Как се сваля кората на 5-та врата Голф-4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koxx
Автомобил:
Двигател:

Как се сваля кората на 5-та врата Голф-4?

Мнениеот koxx » Вто 04 апр 2006 20:57

Много се извинявам за елементарното питане :roll:

От седмица на задния прозорец не ми пръскаше вода а машинката се чува че си работи.

Оказа се че водата си тече по капака отвътре което според мен значи че маркучлето което се навира в накрайника да пръска стъклото сее измъкнало.

Днес сума време се мъчих да махна тази кора отзад на самата пета врата и не успях :oops:

Има само две видии които се намират в хватките които са от ватрешната страна на кората но само без тях не става.

Предполагам че се захвашта на штипки напанах но мее страх да не се спука самата кора.

Проблема предполагам е елементарен и ми се искаше да прескоча сервиза за такова нешто та бих бил много благодарен ако на някой му сее налагало да сваля тази кора да ме светне как се действа.

Колата е Голф-4 2001 година с 5 врати 1,6

Мерси :wink:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 04 апр 2006 23:15

като развиеш винтовете в дръжките за затваряне, пъхни някъде една отверка долу в ъглите (долната част на "вратата"), за да видиш къде е най-близката щипка. После си пъхни си пръстите и дръпни назад. Напъвай спокоино щипките са метални, V образни, които се нанизват в едни гнезда на самата кора. Няма никаква опасност да счупиш нещо. Самите щипки влизат в метални прорези на капака (вратата) и са 5-6 на брой ако не ме лъже паметта. Имат едно положение на щракване. Просто подходи от долу нагоре (към стъклото), защото после самата кора излизаше малко нагоре, но ще се ориентираш. Елементарно се вади и елементарно се слага. Като я слагаш обратно гледай щипките да не са се разместили, а да влизат точно в дупчиците и бухай с юмрук смело. След като завиеш после и винтовете няма ниакви вибрации или скърцания - влиза точно на място.

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Сря 05 апр 2006 8:52

прав е но внимаваи щипките са хванати за пласмаса и пласмасата се пука.и на мен ме ми пръска от зад ама не ми се занивама да видя от къде тиа 4 ки имат един и същи проблеми-стъклата падат едни пласмаси се чупиат бравата на вратата която дава контакт за плавоните на вратите и те издават багажа датчиците на абс праиат проблем иначе сичко друго са го измислил перфектно.

sir имаш ли пониатие тези пласмасови работи които държът стъклото и го дигат на горе на доло нешо неможе ли да се измисли писна ми да ги лепя с мрежички секи месец, направо ме изтрах да свалиям прозореца вече.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: .

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 10:57

нормално - фабрични дефекти. Утре ще ходя да ми сменят ключето къде дава контакт за лампичките вътре. Прееба се преди два дни.

Няма страшно за щипките на задната кора - хваната са на пластмасата, но излизат много културно.

Не съм имал проблеми със стъклата на нито една от двете. Имах такива грижи на III-ката, редовно се преебаваха прозорците и не искаха да се вдигат, но тук да чукна на дърво не създават грижи. А и рядко ги свалям, защото карам на клима?!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 05 апр 2006 11:00

Бате сложи му малко грес може да е заяло. Аз моито така го оправих. :wink:

jeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jeki » Сря 05 апр 2006 11:05

и аз изках да си смения ключето ама не се продава отделно а само цялата бравичка . дано не ти се случва че стъклото направо пада но това име е дефект .на ел стъклата следвашия път като ми паднат ще снимам да зниш

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 13:37

blacki написа:Бате сложи му малко грес може да е заяло. Аз моито така го оправих. :wink:

четох в един форум, че го пръскали с WD40 .. ако е клеасало.

Я да пробвам верно .. отивам! :D

koxx
Автомобил:
Двигател:

Re: .

Мнениеот koxx » Сря 05 апр 2006 14:10

jeki написа:
sir имаш ли пониатие тези пласмасови работи които държът стъклото и го дигат на горе на доло нешо неможе ли да се измисли писна ми да ги лепя с мрежички секи месец, направо ме изтрах да свалиям прозореца вече.

Аз имах сащия проблем колата ми е с 4 ел. стъкла за 6 месеца и на двете предни врати сащите пласмасови държачи ми се счупиха.

