:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Питане за Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vesos
Автомобил:
Двигател:

Питане за Голф 4

Мнениеот vesos » Сря 23 дек 2009 18:59

Здравейте, колеги!
Предлагат ми да купя едно голфче четворка 1.4 16V. Запазено е и е доста кипро, но си спомних, че някъде бях срещал мнение за тези двигатели, че нещо не стрували, били слабички. Бихте ли ме светнали дали е така и какво им е слабото - като мощност или като изработка, надеждност. Щото ако е първото това не ме притеснява ни най-малко, но ако е второто...ще трябва да се замисля.
Предполагам, че доста от вас имат такива коли - споделете впечатления и знания, ако обичате!

Потребителски аватар
kiril_k83
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за Голф 4

Мнениеот kiril_k83 » Сря 23 дек 2009 21:18

колега ако си мераклисал голфчето не се чуди като двигател за това купе е слабичък. а за надежност не се притесняваи,/немеца не е решил да се самоубива/ ако е запазен и на добри километри голфа си е голф. пожелавам ти успех. :да:

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 23 дек 2009 22:50

перфектен мотор--въпреки че никога не съм притежавал такъв.имам приятел с такъв--оня си го купи 2003г.колата беше странично ударена на 92 000км и 4години.в момента колата е над 200 000км незнам точно колко над двеста но....до момента е сменял само ремъци масла накладки.....и един маншон на полуоската заедно с карето :lol: мотора работи като пералня индезит-последно поколение :lol: сериозно-мърка.мощност не му липсва никак даже.извънградско се държи добре единствено при изпреварване тряяя се сръчка над 4-5000об.за да се изтеглиш бързо.аз гласувам с две ръце-ЗА.тия дето им се трошат и лаят простотии явно че са милионници.то и 1.6 и 1.8 и 1.9-печките и те се трошат.всичко е на късмет при старото или---сигурен човек--УСПЕХ

vesos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesos » Сря 23 дек 2009 23:29

Да, извинявам се, след като пуснах темата използвах търсачката. Но от прочетеното не ми стана много по-ясно.
Значи, нека уточня - улегнал човек съм, няма да "ръчкам" колата, трябва ми предимно за градско (съотношение в км гадско/извънградско - 70/30%), предимство е да е икономичен автомобилът, и да не иска много пари за поддръжка (сещате се защо). Повече от 120, максимум 130 няма да вдигам дори и на магистрала. Натоварен яко ще се налага рядко да го карам, но ще се налага. Ами това е. Както се вижда, важното е да е надежден и издържлив двигателят.
kiril_k83 - меракът си е мерак - все пак VW е, но не знам дали си заслужава - 1998г., 160000, от Германия, с клима, 4 врати, ел стъкла и огледала, еърбеци и пр. Маслото е за смяна, ремъците - след 40000км. При моето каране, това са 4г, че и кусур. Купето е много запазено. Повече подробности не знам. Цената е около 4600-4700 лв.
Как ви се струва?
А, още нещо - гледан е на компютър, всичко е на 6. Нямам представа какво се "вижда" там (честно казано опитът ми с колите се свежда до една жигула, която и с вързани очи мога да отремонтирам:))
Е, чакам съвети?
Сашо, благодаря ти окуражи ме:)

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 23 дек 2009 23:51

щом е на 160 000км почти на 100%километрите са реални.и щом е от германия--сууупер---не му мисли.а и цената е перфектна.италианските кочини дето карат с едно масло по 100 000км по автокъщите са с 1000-2000лв отгоре.купувай човече и си свиркай.и един съвет от мен------наливаш пълна синтетика масло---не после да плачеш и ти--тракат ми повдигачите :lol: при теб са 16.искат маслото да е финно :wink: :lol:

Потребителски аватар
pacho_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_89 » Чет 24 дек 2009 16:15

kiril_k83 написа:колега ако си мераклисал голфчето не се чуди като двигател за това купе е слабичък. а за надежност не се притесняваи,/немеца не е решил да се самоубива/ ако е запазен и на добри километри голфа си е голф. пожелавам ти успех. :да:

нап1лно с1м с1гласен аз я имам са6тата кола нямам оплаквания взимаи не се 4уди :012:

Потребителски аватар
vw_best1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_best1973 » Чет 24 дек 2009 21:57

