Голфа като загрее започва да прекъсва на газ. Сменил съм вече свещи, кабели, нова капачка и палец, нова мембрана на изпарителя и т.н. Защото проблема продължава и вече се чудя какво да направя реших да проверя дали са ми дали верните свещи. Свещите са Bosch Super Plus WR 8 DC+, +3. В сайта на Bosch пише че тези свещи са за моя двигател, но отдолу има забележка "electrode gap to be set to 0.7mm". За моя двигател има изброени няколко свещи и само на тази я пише тази забележка. Имате ли идея какво искат да кажат хората? Трябва да променя фабрично зададената празнина на електрода ?!?
Дгугото което искам да питам е дали има значение това че карам на газ за това какво топлинно число свещи ползвам. Т.е. дали трябва да взимам тези които са по каталог или трябва други?
Проблем със свещи на VW Golf 2 1.6 EZ
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ахам.. доколкото разбрах от предишните му постове...
Аз лично съм си харесал нещо по горивообразуването..
Я все пак свали всички свещи, и виж коя ти е по-различна от другите..
Демек на този цилиндър ти идва проблемацията с прекъсването...
поне да можеш да пробваш .. я с друга свещ, я с друг кабел..
прочее....
Колко си сигурен, че свещите ти са оригинални?
а и това 7мм е отстоянието м/у електродите на свещта...
Аз лично съм си харесал нещо по горивообразуването..
Я все пак свали всички свещи, и виж коя ти е по-различна от другите..
Демек на този цилиндър ти идва проблемацията с прекъсването...
поне да можеш да пробваш .. я с друга свещ, я с друг кабел..
прочее....
Колко си сигурен, че свещите ти са оригинални?
а и това 7мм е отстоянието м/у електродите на свещта...
Свещите ги купих преди по-малко от месец от Ауто +
Прекъсва само на газ .... или поне на бензин като карам не мога да усетя нищо, а на газ след като загрее колата така прекъсва че ще ми се супи врата
Когато я качат на стенд колата ми казват че всичко е перфектно - тоците, газта, на бензин .... а проблема продължава
затова реших да се опитам ако мога сам да разбера от какво е.
в четвъртък взех от един приятел бобина и я смених. Проблема остана. Сега искам да съм сигурен че и свещите са ОК
Прекъсва само на газ .... или поне на бензин като карам не мога да усетя нищо, а на газ след като загрее колата така прекъсва че ще ми се супи врата

Когато я качат на стенд колата ми казват че всичко е перфектно - тоците, газта, на бензин .... а проблема продължава
затова реших да се опитам ако мога сам да разбера от какво е.
в четвъртък взех от един приятел бобина и я смених. Проблема остана. Сега искам да съм сигурен че и свещите са ОК
има. Точно на нивото си е. Когато е по-ниско колата ми започва да и падат оборотите на празен ход, но сега всичко е ОК.
Чудех се дали да не отида при газаджията в Княжево който го хвалят тук във форума, но се притеснявам да не стане като при всиски (3-4) които съм ходил до сега. Всеки ми казва "трябва колата да ти покаже проблема тук при мен на стенда да мога да ти кажа какво е". А тя колата го показва само в движение. Един (Жоро - газаджия от Горна Баня) се повози малко с мен в колата ама и той накрая вдигна ръце и каза че не може да се оправи
Чудех се дали да не отида при газаджията в Княжево който го хвалят тук във форума, но се притеснявам да не стане като при всиски (3-4) които съм ходил до сега. Всеки ми казва "трябва колата да ти покаже проблема тук при мен на стенда да мога да ти кажа какво е". А тя колата го показва само в движение. Един (Жоро - газаджия от Горна Баня) се повози малко с мен в колата ама и той накрая вдигна ръце и каза че не може да се оправи
КАБЕЛИТЕ СА МНОГО ВАЖНИ !!
СМЕни кабелите и ако не се оправи върти на ръка центровката и оборотите от изпарителя ...все ще го нагласиш .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”