Проблем с чистачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Проблем с чистачките

Мнениеот Golfer26 » Сря 23 дек 2009 16:46

Проблема ми е при чистачките. Значи като дръпна лостчето назад трябва да пръска течност на стъклото и да минават чистачките, да обаче при мен само минават без да се пръска по стъклото течност. При натискане напред пръска течност по предното стъкло и тръгва задната чистачка. Наскоро при натискане на лостчето надолу, където би трябвало да са на интервал, чистачките тръгват посточнно, а после се оправят когато си искат. При другите степени за сега няма проблем. Та въпроса ми от копчето ли е проблема (ако да има ли оправяне това копче или трябва друго) или от реле. Аз съм с реле 19. Колата е голф 2.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачките

Мнениеот PitkataJoe » Сря 23 дек 2009 17:03

Много е вероятно да е от моторчето, зацапват се пистите и ефекта за чистачките е този - при мен беше същата работа, слагам на интервал - те кога на интервал, кога постоянно.... Разглобих моторчето, грес има там беше станала на бучки, почистване, смазване и няма проблем. Виж за пръскането може и да е от лостчето, колеги да кажат. Имаше случай с разменени маркучи от моторчето на един служебен форд, ама беше след ремонт в автосервиз ;)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 23 дек 2009 17:31

същото като колегата направих и аз свалих моторчето почистих го от старата и запекла грес,почистих пистите с кореселин,медните четки и грес на ново и интервалите ми заработиха

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Сря 23 дек 2009 17:33

Благодаря Ви за бързите отговори, ще пробвам тези дни като имам време и ще пиша.

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Сря 06 яну 2010 17:35

Днес най-после намерих време (по-добре късно отколкото никога :)) да сваля механизма на чистачките. Почистих, смазах всичко както ме посъветвахте и ми стана ясно де защо ги няма степените. Сега са на лице. Утре ще сваля и механизма на задната чистачка да направя същата процедура. Благодаря отново.

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Сря 06 яну 2010 17:45

Golfer26 написа:Проблема ми е при чистачките. Значи като дръпна лостчето назад трябва да пръска течност на стъклото и да минават чистачките, да обаче при мен само минават без да се пръска по стъклото течност. При натискане напред пръска течност по предното стъкло и тръгва задната чистачка....

при тази ситуация когато натиснеш лоста назад трябва да пръска на задното стъкло а на пред на предното , наи вероятно някои кабел има объркан или "вариянта е да обърнеш маркучетата на помпичката" което е по лесния вариянт и си решаваш проблема ;)

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Сря 06 яну 2010 22:48

Хм, интересно и ти си прав за маркучетата. Може и да съм ги объркал и да съм се вкарал сам във филм :). Утре ще пробвам и това. Благодаря, колега.

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Чет 07 яну 2010 16:38

Моля. Няма защо нали трябва си помагаме дано съм ти бил полезен ..

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Съб 09 яну 2010 15:00

Обърнах маркучетата, ама се същата работа. В смисъл моторчето се пръска в едната посока (от черния му извод). Замерихме идва ток до буксата, след това смених моторчето с друго - същата работа. Пробвах моторчето с ток от зарядно за акомулатор пръска си в двете посоки, значи си е в ред моторчето. А като задържа ключа за чистачките да пръска отпред тръгва и задната чистачка, и прави 4-5 хода :screwy . Дали тоз пуст ключ е проблема и ако да - може ли да си го поправя и как, ако може да ми кажете. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Съб 09 яну 2010 18:03

от ключа е.има две пластинки,които като дръпнеш лоста в едната посока опират на едно място,а като натиснеш опират на друго.някоя от пластинките е изкривена и не може да опре.погледни точно зад лостчето на чистачките и ще ги видиш.

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Съб 09 яну 2010 18:54

Аха мерси много.

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Нед 10 яну 2010 18:33

Скивах ги тея пластинки, не са криви. Ама пък нещо хлабави ми се виждат, само че нямам такъв номер ключ да го сваля. Ако намеря ще го сваля да ги пооправя малко или да сменя ключа.

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачките - решен

Мнениеот Golfer26 » Вто 12 яну 2010 14:16

Колеги, проблема е локализиран и поправен. След свалянето на волана и ключовете за фаровете и чистачките нямаше нищо необичайно, само че липсваше едното от трите болчета, които закрепят ключовете. И гледам, че липсващото болче минава през една пластинка (минус някакъв предполагам), сложих едно болче и се оправи, всичко тръгна както трябва да си е. Само задната чистачка като е на интервал не прави пълен оборот (моторчето е чистено), ама предполагам е от релето, което по-нататък ще сменя. Благодаря за всички съвети, може да заключвате.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”