проблем с перката на радиатора
- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с перката на радиатора
колеги имам проблем с голямата перка на радиатора голф 4 1,9тди 116к.с.като пусна климатика трябва да се въртят и двете перки,а на мен ми тръгва само малката голямата не.днес е ударих с ръка и тръгна обаче като изгася и пак запаля не тръгва отново трябва да е шамаросам.аз мисля че е от четките някой друг да си каже мнението,въпреки че ще е закарам да е оправят
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с перката на радиатора
3ащо пишеш "е" вместо "я"? 
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с перката на радиатора
И при мен беше така, но малката перка.Оказаха се четките.По някаква причина бяха заседнали в гнездата си и не опираха в ротора.Вентилатора е капсулован, обаче с малко повече търпение и ръчкане го отваряш и виждаш какъв е проблема точно.4 години след като поразширих гнездата за да се изтласкват свободно навън и всичко беше наред, докато я продадох.По-лошото при теб е, че е голямата перка, която е основната и за охлаждането на двигателя.Избягвай да пускаш климата, щото без охлаждане се повишава много налягането в системата и може да се прецака някой от компонентите, ако не задейства защитата, пък и мотора не се охлажда досттъчно в тези горещини.Работата е лесна, ще се справиш и сам предполагам.Важното е че си го разбрал своевременно и че модула за вентилаторите е здрав.Лесен фикс.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”