дни да го почистя 4е ме схвана гьрба от оправяне през почивните дни. ауспуха го погледнах -верно стьрже в моста - вързах го с тел временно и спря :063:
да те питам още нещо - смених дискове и накладки на предницата преди 4-5 месеца и почнаха да вият като спирам- има ли оправяне? аз очаквах да се поизносят и да спрат да свирят ама нестана?!?!?!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 07 дек 2009 23:12

Зависи от накладките и от причината да се 'развият' ;)
Ако е някаква гадна твърда накладка оправията е само една- захвърляне някъде много далече, като не гледаш къде падат! mhihi mhihi
Твърдите накладки не само свирят, ами и не спират ;)
Ако си е била хубава накладка- може просто да си претоварил спирачките в желанието си да се изкефиш и да си опекъл феродото.
Накладките имат период на разработване ;)
В такъв случай може да ги свалиш и с шкурка на плоска повърхност (примерно- стъкло) да свалиш опечения повърхностен слой и пак да ги сложиш ;)

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Вто 08 дек 2009 0:12

и дисковете и накладките са оргинални и не се отразява ж спирането- просто си свирят

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”