Ваското беше писал един начин да се провери дали комутатора или датчика на Хол е заминал, като се използва един светодиод и един резистор. Пробвах го, но не съм сигурен че правя нещата както трябва. Като свържа минуса на диода към крачето което е по-близо до предното стъкло диода свети, а като врътна не мига. В другия случай (когато свържа минуса на диода с крачето което е откъм фаровете) не свети преди да почна да въртя стартера, а като въртя стартера не мига. Кой от двата варианта е правилния?
П.с. Извинявам се, че питам повторно, но първия път никой не ми отговори, защото темата отиде в друга посока. Вече отивам в магазина, а не съм 100% Хол ли да си купя или бобина, затова ако някой може да ми каже нещо по въпроса, ще черпим!
Спешно питане !
С колата или без колата
Питам толкова щото нямам време, по цял ден съм на работа и мога само вечер след 19 часа да се занимавам. Затова искам просто да разбера като го включа тоя диод преди да почне да мига трябва ли да свети или не и да си го сменя... то не е голяма философия. Честно казано се замислям дали да не си купя и двете, то дето ше се занимавам с дърпания и глупости ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”