Купувай я.Аз карам такава машинка ,мотора мьрка като коте,никога не ми е горяла масло това са пьлни измишльотини,сменям го на 15000 км полусинтетика.Сменял сьм вьтрешно каре и преден лагер за 2 години притежание.Колата не е сьзтезателна но си вьрви прилично.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 24 дек 2009 23:15

ВНИМАВАЙ!Тези пари ми се струват малко!Имаше един колега който се хвърли на евтин голф 4 и после "наби" 2500-3000лв докато го оправи!
А относно мотора дали е слаб всеки ще ти каже различни работи!На "улегнал" човек както ти каза този мотор ще му е перфектен,а пък и с тези километри които ще му минаваш ако направиш едно хубаво обслужване и съм сигурен че евентуално ще я продадеш преди да правиш нещо по нея!
Частите не са скъпи,но не са и като на голф 2,но със сигурност не са скъпи за тази година автомобил!
При закупуването задължително вземи някой човек който разбира от автомобили(ако ти не разбираш достатъчно)!В момента покрай тази "измислена криза" пазара за автомобили се е напълнил с евтини италиански боклуци!Въпреки че има и италиански,с които няма проблеми!Аз лично карам "италианка" и брат ми също!И двамата сме доволни!
Гледай състоянието на автомобила!Ако е запазен взимай!Всяка екстра ще ти е в плюс!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 24 дек 2009 23:26

При кой гледахте колата, твой майстор или майстор на продавача ?
Ремъка се сменя на 50 000км или 2 години което настъпи първо. Маслото на 1г или 10 000км.
Ако искаш надежден мотор с нормален разход и поддръжка си потърси 1.8 20в 125кс. Разходите не са много повече от на 1.4-то, както и разхода на гориво. Разхода в града е един и същ при повечето мотори, разликата е извънградско, че по-големия мотор гори по-малко.

Потребителски аватар
alexignatov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alexignatov » Пет 25 дек 2009 12:09

щом няма да я газиш и ще я караш кажи речи само градско е добре , а за цената е нормална все пак е на почти 12 години и не е с всички екстри ;) а и щом ще я караш малко извънградско ще е търпимо (предполагам не ти трябва 200 км/ч+ ) а и щом минаваш от жигулка на голфче ще си много доволен :) :drunk

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 26 дек 2009 19:23

Мнооого зависи от предишния собственик. Ако е карал колата за икономия - чудесно. Ако обаче е нямал пари за по-добър двигател и е карал постоянно в обороти за да върви - ще има проблеми и още как. От друга страна километрите сигурно са реални - никой не си взима най-слабия възможен двигател ако кара наистина много. Просто ще имаш мощност колкото за спокойно каране и всичко останало - с цената на много обороти.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 26 дек 2009 21:02

k_garchev написа:Частите не са скъпи,но не са и като на голф 2,но със сигурност не са скъпи за тази година автомобил!

Не бе, не са никак скъпи, ама изобщо даже. Перка за радиатор - 180лв, кво му плащаш. А пък оригиналните части са още по-евтини: пластмасов капак за странично огледало - 50лв (без боядисването). Мога да продължавам още доста в този дух.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 26 дек 2009 21:12

maxpayne написа:
k_garchev написа:Частите не са скъпи,но не са и като на голф 2,но със сигурност не са скъпи за тази година автомобил!

Не бе, не са никак скъпи, ама изобщо даже. Перка за радиатор - 180лв, кво му плащаш. А пък оригиналните части са още по-евтини: пластмасов капак за странично огледало - 50лв (без боядисването). Мога да продължавам още доста в този дух.

Много ми е интересно ати от къде пазаруваш?Направо ти дерат кожата!И аз като цяло говорех за окачване и ламарини!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 27 дек 2009 16:41

Цената е съмнително ниска.
На компютъра не се вижда много, не се доверявай само на тая диагностика.
Особено ако я купуваш от автоджамбазин - да не се окажат тия 160К някъде към 360 000
Най-добре искай едно пробно каране на дълго за да видиш разход на бензин и евентуално на масло.
Кола в нормално състояние харчи малко бензин и никакво масло.
При тоя свит пазар всеки би се навил, ако види че си сериозен купувач и е сигурен че колата е Ок.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”