Дебитомер - настройка?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Дебитомер - настройка?
Става въпрос за голф 2 с двигател PB. Интересува ме за дебитомера има ли някакви таблици и някаква информациа вуапще как се настройва. Проблема е в това, че като му отхлабя пружината на бензин работи много добре, на газ гори много и оборотите падат много бавно до празен ход и гърми. Като я стегна (впрочем както взех колата) на бензин много зле, припатква, пуши черно, мирише на неизгорял бензин, няма празен ход, гасне, в тоя студ не може да се кара или запали по никакъв начин така. На газ е много добре има си стабилен празен ход не гърми и не гори чак много. Газта е обикновенна и на деботомера не са изтъркани пистите работи му "жичката" и не е крива клапата.
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дебитомер - настройка?
Дебитомера не играе роля при смесообразуването на газ, а само за ъгъла на запалването. Според мен го настрой на бензин да е добре, след което си промени настройките на газта така че да е наред.
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Дебитомера не играе роля при смесообразуването на газ, а само за ъгъла на запалването. Според мен го настрой на бензин да е добре, след което си промени настройките на газта така че да е наред.

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Това е, че както и да го въртя става ту зле ту мног зле. Сега е на някакво средно положение при което на бензин няма проблеми освен голям разход горе долу с 2-3 литра отгоре и при рязко натискане на 1ва от място се замисля в началото!
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
не ама не вярвам да е от тях
защото работи много гладко и няма проблеми. Всичко е до сместа ама как и колко не знам!
защото работи много гладко и няма проблеми. Всичко е до сместа ама как и колко не знам!
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
ми студена това заглъхване е по скоро като задавяне и отпуване и е по усезаемо. След 2000 об/мин изведнъж става ракета. Като загрее е само лекичко забиване и отпушване като след 1750 е ракета. Нещо дебитомера ми се струва че пуска малко въздух придружено с пикаещи дюзи (не запушени) и свисането от плочката за газта. чакам още предложения!
като гледам е станала опашка от колеги даващи предложения
.да е гърмяла скоро и да е поогънала клапата на дебитомера?аз се изчерпах 
а за реглажа на дебитомера по спомен май го даваха само с СО тестер да става.

а за реглажа на дебитомера по спомен май го даваха само с СО тестер да става.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Не клапата е права, пистите са чисти, движи се лесно. Странното е че съм пипал така с ръка напрежението на пружината на други коли и е доста голямо. На моя сега съм го направил хлабав за да работи на бензин що годе. Като е стегнал пали ама пусна ли газта гасне като със секира! На газ няма проблеми. Искам да си го направя защото съм се замислил за газов инжекцион, а там от към бензин трябва да е идеално! Най-лесното е да се каже с нов, ама при положение, че няма повреда с този просто е разцентрован не ми се купува друг.
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
най - добре диагностика и да ти го настроят
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”