Запъват Скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Запъват Скоростите

Мнениеот sigi » Вто 26 окт 2004 15:30

Имам Golf 3 GTI - 95г. значи купих го преди 5 месеца и от около 3 месеца като сам в задрастване и колата е загряла почват да ми запават абе трудно влизат скоростите ама всички не само първа а масло има. След като разпитах разни маисторчета ми казаха че е износен феродовия диск. Някои да се е сблъсквал с подобен проблем?
Жилото на съединителя сам го сменил. :evil:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Вто 26 окт 2004 16:31

az si mislia che tazi rabota sas zadtrastvaneto niama nishto obshto ako e ferodovia disk si ima nachini da se razbere

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 26 окт 2004 18:21

Аз имам същия проблем, но само на първа скорост. Това нормално ли е? От какво може да е?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 26 окт 2004 18:59

питайте ваското...четох наскоро много научно го беше обяснил, нещо жеги, слепвания не отлепя диска абе, васко кажи си :) е може и да са други причините де

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 26 окт 2004 19:33

vaskoto1 написа:това може да се получи ако караш по интензивен градски цикъл и феродовия диск се позагрее повечко=почва да става лепкав.
а като спреш на светофара и изключиш и пуснеш педала той не се трие вече и се охлажда и залепва към маховика на мотора, т.е. ти натискаш съединителя, притискателния диск се обръща и отделя но феродовия не се отлепва напълно=не могат да влязат скоростите защото на практика ефекта е като от ненатиснат съединител-главния вал си се върти с мотора.
необходимо е съвсем леко сътресение за да отлепи-но не може да се постигне със скоростния лост.
като натиснеш и отпуснеш съединителя ти го отлепяш и воала-всичко е точно.
не се притеснявай няма проблем.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 26 окт 2004 19:59

:P :P :P :P анджък

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 26 окт 2004 21:40

Много благодаря за бързото обяснение и съжалявам че съм пропуснал темата в която си го обяснявал по-рано :kissy:

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Сря 27 окт 2004 9:29

И аз имам проблем с затруднено влизане на скоростите,но дори и когато колата е студена.Това ме навежда на мисълта че може проблема да бъде и по лостовата система.Вие как мислите?

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 27 окт 2004 10:22

MK2 написа:И аз имам проблем с затруднено влизане на скоростите,но дори и когато колата е студена.Това ме навежда на мисълта че може проблема да бъде и по лостовата система.Вие как мислите?

Може и да е от маслото, някъде се беше изписаломного по тази тема. Обясни по точно кои скорости не влизат, само като е студена или по всяко време и тн. Сигурен съм че ще ти дадат компетентно мнение

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 27 окт 2004 10:26

Имаше цяла тема за трудно влизащи скорости бе хора :) Обикновено първа и втора са проблемните при Г2 :)

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 27 окт 2004 11:00

невлизането може и да е от реглаж на лоста

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пон 01 ное 2004 22:40

vaskoto1 написа:
vaskoto1 написа:това може да се получи ако караш по интензивен градски цикъл и феродовия диск се позагрее повечко=почва да става лепкав.
а като спреш на светофара и изключиш и пуснеш педала той не се трие вече и се охлажда и залепва към маховика на мотора, т.е. ти натискаш съединителя, притискателния диск се обръща и отделя но феродовия не се отлепва напълно=не могат да влязат скоростите защото на практика ефекта е като от ненатиснат съединител-главния вал си се върти с мотора.
необходимо е съвсем леко сътресение за да отлепи-но не може да се постигне със скоростния лост.
като натиснеш и отпуснеш съединителя ти го отлепяш и воала-всичко е точно.
не се притеснявай няма проблем.

Да това с двойното натискане и отпускане на съединителя е някакво решение, но въпроса е как да се елиминира проблема. Дали със смяна на феродовия диск нещата ще се оправят?

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Вто 02 ное 2004 9:22

10х за пълния отговор ама то вече запъват и някога когато колата е напълно студена и даже да е от залепване на феродото то пак това не е нормално според мен. Трябва по всяко време ако всичко е ОК да си влизат нормално. Аз вече съм си купил феродов диск на LUK та ще го сменя до 1 седмица и ще ви кажа дали има ефект, ще сменя и маслото в скоростите и вече си купих и приставка неква мега скъпа за 55 лв. SX6000 абе ще пробвам и ще ви каза дали ще има ефект. :twisted:

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Сря 03 ное 2004 12:07

sigi написа:10х за пълния отговор ама то вече запъват и някога когато колата е напълно студена и даже да е от залепване на феродото то пак това не е нормално според мен. Трябва по всяко време ако всичко е ОК да си влизат нормално. Аз вече съм си купил феродов диск на LUK та ще го сменя до 1 седмица и ще ви кажа дали има ефект, ще сменя и маслото в скоростите и вече си купих и приставка неква мега скъпа за 55 лв. SX6000 абе ще пробвам и ще ви каза дали ще има ефект. :twisted:

С нетърпение очаквам да разбера, какъв ще бъде резултата.
Да пишеш!
А и би ли споделил за колко го взе този феродов диск?

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 03 ное 2004 15:43

Еми до седмица сте го сменя и сте ви кажа то трябва да съберем 80лв. за смяната ми искат ебаси.
Феродовия диск на LUK го взех от AUTO HELP за цена на едро 84лв. иначе е 127лв. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”