Проблем с ел.стъкла , комфорт модул евентуално
Проблем с ел.стъкла , комфорт модул евентуално
Голф3 1.4 ABD ,значи от вчера колата ми взе да ми прави едни неочаквани мизерии , както си стои и предното дясно стъкло + задното ляво падат сами , и след като са до долу смъкнати се чуват машинките как продулжават да се мъчат още да смъкнат ама няма накъде повече . Ходих при майстор преди малко и той ми каза , че това е нормален дефект за всеки Голф3 с ел.стъкла , само че при всички други се смъквали 4те стъкла , а тъй като при мен били само двете и незнаел от къде е , и дори ме посъветва да съм си сменял колата вече ...
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с ел.стъкла , комфорт модул евентуално
- комфорта-модул в предна лява врата,смяна на механизма 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя майстор май толкова е и майстор. Най-вероятно комфорта се е шашнал. Не знам дали има смисъл, но опитай да откачиш акумулатора и да го закаичиш пак. Ако някъде се е натрупала грешка (което май е невъзможно) може да се оправи. Иначе това освен от комфорт не знам от какво би могло да е. До колкото знам не са скъпи за тройките, така че и да го сменяш няма да е проблем. Може би за около 50 лв ще намериш.
Това с акумулатора го пробвах но няма ефект . Относно майстора - мисля , че най-добрия в града , целия град там си носи колите . И той ми каза , че е от комфорт модула по принцип , но в моя случай се самнява , тъй както ве казах , той ми каза , че при другите голфове от комфорт модул с-мата е проблема тъй като тя командва всички стъкла и при другите 4те стъкла се смъкват , а при мен само двете стъкла се смъкват и затова незнаел от къде е проблема 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Веднага мога да го оборя - при остаряване на системите се разцентроват и стъклото с еразмества (макар и с милиметри) и стареят. В следствие на това могат да започнат да правят такива работи - много колеги, включително и аз, имаме проблм, че се вдигат до някъде и после падат. Това е заради изместване и износване на носачи и пр. В следствие на това могат да не се затварят, да стигат до горе и да се отварят или както в твоя случай - да си падат самички. Освен това ако имаш аларма това също може да повлияе - при мен незнайно защо като заключа и отключа веднага шоьорското стъкло ми се отваря...
Извод - иди при друг майстор - не казвам, че твоят е лош, но изглежда не намира проблема. Ако т исе разкарва до пловдив тук има добър. Взема доста но уж ги прави...
Извод - иди при друг майстор - не казвам, че твоят е лош, но изглежда не намира проблема. Ако т исе разкарва до пловдив тук има добър. Взема доста но уж ги прави...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
mania написа:Извод - иди при друг майстор - не казвам, че твоят е лош, но изглежда не намира проблема. Ако т исе разкарва до пловдив тук има добър. Взема доста но уж ги прави...
Взема доста? А знаеш ли цената на ремонтен комплект каква е? Пластмасовата ролка, двете релси и жилото монтирано на тях. И болтове има в комплекта. И марката е ТОПРАН. Цената е точно 60лв!
2 пъти съм правил шофьорският прозорец при най-читавият майстор в София, и двата пъти се счупи след време по един и същи начин. Оставих близо 200лв за ремонти. Накрая си взех от Ауто+ ремонтен комплект за смешните 60лв и работата заспа.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Как ти е акумулатора колега?Два пъти съм виждал иначе нормално работещи и досега ел.стъкла заради слаб акумулатор да се свалят сами.Даже из форума имаше писано май потърси,Успех!
Акумулатора е нов , даже в началато на темата писах : С предишния ми акумулатор (който вече си заминаваше) като нямаше силен ток и се опитвам да запаля и като го изцедя вече до последно тогава ми го правеше тоя номер , а сега акумулатора си нов , всичко е ОК , и пак сами си падат джамовете 

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
От днес и аз съм със такъв проблем,но само при задно ляво стъкло.В Плевен вали леко от сутринта и като слезнах преди малко до колата и що да видя?
Първото,което направих е да откача едно след друго предната букса за задните стъкла и след като слезе отново,откачих и буксата на самата врата.Но то отново слезе след няма и две минути.Тогава махнах кората на вратата за да откача и буксата на самата машинка на стъклото и видях,че там всичко е мокро.Та проблема при мен е най-вероятно окъсяване от самата влага.И сега следва разследване на проблема с намокрянето.Но това става най-вероятно през уплътненията на стъклото.Но както и да е.Та виж,си махни кората,поне да видиш дали и ти нямаш мокро по самата машинка.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Тоя майстор му кажи ............ че има цензура. Огледай кабелите на всяка една врата във маншоните м-у вратата и купето после,ако не намериш проблема провери шофьорската врата или другата предна врата понеже те управляват вдигането и смъкването. Каква е гаранцията че другите две сткла дето не "искат" от нищото да се свалят нямат скъсани кабели във вратите и затова е тръгват надолу? Или като незнае какво да прави (за да не се изложи че не знае) най-лесно му е да каже "абе смени колата".
Да , с пълен ел.пакет съм
, 4 ел. стъкла , ел.шибидах , ел.огледала 

на голф 3-ката всяка машинка си има собствен модул ,не е като на пасата да е един за 4-те
стъкла

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Подобен проблем имах .. стъклата цъкаха постоянно, правят каквото си искат , централното брамчеше от време на време - проблема беше че задния стоп не беше стегнат и компресорчето се напълнило с вода и почнаха мизерии , един ден го разглобих изсуших платката и проблемите се махнаха ... 

Значи не съм правил нищо по проблема ми , но да чукам на дърво откакто пуснах темата досега проблема не се е появявал ... да не ме чува дявола .....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”