Проблем с климатроника
-
m.d.
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с климатроника
като запали колата (голф3 1997г)климатроника започва ,да мига дисплея и като се оправи не иска да духа вентилатора.Пробвахме вентилатора работи.
Последна промяна от Snejoky на Пон 28 дек 2009 19:26, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието
Причина: Оправих заглавието
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатроника
Провери за грешки! Това е за Пасат, но сигурно е същото и на Голфа. Когато има грешка, дисплея започва да мига, точно като при теб.
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=17
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=17
-
m.d.
- Автомобил:
- Двигател:
колега моя климатроник няма копче off изключвасе с ботоните с вентилатора
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Няма значение...диагностицира се със задържане на Econ и вътрешна циркулация тогава...кодовете са други ама ти си ги запиши и ги качи тук в тази тема...само от 3 знака са..букви и цифри.
Ако пак не пожелае - VAG-Com...там си го четеш и разбираш какво му е.
Ако не се справиш драсни едно лично и ще ти обесня подробно какво да го правиш...ако пак не се справиш ще ми трябва и колата за да разбера какъв и е проблема
Въобще вентилатора опитва ли се да тръгне в даден режим или си е тотал мъртвец?
Погледна ли предпазителя на вентилатора - отделен 30А отгоре над самото табло ? Не този на таблото...той е за базовата инсталация с просто парно.
Има и реле за управление на вентилатора...то също може да е скапало и на диагностика излиза,че няма сигнал към вентилатора.
Другите варианти ще те болят много - контролера (вътре има един ШИМ)..досега не се е случвало ама по дръги форуми съм чел за такъв проблем при нашите климатроиници или силовото управление на самия вентилатор...един як транзистор на радиатор при изпарителя за фреона под таблото...това се скапва по-често ама основната причина да гори е претоварване на вентилатора т.е. втулки за смазване или за смяна или е пълен с мизерия...не се икзлючва варианта и изпарителя да е задръстен и да няма нужния поток...тогава се претоварва мотора и изгаря регулатора понеже се претоварва и той.
Успех уи ако има нещо - пиши.
Ако пак не пожелае - VAG-Com...там си го четеш и разбираш какво му е.
Ако не се справиш драсни едно лично и ще ти обесня подробно какво да го правиш...ако пак не се справиш ще ми трябва и колата за да разбера какъв и е проблема
Погледна ли предпазителя на вентилатора - отделен 30А отгоре над самото табло ? Не този на таблото...той е за базовата инсталация с просто парно.
Има и реле за управление на вентилатора...то също може да е скапало и на диагностика излиза,че няма сигнал към вентилатора.
Другите варианти ще те болят много - контролера (вътре има един ШИМ)..досега не се е случвало ама по дръги форуми съм чел за такъв проблем при нашите климатроиници или силовото управление на самия вентилатор...един як транзистор на радиатор при изпарителя за фреона под таблото...това се скапва по-често ама основната причина да гори е претоварване на вентилатора т.е. втулки за смазване или за смяна или е пълен с мизерия...не се икзлючва варианта и изпарителя да е задръстен и да няма нужния поток...тогава се претоварва мотора и изгаря регулатора понеже се претоварва и той.
Успех уи ако има нещо - пиши.
-
m.d.
- Автомобил:
- Двигател:
какли не пробвах не излизат никви кодове, друго забравих да кажа по някога като друсне на дупка нещо цъка в таблото и вентилатора тръгва
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
И..къде точно какво цъква? От коя страна поне?
Може да е релето.Виж дали на бушонното табло имаш реле с Номер 106...ако имаш го свали,разглоби го и го прегледай за спукани спойки...обикновенно като му се спукат спойките (VW за 30 години не се научиха да запояват
) и прави така.
Ако нямаш такова реле ми е трудно да ти помогна без да видя колата понеже незнам при по-новата версия на климатроника с кое се замества.
Ако всичко е както си мисля релето трябва да е най-горе на бушонното табло в ляво и да е едно голямо (вътре са две релета едно до друго в един корпус на една обща платка).
Само можеш да се радваш ако е релето...понеже се оправя лесно или се подменя.
Успех!
Може да е релето.Виж дали на бушонното табло имаш реле с Номер 106...ако имаш го свали,разглоби го и го прегледай за спукани спойки...обикновенно като му се спукат спойките (VW за 30 години не се научиха да запояват
Ако нямаш такова реле ми е трудно да ти помогна без да видя колата понеже незнам при по-новата версия на климатроника с кое се замества.
Ако всичко е както си мисля релето трябва да е най-горе на бушонното табло в ляво и да е едно голямо (вътре са две релета едно до друго в един корпус на една обща платка).
Само можеш да се радваш ако е релето...понеже се оправя лесно или се подменя.
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”