Проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с парното

Мнениеот aiptek » Вто 22 дек 2009 14:12

Това което търся представлява това което е на снимките.Не знам точно как му е наименованието но за мен е перка на радиатор.Когато пусна парното или в моя случай климатроника на Г3 -97г. не не започва да се върти,започва след като го ударя силно 3-4 пъти отдолу (жабката) след което ръгва да се върти.
Забелязвам че има и разлика в силата на въртене когато парното духа на стъклото и тогава когато духа в купето ,тогава е по бавно от колкото на стъклото

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Интересува ме как мога да го оправя сам или колко струва ново или втора ръка

Последна промяна от aiptek на Вто 22 дек 2009 16:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с перката на парното

Мнениеот aiptek » Вто 22 дек 2009 14:44

Никой ли не може да помогне :?

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парното

Мнениеот The Officer » Вто 22 дек 2009 16:36

Колега моторчето ти за вентилатора малко се е спекло , затова тръгва , когато го удариш , ама скоро ще спре да върви съвсем.Намира се под жабката и се сваля като го завъртиш обратно на часовниковата стрелка.Но щом веднъж вече е спекло може да го смажеш , ама тва няма да помогне особено.
Трябва ти НОВО или по-добре ВТОРА УПОТРЕБА , което да работи добре , и го търси заедно с регулатора-той се намира него-една платка.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Сря 23 дек 2009 2:45

Да ясно ми е къде се намира.Аз вече го свалих няколко пъти,пръскал съм му какво ли не и не помага .Трае няколко дни и пак :(
Само не те разбрах за каква платка става дума и имаш ли представа колко струва ново или втора ръка ...от тези снимки който съм показал може ли да ми кажеш кое е това което да гледам.

Благодаря

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Сря 23 дек 2009 16:29

Говоря ти за управлението на моторчето , ама не съм сигурен дали на Г3 е като на Г2.На Г2 се намира отдолу или отстрани на моторчето-не съм мн сигурен и представлява една зелена платка...но ако ти работят всички степени на парното забрави за нея-значи е здрава и ти трябва само ново моторче (или втора употрба,че за нова ще ти резнат главата).
Нали ти казах , че колкото и да го раздвижваш няма смисъл-няма да се оправи за повече от няколко дни.
Търси си ново. :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 23 дек 2009 17:36

по вероятно проблема да е във връзка покрай моторчето на буксичката да не би да е хлабава връзката защотот ако е спекло моторчето ше гори бушона а пък и след смазване се опрравя преди около месец и половина и аз имах проблем с това моторче свалих го разглобих го почистих ротора малко смазка и сега върти като лудо погледни връзките наи напред преди да вземеш ново!!! то с ново всеки знае

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 23 дек 2009 19:07

видя ли четките му в какво състояние са?
аз моето го избавих от цвилещ звук чрез миене с четката и бензин
след това яко грес по местата където търкаля

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Сря 23 дек 2009 23:41

Утре го свалям, разглобявам, почиствам стабилно с вода бенц и други неща :)Само не знам от къде да си взема малко грес или някакво смзочно чудо :)

И или ще ви се похвала или оплача :)

Мерси !!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 дек 2009 23:48

Колега оправят се. Трябва да му свалиш всички пластамаси, за да стигнеш до втулките и четките. Моето виеше на умряло по едно време и едвам вървеше. Изчистих и му смазах втулките, и вече е 6 от доста време. :D
Моите пластмаси се държаха на едни гумени тампончета. И се издърпваха. Това не знам как е точно ама едва ли е по-различно много като гледам. :wink: Грес примерно Литол евтина е ама върши супер работа. Става за лагери после и за много други неща по колата и вкъщи. :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 24 дек 2009 7:49

почисти го без вода...
и принципно гледай да няма контакт с нея че почва да издава едни виещи звуци

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 24 дек 2009 10:00

Ново в Ауто+ е 130 лв ако не се лъжа.
По моргите върви между 30 и 60 лв.
Не е до смазване и почистване, явно имаш прекъснал сектор от колекторния пръстен и като спре на него няма тръгване.
Като е свалено и не тръгва и като го побутнеш на ръка завърта, нали?

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 24 дек 2009 10:24

И аз се присъединявам към колегата "niksi". Освен четките се беше износил и колектора, просто конструктивно решение освен четките да се износва и колектора, за да си купиш ново моторче, а ново (за голф 4) е 365лв. в Юнитрейд. При мен проблема се реши с 35лв. - нови четки и нов колектор, но забрави че ще можеш сам да направиш тази интервенция!

pepino2191
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino2191 » Чет 24 дек 2009 11:23

искам да питам защо неми духа парното на цялото стъкло от пред само пред мен.Възможно ли е да са запушени тръбите в таблото

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 24 дек 2009 12:57

pepino2191 написа:искам да питам защо неми духа парното на цялото стъкло от пред само пред мен.Възможно ли е да са запушени тръбите в таблото
да са запушени тръбите малко не ми се вярва,по скоро някоя от клапте ти да не работи да е откачено жилото и за акква кола става въпрос,а каот направиш д ати духа към предното стъкло духа ли ти от другите духалки

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Чет 24 дек 2009 19:48

black` написа:Колега оправят се. Трябва да му свалиш всички пластамаси, за да стигнеш до втулките и четките. Моето виеше на умряло по едно време и едвам вървеше. Изчистих и му смазах втулките, и вече е 6 от доста време. :D
Моите пластмаси се държаха на едни гумени тампончета. И се издърпваха. Това не знам как е точно ама едва ли е по-различно много като гледам. :wink: Грес примерно Литол евтина е ама върши супер работа. Става за лагери после и за много други неща по колата и вкъщи. :)

Да по същия начин се захваща и моето с гумени тампони

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”