Губене на мощност Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kotarak
Автомобил:
Двигател:

Губене на мощност Г2

Мнениеот Kotarak » Съб 19 дек 2009 16:16

Здравейте, нов съм във форума :) Проблема ми е следния... От скоро имам голф 2ка 1.6 с гас и всичко беше 6 докато един ден колата заби муцуна зверски веднъж и продължи и аз забравих после за случилото се,обаче колата започна много да не върви и да гори страшно много (нещо от рода на 20 на 100) и за 2 дена се влоши още до момента, когато отидох една сутрин запалих я и като подам леко гас колата губи обороти и гасне и така и не можах да я подкарам даже с дърпане просто глъхне и не иска. Видял съм се в чудо вече и не мога да си обясня какво и е всичко изглежда нормално. Забравих да спомена, че бензиновата ми помпа се прецака преди седмица и карам все на гас даже сутрин я паля на гас... може и това да е пречината но какво е заминало... :cry: Даите акъл какво може да и е, и ако е изпарителя евенатуално дали ако сменя помпата ще тръгне както трябва или ще има запушени жигл'ори или проблема е другаде :roll:
Поздрави!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Губене на мощност Г2

Мнениеот bobocamaro » Съб 19 дек 2009 18:35

Привет колега,всичко това се случи след развалянето на бензиновата помпа,или кога?Ако колата глъхне,губи мощност и ти харчи 20 на 100 газ обяснението е че се дави на газ.Изпарителя вакуумен,електрически ли е?Можеш като начало на слух да прецениш колко газ ти пуска към мотора на празен ход,само да не се подпалиш!Ако много пъти си палил колата на газ зимата,без да обливаш изпарителя с топла вода и той е замръзвал като нищо може да имаш спукана мембрана (работна,1ва степен,2ра степен,празен ход) от там идва давенето и харченето.Опитай да закрепиш някакви обороти,провери дали изпарителя се загрява и го карай за профилактика ако се налага.

Потребителски аватар
Kotarak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kotarak » Съб 19 дек 2009 18:50

Ами карах си на гас след като си замина помпата и нямах проблеми, а изпарителят е ловато вакумен, а и обороти вече спря да държи и гасне, с натискане на газта също гасне и въобще не мога да я задуржа запалена повече от 10 секунди. Имах предположения за мембраните обаче никои не ми подкрепи идеята а пък като нямам бензинова помпа не знам дали на бензин ще си работи нормално. И да никога не съм я заливал с топла вода и съм я палил да минусови температури. Имаче при опит да я запаля бая мирише на гас но мисля, че е преди туй си миришеше но меже би не толкова :roll: И всичко стана не много бързо а в течение на няколко дена започна да губи полека мощност и разхода се качи неимоверно преди да спре въобще да върви. Най-вероятно е изпарителя обаче ми казаха, че може да няма нищо общо с газовата :? Каква е нормалната цена за смяната на мембраните за да знам при евентуална смяна :roll:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 20 дек 2009 10:05

Щом смърди на газ изпарителя се олива и дави колата.Цената на мембраните е около 30 до 40 лева,за труд не знам колко ще ти искат.Не можеш сам да си поправиш изпарителя-най-малко ти трябва компресор за да му регулираш степените.Така че нещата отиват на към сервиз.Не зарязвай и бензина-смени помпата,провери за бензин в маслото,едно продухване на карба,проверка на ваккумни маркучета,читав въздушен филтър и си пак на пистата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Kotarak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kotarak » Нед 20 дек 2009 22:21

Такаам колата вече се подобри поне успях да направя няколко кръгчета, но нещо не и се върви.. явно ще се смянят тези мембрани... Утре ще бягам за нова помпа на първо време и майче напролет ще я мисля газовата, а ако ми паднат повечко пари и нея ще оправя :D Я кажете колко струва горе долу помпата за да не ме одерат някъде безпричинно :Mr Green Fun , че кат ме видят такъв интелигентен с работните дрехи... mhihi

Потребителски аватар
danail_3
Автомобил: Skoda Octavia estate LK
Двигател: AGU с АГУ

Мнениеот danail_3 » Вто 22 дек 2009 16:16

Колега, има ли развитие по въпроса, че и аз съм със същите симтоми и се чудя от карборатора ли да я подхващам или от изпарителя, или двигателчето вече си е изпяло песничката.

Потребителски аватар
Kotarak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kotarak » Вто 22 дек 2009 22:41

Ами не съм я оправял още защото нямам време, но изпарителчето си е заминало, но сега е по топло и не ми прави толкова беля та може да се кара трябва да се смени... и се чудя заслужава ли си да сменя мембраните на изпарителя (ловато) или да си купувам направо нов волтран за 40-50лв :talk:
P.S. Защо подяволите от време на време както колата е стигнала 90 градуса и ми светва лампичката която седи там... не видях някаква причина :?

Потребителски аватар
danail_3

Мнениеот danail_3 » Сря 23 дек 2009 9:23

Понеже на моя "Пенчо" си му бачка бенз. помпа, но някой спер*ояд беше решил да ми източи бензина, вчера в една туба (4 л) си налях бензин и направо от нея сложих да дърпа помпата, та се оказа, че и на бензин колата си върши същите магарии. има тихи обороти, има високи обороти, но като тръгна да я форсирам плавно и гасне. Ако я изфорсирам рязко няма ядове.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 23 дек 2009 9:46

а някой проверчвал ли е тампона под карбуратора дали не е сдал багажа,запушвате отвора за въздух и надигате леко кутията,ако колата не загасне е мн вероятно да си е заминал тампона,проверете и вакумните маркучета

Потребителски аватар
danail_3

Мнениеот danail_3 » Сря 23 дек 2009 11:59

:) При мен филма започна след смяната на точно този тампон.

Но си мисля, че не е от него (като мърдам карб. оборотите не се менят), ами нещо съм окепезил при демонтажа - монтажа му - я някое вакуумче, я нещо друго :banghead:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 23 дек 2009 14:16

като застанеш от преде на двигателя от дясната страна на въздушната кутия има един вакум,провери го него че аз от него такъв го ядох,беше се скусал и колата не държеше обороти,гаснеше,придърпваше

Потребителски аватар
danail_3

Мнениеот danail_3 » Сря 23 дек 2009 14:38

Благодаря колега, мисля да подменя всички вакуумни маркучета даже и този на сервото, че като го допра и почва да издава разни звуци :D , но ще почакам по - топло време, че съм без гараж, а пък си имам и друга кола (която за сега слуша :D )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”