Спирачен апарат
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Спирачен апарат
Здравейте колеги!Става въпрос за следното-преди около 2 години смених предните накладки на голф 3 и всичко си беше добре,но сега като слагах зимните гуми забелязах,че накладките са позаминали и по-точно загледах само една от тях!Както и да е,викам ще изкарам зимата!Да ама не!Преди 2-3 дни се появи ужасно стържене от същата накладка в която се бях загледал!Вчера разглобявам и какво да видя-няма никакво феродо!Но другата накладка има доста живот в нея!И така проблема е,че горния водач нещо е блокирал и задържа и накладката стърже по малко в диска и съответно се износва!До колкото успях да разбера нещата има втулка,която служи като ограничител или нещо такова и същевременно апарата се движи по нея!А апарата където контактува с втулката е пластмасово с гума в двата края!Та мисля,че проблема е в тази пластмаса и въпроса ми е може ли да се смени и някаква ориентировачна цена!Помагайте и мерси предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачен апарат
трябва да има ремонтен комплект тези железни втулки,тефлонови втулкии друго не знам какво беше,колега от форума беше качвал снимки,за цениу не знам как вървят но ги има,даже сега се сещам че и някой марки накладки ги дават с накладките заедно като ремонтен комплект
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега вземи по яка щанга и напъваи навътре(без да се притеснява6 4е 6те счупи6 диска)докато цилиндъра се прибере напръскаи го с WD-40 или няква смазка.за целта ти трявва о6те един 4овек които да натиска спира4ката да изкарва цилиндъра(като внимавате да не го изкарате нацяло) а ти да го прибира6.и така докато се раздвижи.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
значи както ги гледаш тоя втулки, те са направляващите на тях се нос и води целия апарат. на апарата има отвори и набити тефлонови втулки на който лагеруват металните втулки през който минава болта и се стяга. тоя втулки на са защитени и се набиват боклуци.
1 трябва да разглобиш и да видиш можеш ли да минеш само с почистване. за целта отвиваш двата болта на които се държи апарата и настрани го вадиш. щом си сменял накладки няма да ти е проблем.
2 почистваш втулката и отвора до блясък както си е на маркуча.
3 ако след като си почистил тая неръждаемата втулка и отвора пробваш как влиза и дали има луфт. ако има хлабина значи се е износила и трябва смяна. намираш ремонтен комплект и сменяш.
4 накрая тъпчеш грес в отвора и монтираш
1 трябва да разглобиш и да видиш можеш ли да минеш само с почистване. за целта отвиваш двата болта на които се държи апарата и настрани го вадиш. щом си сменял накладки няма да ти е проблем.
2 почистваш втулката и отвора до блясък както си е на маркуча.
3 ако след като си почистил тая неръждаемата втулка и отвора пробваш как влиза и дали има луфт. ако има хлабина значи се е износила и трябва смяна. намираш ремонтен комплект и сменяш.
4 накрая тъпчеш грес в отвора и монтираш

- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Значи номера с почистването и смазването го минах,но когато го разглобявах едната тефлонова втулка дори беше излязла малко от мястото си!То че ще се сменят е ясно и въпроса ми беше дали се продават отделно от апарата!До колкото разбрах се продават и много скоро ще се занимавам да ги правя!Благодаря ви за отговорите!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”