усеща се хлабина когато съм на скорост - голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

усеща се хлабина когато съм на скорост - голф3

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Чет 07 яну 2010 13:33

привет, когато съм на скорост и подавам и отнемам газ, чувствам хлабина все едно са заминали тампони на мотора, точно поради тази причина ги смених всичките, проблема се изчисти донякъде но в голяма степен пак си го има,

от какво друго може да има такава хлабина ? от тампони на носачите ? или нещо друго ??
мерси предварително

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: усеща се хлабина когато съм на скорост - голф3

Мнениеот overapac » Чет 07 яну 2010 13:39

извинявай,колега ,че се намесвам в темата ти,но от доста време наблюдавам същите симптоми при моя г3 1.6 АЕК и не намирам решение за сега ,ще следя темата с интерес?!?!?!? heavy metal zork

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 07 яну 2010 14:11

Хлабина в съединителя? Шум от типа "так"(чуващо се) при отпускане на газта? Осезаем луфт, при отпускане/натискане на газта при скорост?
Ако "да" = омекнали/счупени демпферни пружини на феродовия диск в съединителя.
И аз трябва да го сменям, тръгнал е при мен по същия начин.

Считам комбинацията от фалшив феродов диск, оставяне на колата на скорост, без ръчна спирачка, на наклон благоприятства за получаване на подобни явления. mhihi

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Чет 07 яну 2010 17:17

...........Шум от типа "так"(чуващо се) при отпускане на газта? Осезаем луфт, при отпускане/натискане на газта при скорост?...-описано все едно съм в мойта кола?!?!?!? :horror: :horror: :horror:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 07 яну 2010 17:36

колега извинявай че питав твоята тема понеже да не пиша нова та пък и става въпрос за тампони да попитам колегите много ми се лулее скоростния лост когато набирам,слушал съм че това става когато тампона на скоростите се разбие,дали е така? има ли друг начин да позная дали е тампон на скоростите или от нещо друго, мн лулее лоста нериятно е когато си сложиш ръката на лоста лашка се като х.... колата е джетта 2 86ти набор . И още веднъж колега извиняавй че пиша в темата ти

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Чет 07 яну 2010 17:43

няма проблеми, най-вероятно от тампони на мотора е, при мен се успа като смених тампоните, можеш да пробваш и на място с дръпната ръчна, да вкараш първа и задна и да опиташ да тръгнеш леко, няко през това време да гледа мотора колко се отмества, ако е доста си за тампони

а по моя проблем, нямам никакви шумове, просто луфт :(
до колкото си обяснявам нещата освен да е от тампони на носачите, явно ще трябва смяна и тогава ще му мисля

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 07 яну 2010 20:18

overapac написа:...........Шум от типа "так"(чуващо се) при отпускане на газта? Осезаем луфт, при отпускане/натискане на газта при скорост?...-описано все едно съм в мойта кола?!?!?!? :horror: :horror: :horror:

Иди на майстор, консултирай се.Може при теб да не е точно от това.
Аз съм си решил, ще сменям съединител.За моята кола(1.6, AFT) Sachs на 200mm, цял комплект (феродо, притискател и една пластина) е към 170 лева в Елиткар(не знам колко е читав, принципно харесвам частите от този магазин).Още 50-80 лева за работа и така.Като дойде пролетта...

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Чет 07 яну 2010 23:15

сменени тампоните на носачите и и предния на двигателя,другите са здрави!!!!! heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”