привет, когато съм на скорост и подавам и отнемам газ, чувствам хлабина все едно са заминали тампони на мотора, точно поради тази причина ги смених всичките, проблема се изчисти донякъде но в голяма степен пак си го има,
от какво друго може да има такава хлабина ? от тампони на носачите ? или нещо друго ??
мерси предварително
усеща се хлабина когато съм на скорост - голф3
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: усеща се хлабина когато съм на скорост - голф3
извинявай,колега ,че се намесвам в темата ти,но от доста време наблюдавам същите симптоми при моя г3 1.6 АЕК и не намирам решение за сега ,ще следя темата с интерес?!?!?!? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хлабина в съединителя? Шум от типа "так"(чуващо се) при отпускане на газта? Осезаем луфт, при отпускане/натискане на газта при скорост?
Ако "да" = омекнали/счупени демпферни пружини на феродовия диск в съединителя.
И аз трябва да го сменям, тръгнал е при мен по същия начин.
Считам комбинацията от фалшив феродов диск, оставяне на колата на скорост, без ръчна спирачка, на наклон благоприятства за получаване на подобни явления.
Ако "да" = омекнали/счупени демпферни пружини на феродовия диск в съединителя.
И аз трябва да го сменям, тръгнал е при мен по същия начин.
Считам комбинацията от фалшив феродов диск, оставяне на колата на скорост, без ръчна спирачка, на наклон благоприятства за получаване на подобни явления.

- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
...........Шум от типа "так"(чуващо се) при отпускане на газта? Осезаем луфт, при отпускане/натискане на газта при скорост?...-описано все едно съм в мойта кола?!?!?!?

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега извинявай че питав твоята тема понеже да не пиша нова та пък и става въпрос за тампони да попитам колегите много ми се лулее скоростния лост когато набирам,слушал съм че това става когато тампона на скоростите се разбие,дали е така? има ли друг начин да позная дали е тампон на скоростите или от нещо друго, мн лулее лоста нериятно е когато си сложиш ръката на лоста лашка се като х.... колата е джетта 2 86ти набор . И още веднъж колега извиняавй че пиша в темата ти
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
няма проблеми, най-вероятно от тампони на мотора е, при мен се успа като смених тампоните, можеш да пробваш и на място с дръпната ръчна, да вкараш първа и задна и да опиташ да тръгнеш леко, няко през това време да гледа мотора колко се отмества, ако е доста си за тампони
а по моя проблем, нямам никакви шумове, просто луфт
до колкото си обяснявам нещата освен да е от тампони на носачите, явно ще трябва смяна и тогава ще му мисля
а по моя проблем, нямам никакви шумове, просто луфт

до колкото си обяснявам нещата освен да е от тампони на носачите, явно ще трябва смяна и тогава ще му мисля
-
- Автомобил:
- Двигател:
overapac написа:...........Шум от типа "так"(чуващо се) при отпускане на газта? Осезаем луфт, при отпускане/натискане на газта при скорост?...-описано все едно съм в мойта кола?!?!?!?![]()
![]()
Иди на майстор, консултирай се.Може при теб да не е точно от това.
Аз съм си решил, ще сменям съединител.За моята кола(1.6, AFT) Sachs на 200mm, цял комплект (феродо, притискател и една пластина) е към 170 лева в Елиткар(не знам колко е читав, принципно харесвам частите от този магазин).Още 50-80 лева за работа и така.Като дойде пролетта...
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
сменени тампоните на носачите и и предния на двигателя,другите са здрави!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”