здравейте, имам един доста неприятен и доста стар проблем
когато е студено, като запаля колата волана има силно съпротивление, сякъш няма хидравлика, дори по-силно, сякъш нещо не ми позволява да завъртя волана, като го раздвижа малко и се оправя като в точката на отпускане има едно пукане, някакво механично пукане след което волана може да се върти,
това е само когато е студено, много е чувствително към температура, станало ми е като термометър вече, толкова ми е писнало от него
сменял съм всички накрайници, сменял съм тампони на амортесиорите (имаше предположения че е от тях)сменял съм хидравлична помпа, сменял съм хидравличната течност 2 пъти вече, проблема си остава
моля за съвети от някой който се е сблъсквал с проблема
още малко инфо, когато колата загрее добре, проблема напълно изчезва, когато е топло времето, проблема или напълно липсва или само 2-3 леки пуквания с много леко съпротивление пъвите секунди на карането, после изчезва напълно, но сега в студеното време проблема е перманентен докато колата не загрее добре, например от захарна фабрика чак на орлов мост се оправя
поздрави
проблем със хидравликата - голф3
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със хидравликата - голф3
Колега то само реиката и карето на кормилния прът остана да е проблема.На вдигната предница лесно ли се върти има ли някакво задържане,пукане.Вероятно проблема се оправя когато загрее защото течността става по рядка според мен е някои клапан в реиката(сигурно има) а може и течността да не е за там.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
и аз ще следя темата доста задалбочено,че и при мен има подобен проблем 

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
не съм се сетил на дигната предница да пробвам,
ще проверя и ще драсна,
течността си е фауве оригинална
сменяха ми преди доста време клеморед и биха с един чук яката по оста на която се държи волана(не знам защо), имам съмнения че от тогава почна да го прави това задържане
ще проверя и ще драсна,
течността си е фауве оригинална
сменяха ми преди доста време клеморед и биха с един чук яката по оста на която се държи волана(не знам защо), имам съмнения че от тогава почна да го прави това задържане
Еееее колега ти с това трябваше да започнеш, че е имало някакви интервенции. По-добре се насочи там където е бито с чука и дали не е прецакано нещо. Много бе много са тия чичо манчовци с чуковете бе ебаси. Те само тва знаят бой с чука.
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
къде да се насоча ?
там където биха с чука смениха клемореда, завинтиха си ми волата и това беше там явно проблем няма, щом имам клеморед и волан
там където биха с чука смениха клемореда, завинтиха си ми волата и това беше там явно проблем няма, щом имам клеморед и волан
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”