Колко трябва да е показанието на входящият въздух?
Колко трябва да е показанието на входящият въздух?
Голфа е 3 АЕЕ мотор. Сутрин пали от третият опит, досега палеше на 1/4. Закачих го на Ваг ком-а и само тази стойност на входящият въздух ме зачуди 33 градуса при -5 в Шумен. Дали е вряно това погазание, при условие че не смуче от изходящите колектори. Като загрее държи 1000 оборота, като допреди бяха 650. Помъчва се да ги свали на около 850 разтриса и пак ги връща на 1000. Кабели,свещи, делко, палец и компресия съм мерил и дачика за тем. на охл. течност.
Re: Колко трябва да е показанието на входящият въздух?
Като помислих, утре сутрин ще я закача пак и ще видя. Без да я паля колко ще е при -5, ако пак показва 30!
Тази сутрин се закачих без да паля и гледах. Температура на вх. въздух -5 температура на охл. течност -6. Запалих и чаках полека започна да нараства и на вх. въздух. Та 30 градуса е била нормална температура вчера след 50 км. пробег.
Нищо друго не ми направи впечатление. Накрая отидох на BOSH сервиза и се оказа, че дроселовата клапа си е загубила настройките. Обучи я на ново (25 лв.) и сега оборотите са си пак 650.
Нищо друго не ми направи впечатление. Накрая отидох на BOSH сервиза и се оказа, че дроселовата клапа си е загубила настройките. Обучи я на ново (25 лв.) и сега оборотите са си пак 650.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
seikon написа:Тази сутрин се закачих без да паля и гледах. Температура на вх. въздух -5 температура на охл. течност -6. Запалих и чаках полека започна да нараства и на вх. въздух. Та 30 градуса е била нормална температура вчера след 50 км. пробег.
колега не са ли много ниски тия обороти 650,как ги постигна?моята държи 850-900. а как мериш ка
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Привет колега,кабелите на свещите се проверяват с мултицет,включен като омметър.Показанието варира между 25 000 и 30 000 ома,ако няма друга особеност за дадения двигател.Най-добре е да ползваш "крокодилчета" за кабелните накрайници,за да можеш през това време да огъваш кабела с ръка-така се установява дали е прекъснал някъде.
bobocamaro написа:Привет колега,кабелите на свещите се проверяват с мултицет,включен като омметър.Показанието варира между 25 000 и 30 000 ома,ако няма друга особеност за дадения двигател.Най-добре е да ползваш "крокодилчета" за кабелните накрайници,за да можеш през това време да огъваш кабела с ръка-така се установява дали е прекъснал някъде.
то при тия стойности не знам каква искра ще има?стойностите са около 10 000 Ом /10 Ком/на линеен метър кабел или просто казано -на 1 цил около 5 Ком.
кабели ,свещи ,капачка и палец се мерят с осцилоскоп или мотор тестер в режим на осцилоскоп при работещ двигател.друг начин просто няма!останалото е демагогия!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”