Здравейте капацитети,
Въпросът ми е следният:
Дали е възможно скоростна кутия от Голф 1 дизел 1,6 да се монтира на Голф 2 гти 1,8 115к.с. Интересува ме зашото когато единичката беше с тази скоростна кутия от дизела с 4 скорости, направо разцепваше мрака. Палеше си гумите супер мощна беше и със супер ускорение. И сега ме интересува дали няма да може да се сложи тази скоростна кутия на 2-ката.
Благодаря Ви много за съвета предварително.
Христо
странен въпрос за скоростна кутия
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странен въпрос за скоростна кутия
За градско ще е трепач...За магистрала не ми се мисли...

А и тоя дизел 54 коня колко да върви...Да върви,да върви...колкото 1.3 карбуратор да върви максимум.
В дългите скорости е истината! Аз карам ето с тези скорости!
1-а-2,486
2-а-1,523
3-а-0,909
4-а-0,641
5-а-0,488
диференциал-5,222
задна-3,166-тя поне е стандарт!
На 100 км съм на 1950 оборота в минута на пета на петцилиндров бензинов мотор-какво повече да ти кажа.
Търси нещо подобно като предавателни числа.Разбира се,винаги можеш да и ръгнеш къси скорости,ама скопяваш колата откъм скорост...За икономия на дълъг път пък изобщо не ми се говори,защото там нещата са още по-страшни....

А и тоя дизел 54 коня колко да върви...Да върви,да върви...колкото 1.3 карбуратор да върви максимум.
1-а-2,486
2-а-1,523
3-а-0,909
4-а-0,641
5-а-0,488
диференциал-5,222
На 100 км съм на 1950 оборота в минута на пета на петцилиндров бензинов мотор-какво повече да ти кажа.
Търси нещо подобно като предавателни числа.Разбира се,винаги можеш да и ръгнеш къси скорости,ама скопяваш колата откъм скорост...За икономия на дълъг път пък изобщо не ми се говори,защото там нещата са още по-страшни....
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Ако целиш по-бързо ускорение ти трябва къси предавки(2H кутия, която се монтира на EV моторите) а ако целиш икономичност дълги. А относно 115-коньовия мотор на голф 2 не ми се коментира.....

- vankatajawa
- Автомобил:
- Двигател:
Lion_Heart написа:За градско ще е трепач...За магистрала не ми се мисли...![]()
![]()
1-а-2,486
2-а-1,523
3-а-0,909
4-а-0,641
5-а-0,488
диференциал-5,222
Послушаи колегата аз сложих на моито поло 1.3гт по къси скорости и колата наистина умря за каране след 100км/ч търси най добре дълги пак ще си дърпа.
- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Послушаи колегата аз сложих на моито поло 1.3гт по къси скорости и колата наистина умря за каране след 100км/ч търси най добре дълги пак ще си дърпа.[/quote]
Еми колега, ако караш в града с 200, да, трябват ти дълги скорости, аз за това съм писал ускорение или икономичност ! А ти с този мотор 1.3 75 кончета, ако мислиш, че ще кинеш полуоски след 100км/ч жИстоко си се объркал
Еми колега, ако караш в града с 200, да, трябват ти дълги скорости, аз за това съм писал ускорение или икономичност ! А ти с този мотор 1.3 75 кончета, ако мислиш, че ще кинеш полуоски след 100км/ч жИстоко си се объркал

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”