BWT при голф 4 тди как стоят нещата с въпросната трансплантация?
Отдавна ме мъчи този въпрос.
lambi написа:имам един приятел които си е сложил двигател и шест степенна кутия от сеат леон на голф 3,така че според мене става.

MuTa4eTo написа:При Голф 4 ТДИ , си има заводско с 6 степенна кутия и там става плъг енд плей. А при теб не знам как ще стане. Чувал съм, че го правели но ставало вместо задна, защото иначе няма къде да се сложат забчатките на 6та....
radi_nrj написа:lambi написа:имам един приятел които си е сложил двигател и шест степенна кутия от сеат леон на голф 3,така че според мене става.
Колегата иска да сложи 6-скорости на 1.8 ABS мотор, а там дали има скоростна кутия, чиято камбана ба пасва на блока на ABS-a е божа работа. Аз в момента търся вариант да хакна 6 скорости на Голф3 1.9TD AAZ ама май ще се окаже изгубена кауза

radi_nrj написа:lambi написа:имам един приятел които си е сложил двигател и шест степенна кутия от сеат леон на голф 3,така че според мене става.
Колегата иска да сложи 6-скорости на 1.8 ABS мотор, а там дали има скоростна кутия, чиято камбана ба пасва на блока на ABS-a е божа работа. Аз в момента търся вариант да хакна 6 скорости на Голф3 1.9TD AAZ ама май ще се окаже изгубена кауза

lazare написа:Колеги аз сам с 1.8 моно инжекция 90 кончета ( може ли да ми кажете как се казва моя мотор ABS, AAZ, AEG.. нз как се води моя двг а искам да знам) и същото и аз си мислех няма ли заводско 6 степенна за голф 3 и ако има дали ще пасне на моя ??
.Та интересно кво ще я правите тая 6-та с тези мижави въртящи моменти на двигателите си-1.8 - 145 НМ да речем, AAZ и той долу горе с толкова или викате те нищо не разбират от ФВ,а току виж на 6-та голфа 1.8 ще излети с 300 и ще гори 3.5 на 800 об/мин.Направо ви се чудя как ги мислите тея глупости и къв смисъл има от 6-та на Г3 1.8 или AAZ като ще стане още по-спънат и едва ли ще гори по-малко щот колко места има дето може да караш с постоянна скорост на 6-та продължително време без да се налага да ръчкаш постоянно,да не говорим пък 1.8 Ми как направо ще спре с кутия от дизел дето предавателните числа са сметнати за въртящ момент между 250-320 Нм в диапазона 1900-3500 оборота в зависимост от модификацията,което е близо два пъти повече от 145 Нм на 1.8 Ми.Най-накрая каква е идеята от тази операция:а)в крак с модата сме имаме 6-та ,както на най-новия модел,набили сме хиляда плюс лв. в кола за 2500,пък карай,че сме с гуми 8 употреба и накладки 2-ра,няма кеш за гражданската и винетката,тук скърца там трака ма нали сме с 6-та ;б)гори по-малко и върви повече;в)имам много свободно време и пари за трошене и се занимавам с разни бангии да им слагам 6 скорости;г)просто ей така си питам да се намирам на лаф lazare написа:Колеги аз сам с 1.8 моно инжекция 90 кончета ( може ли да ми кажете как се казва моя мотор ABS, AAZ, AEG.. нз как се води моя двг а искам да знам) и същото и аз си мислех няма ли заводско 6 степенна за голф 3 и ако има дали ще пасне на моя ??

vw16v написа:...
ако желае колегата за даде по-точна информация кое от къде и как

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: petar_a и 88 госта