Колеги,
карам Голф 3 GT, 1996-та, 1.6i, 101 к.с. AFT с ABS на спирачките.
Напоследък не го карам много активно заради задръсванията в София и днес се случи следното:
в един момент забелязах че ми свети индикатора за ABS на спирачките, а индикатора за ръчната не свети. На прав участък натиснах рязко педала на спирачката и колата закова гуми (ABS не сработи), което ясно казва че има проблем. Бях на няколко места по задачки - спиране, гасене на двигателя и пак тръгване. Така 5-6 пъти, като при всяко стартиране на колата тестовата светлина за ABS-а не изгасваше.
При поредното тръгване от задачка - светлината след теста на ABS и въздушните възглавници изгасна. На подходящо място настъпих рязко педала на спирачката и ABS-а сработи.
Това е първия подобен случай.
Спирачките на колата си работят и нямам оплаквания от тях.
Моля за съвети от хора с подобен опит...
проблем с ABS системата
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с ABS системата
Колега аз преди малко като заваля силния сняг бях на вън и си поиграх малко с колата голф 4 и по едно време като спрях ми светна лампата за абс и той не работеше. Изгасих запалих пак не искаше, след като тръгнах и вдигнах 10 20км/ч изгасна и абс си работеше, затова предполагам че се е натупал сняг някъде по датчиците или по дисковете,от които датчиците четат и след това просто е паднал. Но се пак днес за първи път го изпитах и аз
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Закач на компир да се види грешката и след това се правят изводите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато се вартиш с рачна задните гуми болкират и по някога се натрупват грешки.И е нужно да се измине определено разстояние за да се изтрият всичко се оправя.
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
И аз имам същата тройка.И същият проблем с АБС. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Закач на компир да се види грешката и след това се правят изводите.

Един приятел имаше проблем, закачихме го,каза си датчик,преден,ляв

и аз имах су6тия проблем оказа се дат4ик заден смених го изтрихме гре6ките и си4ко е ок
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички за отговорите.
Ще внеса няколко уточнения. Това което ме озадачи е че в един момент след поредното спиране, гасене на двигателя, кратък престой и тръгване лампата за АБС-а изгасна и системата сработи при рязко натискане на спирачките.
До колкото знам ако има грешка от типа на "няма връзка с еди кой си датчик" грешките си остават и не се чистят сами при гасене-палене на двигателя. Сега почвам да си мисля че има и друг тип грешки, които се чистят сами...
Ще внеса няколко уточнения. Това което ме озадачи е че в един момент след поредното спиране, гасене на двигателя, кратък престой и тръгване лампата за АБС-а изгасна и системата сработи при рязко натискане на спирачките.
До колкото знам ако има грешка от типа на "няма връзка с еди кой си датчик" грешките си остават и не се чистят сами при гасене-палене на двигателя. Сега почвам да си мисля че има и друг тип грешки, които се чистят сами...
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има грешки тип "прекъсващ кабел" които на н-тото палене и въртене на волана и т.н. изчезват.
Освен това точно този тип АБС има един друг проблем който често се проявява.
Освен това точно този тип АБС има един друг проблем който често се проявява.
miroslavg111 написа:Благодаря на всички за отговорите.
Здравей, колега! Преди време имах подобен проблем: паля vw-а, светва лампата на ABS, следователно при опит за спиране-не сработва. При следващо качване в колата, лампа на ABS си загасва и при спиране той си сработва. И така дни наред се редува, докато след време лампичката започна да си свети постоянно и следователно не сработваше.. Дефектирал датчик, след смяна всичко се оправи
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги спокоино и аз го имам същия проблем,не е фатално след време угасва.Само едно немога да разбера за какво ви е абс през зимата?Ето една слу4ка днес си карам сутринта и на един заледе у4астък натиснах съвсем леко спира4ката и абс хвана и запо4нах да се пързалям
Преди имах голф2 без абс и не ми се бяха слу4вали такива работи и сега съм на път да го махам
Поздрави:

Поздрави:

- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
Ем колега абс точно зимата ти трябва щото като натиснеш спирачката на заледен участък колата ти продължава в посоката в която се е движила без да може да я контролираш докато не пуснеш спирачката а абс-а ти помага да си контролираш колата в същата ситуация докато държиш педала дори максимално натиснат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ем колега нз ма с тоз абс не6то немога да спирам
както споменах по горе натиснах педала съвсем леко и тои хвана и по4нах да се пързалям добре4е карах с 20км та не стана белята
Ли4но аз съм против абс-а
Поздрави:

Поздрави:

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Iliqn4o0o написа:...днес си карам сутринта и на един заледе у4астък натиснах съвсем леко спира4ката и абс хвана и запо4нах да се пързалям
...и сега съм на път да го махам![]()
Илияне, мисля, че работата вече е свършена!

Идеята на ABS-системата е именно да не позволи на колата да се пързаля!
Вярно- не спира толкова бързо, колкото можеш да спреш с кола без АБС, ама не позволява да се завъртиш на лед

Щом при теб е засуркала- нещо не е като за света!
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
Iliqn4o0o написа:Ем колега нз ма с тоз абс не6то немога да спирамкакто споменах по горе натиснах педала съвсем леко и тои хвана и по4нах да се пързалям добре4е карах с 20км та не стана белята
Ли4но аз съм против абс-а
Поздрави:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”