Загряване на Голф 2 - причини?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Загряване на Голф 2 - причини?
Колата ми е голф 2, 1.6, карбуратор, с газова уредба. Та проблема ми е свързан с високите градуси, които колата поддържа, загравя си нормално, като време (поне така ми се струва), обаче стрелката минава средата и като е на място се усеща тресене на мотора и се мъче да гасне (сигурно щото работи на малък кръг). Струва ми се, че късно отваря големия кръг, а термостата е нов - на Behr (не били от най-качествените според прочетените мнения тук), отваря го след минаване на средата на скалата на температурата. Та термостата нов, радиатора нов, тройника и другите пластмасови съединения са нови, няма видими течове, а губи антифриз (по-малко ама си отива). Водната помпа не съм я свалял да я видя в какво състояние е. А иначе най-вероятната причина предполагам е заминала гарнитура на главата. Има ли някакъв начин (в домашни условия) да се установи дали е дала фира? Ако има ще съм много благодарен някой да го сподели, че ми взе тока това доливане, та да я сменям. И колко излиза долу горе, ако може някой да каже. Всякакви мнения ще са ми полезни. Благодаря предварително.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”