Проблем с бензина !
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с бензина !
Здравейте колеги! Моля помогнете. Значи имам vw polo единица 88 година. Двигателя му е 1.3 карбуратор. Същия е като на голф 2-ка. Проблема е следния- влиза бензин в маслото и го разрежда. Сега харчи някъде към 12 на сто а и прецаква маслото,филтри.... Дайте предложения от къде може да го вкарва тоя бензин и ако знаете кажете възможната причина, какво да направя ...... Благодаря предварително 

-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с бензина !
Първо предположение - от бензиновата помпа.Прокъсано платно може би?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ако караш на прекалено къси разстояния (около 1-2 км.) на студен мотор е нормално.караи по надълго и бенза се изпарява,ама може и да имаш някъв проблем.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Щом колегата е забелязал, че го разрежда чак значи е съсано платно на механичната бензинова помпа ноято седи на блока на двигателя точно над масления филтър.
колеги на бензиновата помпа на 1.3 има технологичен отвор в долната част на корпуса който е направен точно за такива случеи в които платното се скъсва или омеква да може бензина да изтече от там..имал съм същият проблем с помпата и ми протече точно от там...а иначе и при мен е смесвало бензина с маслото и то в доста по големи количества и се оказа игличката на карбуратора..след смяната й всичко си дойде на мястото..само да отбележа че от картера източих 6 литра масло с бензин..поздрави
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря за помощта,сега отивам да търся да купя платно за бензиновата помпа,колега наистин има отвор дето вкарва бензина точно в блока,нз защо така са го направили.Обаче платното изглежда здраво, но един приятел ми каза,че то така изглейда,ма бензина си минава през него без проблем. Аз източих някъде към 5 литра масло...... Дано успея да намеря платно, че съм от Своге и незнам дали ще намеря.... БЛАГОДАРЯ ВИ, мисля ,че ще се реши проблема. Отново благодаря 

-
rageforyou
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен
Колега можеш и да си прегледаш да не е тръгнало да капе масло и във водната система , защото ако не се види на време последствията стават много .... гадни да го наречем.
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
Смених бензиновата помпа и проблема е решен.БЛАГОДАРЯ ОТНОВО НА ВСИЧКИ !!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”