въпрос за стъклен шибидах на Golf 3 1,8 GT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
caby
Автомобил: VW CADDY Ecofuel 08g
Двигател: BSX

въпрос за стъклен шибидах на Golf 3 1,8 GT

Мнениеот caby » Сря 09 дек 2009 18:35

Здравейте колеги.Разлепи ми се люка на колата.искам да ви попитам става ли да се залепи люка в сервиз за автостъкла,примерно в Кобра.И още нещо....става ли да се подмени стъкления люк с друг,също от Голф3.Виждал съм че има и Голфчета с метални люкове.Предварително Ви благодаря

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за стъклен шибидах на Golf 3 1,8 GT

Мнениеот GTspecial » Сря 09 дек 2009 18:53

Koлега, какво означава "разлепи" ми се люка...? Къде е бил лепен?....за самия таван...

ilian77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian77 » Сря 09 дек 2009 20:02

Преди време и аз имах сходен на твоя проблем.Стъклото на шибидаха ми се беше отлепило от рамката.И аз като теб се интересувах да го сменя с метален.Един познат ми каза,че от пасат ставали,но аз лично неможах да намеря.Проблема го реших като свалих цялата рамка със стъклото което се държи на 4-ри болчета с еврейски звезди в купето , без да махаш тапицерията на тавана.Трябва само да го вдигнеш с копчето нагоре,за да ти е по лесно да го развиеш.От Бриколажа вземащ един прозрачен силикон за лепене на стъкло кам други материали, аз избрах марката /БИЗОН/мажеш разлепената част стягаш със стягите,но внимателно :!: и по обратния ред монтажа.Първо го прихвани с 4-те болчета затвори го защото се нуждае от малко регулиране на самата рамка и тавана на колата,стягаш ги и си готов :wink:

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Сря 09 дек 2009 20:55

и аз имах същия проблем пролетта, от кобра категорично ми отказаха. Питах и други които поставят автостъкла но никой не се нае да го прави, всеобщо беше мнението че силикона няма да издържи там. На края си го залепих сам с българско лепило за гума, продават го в големи кутии като от боя, след това цяла нощ на стегите и до днес проблеми не е имало.
viewtopic.php?f=5&t=140827

По принцип не ползвам шибидаха и дори обмислях как да му сложа една ламарина отгоре и да я мина с телоподаващото :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”