Спешно питане !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Спешно питане !

Мнениеот Agonize » Чет 06 апр 2006 8:59

Ваското беше писал един начин да се провери дали комутатора или датчика на Хол е заминал, като се използва един светодиод и един резистор. Пробвах го, но не съм сигурен че правя нещата както трябва. Като свържа минуса на диода към крачето което е по-близо до предното стъкло диода свети, а като врътна не мига. В другия случай (когато свържа минуса на диода с крачето което е откъм фаровете) не свети преди да почна да въртя стартера, а като въртя стартера не мига. Кой от двата варианта е правилния?

П.с. Извинявам се, че питам повторно, но първия път никой не ми отговори, защото темата отиде в друга посока. Вече отивам в магазина, а не съм 100% Хол ли да си купя или бобина, затова ако някой може да ми каже нещо по въпроса, ще черпим!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 06 апр 2006 11:00

Що не се разберем да дойдеш до васил в гаража, да ти дам един датчик на Хол и да пробваш с него. Ако се оправи - значи е от него, ако не - ще купуваш нова бобина.

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Чет 06 апр 2006 11:07

С колата или без колата :) Питам толкова щото нямам време, по цял ден съм на работа и мога само вечер след 19 часа да се занимавам. Затова искам просто да разбера като го включа тоя диод преди да почне да мига трябва ли да свети или не и да си го сменя... то не е голяма философия. Честно казано се замислям дали да не си купя и двете, то дето ше се занимавам с дърпания и глупости ...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 06 апр 2006 11:09

Хвърли ези и тура и което се падне това купи. По закона на Мърфи ще се наложи да купиш и другото, ма поне ще знаеш, че и двете са нови и няма да имаш проблеми с тях. Набутването с парите е пълно, всички сме го изпитали... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”