"Стърже" като натисна педала на съединителя.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

"Стърже" като натисна педала на съединителя.

Мнениеот kostadin_spasov » Нед 20 дек 2009 21:48

Привет колеги,карам 1.3 MH - 89 год.с 5 скорости.Проблема е със скоростите и по точно явное е съединителя.Става въпрос за следното, при натискане на педала на съединителя се чува груб звук все едно стърже по нещо раждиво.По трудно се натиска педала и като че ли и леко рязко захапва на "зъб", също по трудно влизат 1 , 2 -ра и се бъркат 1-ва и задна .Вярно че скоро /от около 1 и пловина година/ не съм търсил масло в соростите, но нада ли е това проблема да хрупа-стърже като натискам педала ,е и аксиалния лагер шуми доста от година а феродовия го смених с лагера преди около година и 6-7 мес.ама лагера си шуми от тогава/уж е нов/.Един колега - уж по-"светнат" каза че е "май-притискателен диск" ама стържело при отпускане а при мен го прави по-грубо при натискане /отделяне/ .Мислех за момент че е жилото-скъсана нишка та затуй го пръсках с "WD40" уж минава за малко ма май си въобразявам че и минава.
:012: Питам аджеба кво мое да е според вас колеги и по важното и основно е предстои ми патуване по празниците с бебето на дълги разтояния - ДА РИСКУВАМ ЛИ щото не мога да я разхвърлям в този студ за един ден на цимента в гаража без канал и печка.
Сега я въртя градско по 50 - 60 км най-малко на ден и в градското "стърже" ГРОЗНО И ГРУБО на " дълго" ще ли е по добрe или да я почвам.
Колеги и стърже само при натискане и отпускане , не постоянно.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: "Стърже" като натисна педала на съединителя.

Мнениеот parno » Пон 21 дек 2009 6:58

може аксиалния лагер който си сложил да е кофти
или неправилен монтаж
аз ако имах гараж щях вече да съм я разхвърлял с някой приятел ...та това си е благословия mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”