Странно чукане отпред на колата -решено !!!!!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dvanew
Автомобил: VW Sharan 2005
Двигател: ASZ

Странно чукане отпред на колата -решено !!!!!!!!!

Мнениеот dvanew » Сря 06 яну 2010 18:20

Здравейте, отдавна не съм писал за проблеми с моя голф двойка/ в този ред на мисли, мотора е 1.6д и незнам дали съм в правилния раздел, но проблема е в окачването според мен/. Та проблема какъв е:
Тръгвам на 1ва и се чува едно чук-чук и след това изчезва, ускорявам идва време за 2ра и в момента в който отнема газта се чува пак чук,чук, сменям на втора газ и пак чук, чук. За трета пак същото- отнема ли по рязко газта - чук чук, подам ли по рязко газ пак -чук,чук. Същото чукане, но по продъжително се появява и някой път когато колата се движи по инерция. Ако съм по инерция и има чукане- в момента в който натисна и задържа леко натисната спирачка -чукането престава да се чува. :shock Карам по неравности за проба, но ако съм с равномерна газ няма проблем чукане. Днес 5-6 човека я заглеждаха и решихме, че са втулки на носача от лява страна. Смених ме ги и пак същото. От дясно са сменяни преди около 10к км с лемфьордер от даскалов кар/ няма и луфт там в дясно/. Почнахме да клатим двигателя на скорост /угасен/ и забелязах че има луфт в тампона на двигателя от дясна страна към магарето. Вкарахме щанги и лостове и клатихме на самия тампон - не се чува това чукане, но луфт си има. От пред тампона който е под радиатора, при клатене на колата на скорост/пак угасен двигател/ мърда нагоре надоло няколко мм. При запален и загрят мотор вибрации в купето почти няма.

Помагайте колеги моля, че ми предстои пътуване на дълго! :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от dvanew на Пон 11 яну 2010 20:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Странно чукане отпред на колата

Мнениеот PuShE_ » Сря 06 яну 2010 18:51

а каретата гледали ли сте,може и някой лагер на главина да е за смяна

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Сря 06 яну 2010 18:59

здравей колега,
аз карам polo,но имах абсолютно същия проблем преди няколко дни и бях луднал направо! :horror: същото чукане,за което обясняваш!!!и решението беше мн просто,болта на носача се бил разхлабил,мн малко,но се получава този неприятен шум!!взех ключ 19,стегнах си го,то иска съвсем малко и проблемите ми спряха :banana !надявам се да съм ти бил полезен :beer

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Сря 06 яну 2010 19:22

Провери си джантата,а и дори всички болтове по ходовата част.Възможно е и самите накладки да чукат.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 06 яну 2010 20:29

просто за някои работи неможем да гадаем тук във форума,наи добре отиди на сервиз или поне да ти я погледне някои които си има на представа от ходова част!чукането може да идва от поне 7-8 неща,така че и да гадаем едва ли би открил точната причина само с гадаене................

Потребителски аватар
dvanew

Мнениеот dvanew » Чет 07 яну 2010 7:31

Каретата незнам как да проверя- маншоните са здрави, има някакъв луфт, но според мен е малък. Понякога в десен завой се чува някое каре да претрака, но кое немога да кажа/ мисля си, че е отляво където е и проблема според мен/.Относно лагера на шенкела/главината/ са сменяни със СНР преди около 1 год и няма никакъв шум или виене при скорости от 0-130 км/ч. Мисля не е тампоните при двигателя за които писах, защото по инерция сутринта пробвах и на изгасен двигател и пак си трака. Натисна и задържа леко на спирачката и няма чукане. Открит съм за всякакви идеи за проверка и дигностика на други възли от цялата кола.
Благодаря на всички предварително!!!

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Чет 07 яну 2010 8:14

преди време и аз имах такъв проблем.патувам софия-търговище и насред нищото се разтропа.както казваш при леко натисната спирачка спира.а всичко по ходова част беше сменено.като стигнах имах вазможност и огледах и се оказа че по наще родни пътища съм загубил единия болт дето даржи спирачхия апарат.сложих нов(от морга)и заспа.успех и дано съм бил полезен

Потребителски аватар
dvanew

Мнениеот dvanew » Чет 07 яну 2010 8:19

peachbaby написа:преди време и аз имах такъв проблем.патувам софия-търговище и насред нищото се разтропа.както казваш при леко натисната спирачка спира.а всичко по ходова част беше сменено.като стигнах имах вазможност и огледах и се оказа че по наще родни пътища съм загубил единия болт дето даржи спирачхия апарат.сложих нов(от морга)и заспа.успех и дано съм бил полезен

