Жилото на съединителя сам го сменил.

vaskoto1 написа:това може да се получи ако караш по интензивен градски цикъл и феродовия диск се позагрее повечко=почва да става лепкав.
а като спреш на светофара и изключиш и пуснеш педала той не се трие вече и се охлажда и залепва към маховика на мотора, т.е. ти натискаш съединителя, притискателния диск се обръща и отделя но феродовия не се отлепва напълно=не могат да влязат скоростите защото на практика ефекта е като от ненатиснат съединител-главния вал си се върти с мотора.
необходимо е съвсем леко сътресение за да отлепи-но не може да се постигне със скоростния лост.
като натиснеш и отпуснеш съединителя ти го отлепяш и воала-всичко е точно.
не се притеснявай няма проблем.
MK2 написа:И аз имам проблем с затруднено влизане на скоростите,но дори и когато колата е студена.Това ме навежда на мисълта че може проблема да бъде и по лостовата система.Вие как мислите?
vaskoto1 написа:vaskoto1 написа:това може да се получи ако караш по интензивен градски цикъл и феродовия диск се позагрее повечко=почва да става лепкав.
а като спреш на светофара и изключиш и пуснеш педала той не се трие вече и се охлажда и залепва към маховика на мотора, т.е. ти натискаш съединителя, притискателния диск се обръща и отделя но феродовия не се отлепва напълно=не могат да влязат скоростите защото на практика ефекта е като от ненатиснат съединител-главния вал си се върти с мотора.
необходимо е съвсем леко сътресение за да отлепи-но не може да се постигне със скоростния лост.
като натиснеш и отпуснеш съединителя ти го отлепяш и воала-всичко е точно.
не се притеснявай няма проблем.
sigi написа:10х за пълния отговор ама то вече запъват и някога когато колата е напълно студена и даже да е от залепване на феродото то пак това не е нормално според мен. Трябва по всяко време ако всичко е ОК да си влизат нормално. Аз вече съм си купил феродов диск на LUK та ще го сменя до 1 седмица и ще ви кажа дали има ефект, ще сменя и маслото в скоростите и вече си купих и приставка неква мега скъпа за 55 лв. SX6000 абе ще пробвам и ще ви каза дали ще има ефект.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта