Здравейте колеги.
Автомобил:
Голф 4 1.9 ТДИ (ALH) 90кс 1999г.
Проблем:
Светна ми лампата на АБС (ABS), без да е издавала някакви симптоми преди това, една сутрин завартях ключът на контакт, светлините на таблото изгаснаха и запалих колата.
След 100 метра лампата за АБС светна и не изгасна повече, съответно нямам и АБС на спирачките.
Решение от автосервиз:
На следващия ден автомобила влезе в сервиз и след половин ден диагностика ми се обадиха и ми казаха, че всичко по системата е в ред и техните съмнения са за проблем в електронния блок, като ми предложиха вариянт да се отремонтира (не се препоръчвало по принцип) и ако блока подлежи на отремонтиране цената ще е 300лв. или направо нов ел. блок, но при този вариянт ми казаха, че е доста скъп и аз направо забравих да попитам колко скъп ще е.
Съвети:
Ако някой колега знае нещо по темата, ще се радвам да сподели, каквото и да е било свързано с търсене на решение по този проблем, различно от закупуване на нов ел. блок.
Голф 4 ТДИ 1999 АБС (ABS) отказа-съвети за проблема-РЕШЕНО
Голф 4 ТДИ 1999 АБС (ABS) отказа-съвети за проблема-РЕШЕНО
Последна промяна от rmanev на Вто 29 дек 2009 21:02, променено общо 1 път.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Голф 4 ТДИ 1999 АБС (ABS) отказа - съвети за проблема
Колко ги познаваш в този сервиз ?
Обикновенно се прецаква датчика на предно ляво колело-АБС изчезва и ти свети лампата на таблото..
Да не се опитват да те....
Отиди на друго място за диагностика...
Обикновенно се прецаква датчика на предно ляво колело-АБС изчезва и ти свети лампата на таблото..

и аз мисля като колегата на друго място ии ако искаш имам аз кабел за диагностика ше я метнем за секунди и ще видим какво ще излезе
Заглавие: Голф 4 ТДИ 1999 АБС (ABS) отказа - съвети за проблема
Колега, познавам ги само от сервиза, а те мен ме знаят, че нося колата, после плащам и си я вземам.
Направиха ми сервизна книжка преди година, когато закупих Голфа и от тогава само там я поправям. До тук съм им оставил около 1000лв. включително първоначалното обслужване.
Dead man написа:Колко ги познаваш в този сервиз ?
Колега, познавам ги само от сервиза, а те мен ме знаят, че нося колата, после плащам и си я вземам.
Направиха ми сервизна книжка преди година, когато закупих Голфа и от тогава само там я поправям. До тук съм им оставил около 1000лв. включително първоначалното обслужване.
pipkov написа:и аз мисля като колегата на друго място ии ако искаш имам аз кабел за диагностика ше я метнем за секунди и ще видим какво ще излезе
Колега, благодаря ти за предложението, за съжеление София ми е далеко.
Ще трябва да потърся друг сервиз, а това толкова ме плаши, по принцип рядко се намират кадърни хора в повечето сервизи, и аз се надявах че в настоящия сервиз няма да ме излъжат.
ем виж човек никога незнае честно казано секи си гледа хляба следователно има голям шанс винаги да те врътнат
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Виж в тази тема кога се събират колегите от Русе и помоли някой да вземе лаптоп и кабел да я закачите.
viewtopic.php?f=4&t=52542
Провери и единия от бушоните които са на акумулатора.
Единия мисля, че беше за ABS-а и до колкото си спомням на Dorian му беше направил подобен проблем!
viewtopic.php?f=4&t=52542
Провери и единия от бушоните които са на акумулатора.
Единия мисля, че беше за ABS-а и до колкото си спомням на Dorian му беше направил подобен проблем!
Re: Голф 4 ТДИ 1999 АБС (ABS) отказа-съвети за проблема-РЕШЕНО
Колеги, проблема е решен.
След като ми казаха, че ще трябва да се търси проблема в ел. блок, им казах, че няма да го правя сега и ще взема колата обратно.
След 1 час отивам в сервиза и от там ми казват, че АБС се е оправил сам... да сам. Нищо не са сменяли, само диагностика и тестове. В момента АБС си работи нормално.
Забравих да спомена в началото, че предния ден преди да ми светне лампата за АБС, имаше доста сняг и аз се позабавлявах в завоите като дърпах доста често през деня ръчната, незнам дали въобще има нещо общо, но сега след като си отдъхнах и няма да давам една камара пари за ремонти споделям какво се случи.
Така се разреше този проблем, от самосебе си.
Ако можеше и за другите да е така...
След като ми казаха, че ще трябва да се търси проблема в ел. блок, им казах, че няма да го правя сега и ще взема колата обратно.
След 1 час отивам в сервиза и от там ми казват, че АБС се е оправил сам... да сам. Нищо не са сменяли, само диагностика и тестове. В момента АБС си работи нормално.
Забравих да спомена в началото, че предния ден преди да ми светне лампата за АБС, имаше доста сняг и аз се позабавлявах в завоите като дърпах доста често през деня ръчната, незнам дали въобще има нещо общо, но сега след като си отдъхнах и няма да давам една камара пари за ремонти споделям какво се случи.
Така се разреше този проблем, от самосебе си.
Ако можеше и за другите да е така...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик....вероятно...
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
Колега погледни ето тази тема : viewtopic.php?f=5&t=177004 виж какво съм писал аз
мисля че една съдба споделяме само че акцентирай най вече на втората страница от темата и кажи ако и на теб стане така
и и и рядко нещата се оправят от самосебе си за съжаление 

Последна промяна от guzarin на Вто 29 дек 2009 21:52, променено общо 1 път.
Няма много общо с темата, но преди време работех в сервиз. Имаше коли които като ги вдигнем на подемник, и повъртим гумите ръчно , след като ги свалим на замята им свети лампата за ABS на таблото. Следва диагностика и нищо. След едно кръгче с колата и лампата изгасва сама.
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Няма много общо с темата, но преди време работех в сервиз. Имаше коли които като ги вдигнем на подемник, и повъртим гумите ръчно , след като ги свалим на замята им свети лампата за ABS на таблото. Следва диагностика и нищо. След едно кръгче с колата и лампата изгасва сама.
Ха колега защо да няма мн общо като моя проблем се получи по същия начин и пак така от "самосебе си " изгасна, но след това почна да си светка от време на време както съм писал ,но си ходих до село , а виждам че си от Монтана, аз ходих до Берковица

- Dead man
- Контакти:
chefito написа:Датчик....вероятно...
Кажи че си дърпал ръчни в снега...
Стана ми ясна работата-датчик на предно ляво колело !!!
И аз си правих леки ръчни преди време и после ми изчезна АБСа...
Влиза сняг или вода около датчика...
Прегледай си датчиците на всяко колело !!

- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:chefito написа:Датчик....вероятно...
Кажи че си дърпал ръчни в снега...
Стана ми ясна работата-датчик на предно ляво колело !!!....
Колега виждам че си голям фен на предно ляво колело
Но шанс - Dead man
- Контакти:
На всички 4ки и Ауди А3,А4 им се прецаква датчик на предно ляво-в над 79 % от случайте ( по спомен от статистиката ) 
Като си от квартала-ела на някоя Дружбенска среща да се запознаем на по кафенце...

Като си от квартала-ела на някоя Дружбенска среща да се запознаем на по кафенце...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”