от достата четене по различни теми тук и аз стигнах до извода да проверя там- днес в обедната почивка ще видя как са тези двата болта!!!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 07 яну 2010 8:24

Колега и аз мисля, че от каретата!
При завой чука ли!
Опитай някъде да направиш пълен кръг и в двете посоки, и се ослушвай!
Ако няма при завой чукане, може да са вътрешни карета!
Ако е от носача както казват колегите трябва да чука постоянно без значение дали си отнел газта или не!
При проблем с каре това е специфично явление!
Както каза един колега поне 7/8 възможни причини може да са като: шарнир, вътрешен и външен кормилен накрайник, тампон на макферсон, амортисьор, полуоска итн!
Остави приятелите разбирачи без да се обиждаш и отиди където прават реглаж на предница и ги накрай да проверът!
Не ходи в случаен сервиз защото са големи нагледци да знаеш, и аз имах пролем, който се оказа тампон на макферсона а гадовете от един сервиз ми казаха да си сменя шарнири накрайници итн..

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Чет 07 яну 2010 16:29

. Ако съм по инерция и има чукане- в момента в който натисна и задържа леко натисната спирачка -чукането престава да се чува. :shock Карам по неравности за проба, но ако съм с равномерна газ няма проблем чукане.

колега проблема е в накладките и аз го имах същия проблем, оказа се пружинката на накладките понякога самата пружинка като лопнеш в дупка и се откача и пада и от там се чува това дрънчене погледни си ги на мястото ли са си и на 2те колела отпред. Успех ..

п.п: това е така защото когато натиснеш спирачката тя обира луфта на накладките и затова спира да трака

Потребителски аватар
dvanew

Мнениеот dvanew » Чет 07 яну 2010 19:55

ZZ_TOP написа:
. Ако съм по инерция и има чукане- в момента в който натисна и задържа леко натисната спирачка -чукането престава да се чува. :shock Карам по неравности за проба, но ако съм с равномерна газ няма проблем чукане.

колега проблема е в накладките и аз го имах същия проблем, оказа се пружинката на накладките понякога самата пружинка като лопнеш в дупка и се откача и пада и от там се чува това дрънчене погледни си ги на мястото ли са си и на 2те колела отпред. Успех ..

п.п: това е така защото когато натиснеш спирачката тя обира луфта на накладките и затова спира да трака

благодаря колега, но не е това- знам как чукат накладки без пружинка за съжаление. Не бяха хлабави и спирачните апарати. утре продължавам да го боря проблема.

ПС Този тампон отпред под радиатора, като развия стартера нал имотора леко се подпира на него- като клатя на ръка планката на тампона /която е към стартера, а стартера да го няма и мотора да е повдигнат на крик, били трябвало да има луфт на ръка в тампона?

Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Мнениеот rapo_vd » Чет 07 яну 2010 22:32

Какъв е размера на джантите? И къде са ти сложени тежестите на джантите?

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Пет 08 яну 2010 8:09

Имах абсолютно същия проблем , вътрешно каре беше , от начало беше само на 1 ва и 2ра и за момент, идва и си отива , с времето започна на всички скорости и без гас ... та оказа се дясно вътрешно каре ... :да:
Чукането дори се усеща на купето все едно някой с чук удара mhihi

Потребителски аватар
dvanew

Мнениеот dvanew » Пет 08 яну 2010 11:33

judasss написа:Имах абсолютно същия проблем , вътрешно каре беше , от начало беше само на 1 ва и 2ра и за момент, идва и си отива , с времето започна на всички скорости и без гас ... та оказа се дясно вътрешно каре ... :да:
Чукането дори се усеща на купето все едно някой с чук удара mhihi

Благодаря колега и аз вече клоня към карета- но от къде да започна незнам за съжаление. има ли начин да се установи по луфт и незнам какво друго кое каре може би прави проблем или на късмет?

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Пет 08 яну 2010 11:43

Ами вдигнахме я на стенд и луфта си беше бая ... кат завъртиш гумата полуоската се върти ама след карето, четвърт оборот нищо не се върти :Mr Green Fun mhihi

П.С. Ново дясно вътрешно каре и маншон на лявото ми излязоха 100 тина лева . :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”