Питане за ремонт на глава....нормална ли е цената?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Питане за ремонт на глава....нормална ли е цената?

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 11:44

Здравейте , та днес си оставих колата за ремонт на главата , защото още като си я купих от гарнитурата сълзеше малко масло , но много малко и нито се е налагало да доливам , нито нищо а и колата държеше по-висока температура и смених доста работи без да се е налагало като датчици , помпи , термостати. С времето (около година и половина) проблема се е усилил и вчера като дигнаха колата за смяна на задни накладки видях , че теча е станал доста по силен. Реших да си оправя гарнитурата , шлайфане на глава , на клапани , гумички и напасване + гарнитура. Майстора ми се обади преди малко и се учуди че тая кола изобщо се е движела :shock :shock ..... На четвърти цилиндър клапана е крив , буталото надрано . На другите цилиндри компресията я няма никаква...та въпроса ми е 180-200 лева нормална цена ли е за труд + части? Мерси предварително , а колата ще стане довечера и ще споделя дали най-накрая са ми свършили мъките с загряването и невървежа :arrow:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Питане за ремонт на глава....нормална ли е цената?

Мнениеот °niksi° » Чет 30 мар 2006 11:57

Exell написа:На четвърти цилиндър клапана е крив , буталото надрано . На другите цилиндри компресията я няма никаква...та въпроса ми е 180-200 лева нормална цена ли е за труд + части?

За тия неща дето казваш - НЕ НЕ Е НОРМАЛНА, много малко ми се струва, но това си е мое мнение.
200 лв е нормално според мене за: смяна гарнитура, шлайфане главата, припасване клапани - части+труд.
Но с кривия клапан, надраното бутало и компресията дето я намало - това не е добре.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 30 мар 2006 12:03

Еле па това за довечера дето ще стане.
Доколко ти е познат майстора?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 12:09

Преди малко се чух пак с майсторчето. Ами така и така са отворили мотора ще се сменят всички клапани + фрезиране. Някои ще кажат ...що па всички клапани. Ами решил съм , така и така сега ще се прави колата. Цената е 330 лв. за всичкото това + онова изброено по-горе. Майстора ми е познат и му имам доста голямо доверие , а колата ще стане за утре след 15:00.

Niksi , първоначално беше тая идеята , но се оказа по-сериозно :( :cry:

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Чет 30 мар 2006 12:37

Колега задължително обади като вземеш колата доволен ли си и къде е сервизарче и при мене плаче за смяна и още куп неща :D

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 12:46

vwg3 написа:Колега задължително обади като вземеш колата доволен ли си и къде е сервизарче и при мене плаче за смяна и още куп неща :D

Надявам се да стане всичко ОК. Писна ми от проблеми с загряване , с невървене , с пукане и тракане. За сервиза....ами мисля , че хората от форума , които се занимават с това нещо (Niksi & Vaskoto1) биха си свършили работата идеално , но те ще кажат дали им се занимава и какви пари би излязло всичко.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 30 мар 2006 12:47

Нещо много подозрителна ми се струва тази история с тоя майстор, ама ти си знаеш... :roll:
Крив клапан, надран цилиндър, никаква компресия, и това да си караш, без да го усетиш?!

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 30 мар 2006 12:51

Я вземи тоя крив клапан да го видиме, че и на мен ми стана интересно. Тоя май те взима за канарче. :wink:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Чет 30 мар 2006 13:00

Същия проблем и аз го имам ама на мене ми казаха 400 целия ремонт съсъ смяна на сичко а сега съм говори с един друг за 200 само главата и ако не наложи и останалото но първо да го отворят и да видат кво е!

П.П. кажи къде е тоя майстор дето ше я водиш колата ???

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 13:04

ACCELERATOR написа:Нещо много подозрителна ми се струва тази история с тоя майстор, ама ти си знаеш... :roll:
Крив клапан, надран цилиндър, никаква компресия, и това да си караш, без да го усетиш?!

Що така мислиш? Не съм казвал , че не съм го усетил . Колата се държеше много гадно на бензин. Придърпва , гасне , глъхне..... ще взема утре старите клапани и ще ги снимам . :arrow:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 13:07

Miki написа:Я вземи тоя крив клапан да го видиме, че и на мен ми стана интересно. Тоя май те взима за канарче. :wink:

М не съм сигурен , човека е сериозен , като казвам сериозен имам предвид , че съм убеден че не си пада по "абе купувай ново и сменяме па ще се оправи" . Разбира си от работата и не мисля , че би забогатял точно на мой гръб. :evil: :evil:

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Чет 30 мар 2006 13:25

трябва наистина да ти е добър приятел да ти прави колата за тези пари :roll:
а ти видя ли кривия клапан и надраното бутало :?:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 30 мар 2006 13:29

Не , на работа съм но като ми прави нещо и винаги си взимам старите части. Утре ще видя какво е дереджето и ще заснимам.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 01 апр 2006 10:53

ко стана колега :?

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател: