Проблем с Golf4!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Проблем с Golf4!

Мнениеот k_garchev » Вто 08 дек 2009 20:05

Първо здравейте на всички!Имам един въпрос!Преди три дена при потегляне и веднага след това завой чух странен звук от към двигателния отсек!И след това чувах постоянно тракане.Спрях и при първия оглед не открих нищо нередно и продължих, но и тракането продължаваше!Колата е 1.6SR AKL и бях чел че доста хора имат проблеми съ скоростите или по точно прословутите нитове и първоначално помислих че и на мен ми се е случило същото нещо!И да не забравя че когато не ссе движи на скорост няма никакво тракане.
Така карах около 15км докато се прибера и тъй като беше късно оставих оглеждането на канал зая другия ден!На другия ден паля сутринта и няма никакво тракане отивам на работа(изминал съм пак около 17-18км).След работа пак от същия паркинг тръгвам и пак същото тракане и пак 2 часа прибиране до вкъщи!Не издържах и вече на следващия ден(вчера) реших да отида на сервиз да видим какво става,но пък няма и следа от тракането,така че няма смисъл да ходя да се излагам!Между другото огледах всичко по окачването и не видях нищо нередно,но преди 2часа пак ходих на един канал(по-тъмно) и открих нещо странно!Единия мъншон на карето имаше някаква много странна форма-беше се подул и го снимах!Ето и снимки!
ИзображениеИзображение

Четох че скоростните кутии са доста скъпи и трудно се намират и направо се бях уплашил,но сега слерд това откритие може да се окаже и каре!
Малко ми е трудно да се изкажа защото празнувам и съм вече малко пийнал!
Между другото-Честит празник на всички които празнуват! :drunk :applause:
Предложете какво може да се е случило!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Golf4!

Мнениеот joromnt » Сря 09 дек 2009 10:36

Колега, тоя маншон вярно че много се е надул, но друго ми е странно на мен. Това масло от къде се е стекло така? Изглежда ми доста прясно. След като си запознат със слабостта на модела, огледа ли корпуса на скоростната кутия за евентуални нови отвори? Провери си маслото на скоростите, хидравликата и двигателя да не си отвориш допълнително работа.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 09 дек 2009 22:08

joromnt написа:Колега, тоя маншон вярно че много се е надул, но друго ми е странно на мен. Това масло от къде се е стекло така? Изглежда ми доста прясно. След като си запознат със слабостта на модела, огледа ли корпуса на скоростната кутия за евентуални нови отвори? Провери си маслото на скоростите, хидравликата и двигателя да не си отвориш допълнително работа.

Проверил съм всичките видове масла!И това не е масло а антифриз!Малко преди това сменявах дросела и един температурен датчик!Сега като се сетя май не съм поглеждал дали има масло в скоростната кутия!Благодаря за мнението! :bowdown :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 10 дек 2009 23:03

Никой ли не знае нещо по въпроса!

Потребителски аватар
hdjfmr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hdjfmr » Пет 11 дек 2009 18:07

Здравеи колега аз имах съштия проблем и се оказа най лошото скорости но аз на инат ги карах докато несе разцепиха :)

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 12 дек 2009 0:14

При мен вече 5 дена не се обаждало! :banana И аз карам та се скъсвам!Чакам да се разтропа пак и ще ходя на сервиз да видим какво ще излезе!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”