Въпрос за смяна на тампони на заден мост
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за смяна на тампони на заден мост
Въпросът ми е трудно ли се сменят задни тампони на моста на голф 3-ка гти и колко пари вървят само тампоните и труда
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: Въпрос за смяна на тампони на заден мост
Знам,че се сменят доста трудно.А самите тампони са около 70-80 лв. двата и около 100лв. труд.Поне на мен толкова ми казаха,и мойте са за смяна.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
тампоните са евтини ~20лв./бр или 50 двата. смяната е трудна и скъпа, сваля се целия мост, тръбички и маркучи, избиване и набиване на тампоните, после всичко обратно и обезвъздушаване на спирачките и си готов. цял ден работа затова цените почват от 100 лв. 

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Самите тамтони са по 20 лева бройката(Svag). Сменят се лесно ако имаш всичко необходимо. Ако ли не сваляш моста (сваля се без опорите, разединяваш спирачните мъркучи и жилото на ръчната, отвиват се и болтовете, който държат амотисьорите), след което с малки чук (12 килограмовия
) избиваш старите. Откарваш моста в сервиз (преди това трябва да питаш дали имат нужния инструмент) и след 20 мин. си с нови тампони. Моста се притяга когато колата си е стъпила на гумите.....
П.С. Упс...колегата по горе ме е изпреварол...
П.С. Упс...колегата по горе ме е изпреварол...
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
не исках да пиша подробно каква е процедурата, защото колегата пита трудно ли и колко пари искат. Имаше тема как се сменят, ако иска сам ще даваме съвети. Иначе за моите сам ги сменях + дискови спирачки слагах и имаше доста псувни, но станаха 

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=88145&highlight= тази тема ми беше много полезна предполагам и на тебе ще ти свърши работа,така както е описано напражих избиването и набиването,нямах никакви затруднения,наи малко с набижането лесно е само дето свалянето си емнгоо ама си заслужава
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”