Здравейте колеги,търсих в темите,но никъде не можах да открия отговор на въпроса ми
КАК мога да махна топката на скоростния лост на голф 4? благодаря предварително...
Топка за скоростен лост на голф 4
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Топка за скоростен лост на голф 4
Махаш кожата. Вътре има една скоба. Откопчаваш я, дърпаш и топката ти остава в ръцете....
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
А как да я откопчая тази скоба,защото какво ли не опитах,не става и не става...под самата топка има черна пластмаса и под пластмасата има дебел метален пръстен,който е цял и не знам какво да правя....
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
kyossev написа:А как да я откопчая тази скоба,защото какво ли не опитах,не става и не става...под самата топка има черна пластмаса и под пластмасата има дебел метален пръстен,който е цял и не знам какво да правя....
Ами скобата аз я счупих и след това сложих такава с винт....моята я счупих с резачки....
- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:kyossev написа:А как да я откопчая тази скоба,защото какво ли не опитах,не става и не става...под самата топка има черна пластмаса и под пластмасата има дебел метален пръстен,който е цял и не знам какво да правя....
Ами скобата аз я счупих и след това сложих такава с винт....моята я счупих с резачки....
точно така

- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
едва ли...все пак щом е сложен трябва да може и да се маха...с чупене само българина може да го направи не знам...лично мнение...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
kyossev написа:едва ли...все пак щом е сложен трябва да може и да се маха...с чупене само българина може да го направи не знам...лично мнение...
Ами аз съм българин.....чупя и те така...

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Тази скоба не е небходимо чак да се чупи. Достатъчно е да се охлаби малко. Там където е стисната, лекичко с отверката се разчеква, докато започне да се върти свободно.
Топката е набита на пласмасарката на лоста под конус. Подобно на болтовете на кормилните щанги. Ваденето и става само със смело дърпане нагоре.
Вътре има два надлъжни зъба, които фиксират посоката на топката и не е препоръчително да се върти.
Те ти една, още топла снимка, току що направена с телефон:
Топката е набита на пласмасарката на лоста под конус. Подобно на болтовете на кормилните щанги. Ваденето и става само със смело дърпане нагоре.
Вътре има два надлъжни зъба, които фиксират посоката на топката и не е препоръчително да се върти.
Те ти една, още топла снимка, току що направена с телефон:
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря,утре ще се опитам да го направя! 

- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Изкарах топката на скоростния лост точно както каза колегата pedalchobaba, за което му благодаря!Трябва да знаете,че нищо не става с чупене,всичко си има начин в тоя живот!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбрах какъв е проблем да се сложи нова скоба на винт...следващият път пак трябва да разтягаш и стягаш тази....доста несериозно занимание при положение, че нямаш нужният инструмент специален за тази скоба...
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
И какъв е,колега,този специален инструмент? Има ли такъв изобщо или просто го казваш ей така? Топката на скоростния лост е част,която производителят знае,че е често заменима и неизискваща професионални лица за монтажа или демонтажа й,едва ли ще я направи с инструмент,който е специален и много малко хора го имат,не мислиш ли?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
kyossev написа:И какъв е,колега,този специален инструмент? Има ли такъв изобщо или просто го казваш ей така? Топката на скоростния лост е част,която производителят знае,че е често заменима и неизискваща професионални лица за монтажа или демонтажа й,едва ли ще я направи с инструмент,който е специален и много малко хора го имат,не мислиш ли?
Тази скоба се слага в завода заради бързия монтаж...има специален инструмент, с който се слага за секунда....
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Няма значение колега,справих се без да чупя нищо...всичко е ОК сега...благодаря все пак за мненията и съветите ти!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”