Те държат стъкло в двата му края и то си пада свободно много кофти работа.

В Пловдив има един сервиз който се занимава с това но и в джата случая ремонта костваше около 130-150 лева.

В единия случай майстора има6е са6тите носачи от пежо 306 и стана перфектно.
Вториая случай ги направаи стандартно както когато няма вариянт да ги замени с сащите шласмасови държачи та слага метални.

Проблема в този случай е че стъклото когато слиза до долно положение остава 2 пръста не напално прибрано иначе този дава 6 месеца гаранция но и както вижда6 за два сме6ни носача на стъклото иска кам 130-150 лв.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 14:13

абе съвсем няма да си отварям прозореца .. :roll:

относно ключето на вратата - греда. Пръсках с WD40, грес слагах на механизма .. не ебава. Не ми се занимава да го разглобявам, а утре така или иначе съм си запазил час при мойте жичкаджии, на тях им имам доверие, че пипат внимателно!

koxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koxx » Сря 05 апр 2006 14:28

Sir T написа:като развиеш винтовете в дръжките за затваряне, пъхни някъде една отверка долу в ъглите (долната част на "вратата"), за да видиш къде е най-близката щипка. После си пъхни си пръстите и дръпни назад. Напъвай спокоино щипките са метални, V образни, които се нанизват в едни гнезда на самата кора. Няма никаква опасност да счупиш нещо. Самите щипки влизат в метални прорези на капака (вратата) и са 5-6 на брой ако не ме лъже паметта. Имат едно положение на щракване. Просто подходи от долу нагоре (към стъклото), защото после самата кора излизаше малко нагоре, но ще се ориентираш. Елементарно се вади и елементарно се слага. Като я слагаш обратно гледай щипките да не са се разместили, а да влизат точно в дупчиците и бухай с юмрук смело. След като завиеш после и винтовете няма ниакви вибрации или скърцания - влиза точно на място.

Мерси колега за отговора привечер 6те пробвам пак дано се получи че много хвърлят на задното стъкло тиа голфове и без вода е неприятна работа :wink:

koxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koxx » Сря 05 апр 2006 14:31

Sir T написа:абе съвсем няма да си отварям прозореца .. :roll:

относно ключето на вратата - греда. Пръсках с WD40, грес слагах на механизма .. не ебава. Не ми се занимава да го разглобявам, а утре така или иначе съм си запазил час при мойте жичкаджии, на тях им имам доверие, че пипат внимателно!

Имах подобен проблем като бе6е много влажно дори при светнати фарове когато слиза6 не сигнализира6е + този за лампите почистих ги и сега бачкат.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 15:13

koxx написа:Мерси колега за отговора привечер 6те пробвам пак дано се получи че много хвърлят на задното стъкло тиа голфове и без вода е неприятна работа :wink:

всички хечбеци си цапат задното стъкло масивно ;) Успех!

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 05 апр 2006 15:17

Sir T написа:
koxx написа:Мерси колега за отговора привечер 6те пробвам пак дано се получи че много хвърлят на задното стъкло тиа голфове и без вода е неприятна работа :wink:

сори за спама, ама аз много яко се колебая дали да не махна задната чистачка и да запълня всичко отзад с кит :?

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 15:19

koxx написа:Имах подобен проблем като бе6е много влажно дори при светнати фарове когато слиза6 не сигнализира6е + този за лампите почистих ги и сега бачкат.

това смотаното копченце е причина за не светването на лампите вътре като отвориш вратата, не сигнализирането за забравени фарове, не отчитането на отворена врата и ако не запалиш централното заключва след 30 сек отново, не подава сигнал на бензиновата помпа, че вратата е отворена, не свети лампичката на самата врата. МНОГО ДРАЗНЕЩО КОПЧЕНЦЕ! VW наистина не го продават само него, а целия механизъм за заключване... Утре ще бъде 'магьосано .. надявам се!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 05 апр 2006 15:21

CellNet ™ написа:
Sir T написа:

сори за спама, ама аз много яко се колебая дали да не махна задната чистачка и да запълня всичко отзад с кит :?

стига бе .. гадно е без вода и чистачка. Понякога в лошо време си е хубаво да си измиеш ... за 10 сек да виждаш mhihi Щом са го сложили хората - трябва си! :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”