Отскоро съм шофор на Голф-2. Радвам се, че този форум съществува за да си помагаме взаимно. Като жена шофьор, освен с готварски рецепти , незнам дали бих могла , да помагам с друго
Педала на спирачките омекна.
-
Голфетка
- Автомобил:
- Двигател:
Педала на спирачките омекна.
Здравейте , колеги .
Отскоро съм шофор на Голф-2. Радвам се, че този форум съществува за да си помагаме взаимно. Като жена шофьор, освен с готварски рецепти , незнам дали бих могла , да помагам с друго
. Но бих била благодарна ако вие споделите мнение за проблема. Днес педала на спирачките ми "омекна" напомпах няколко пъти , долях спирачна речност , но все още проблема не е отстранен.Имали ли сте подобен проблем? дали бих могла, да го разреша сам...омръзна ми от сервизи...Предварително БЛАГОДАРЯ!!!
- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
Re: Педала на спирачките омекна.

здравеи и добре дошла
пьрво провери за течове от спирачките
после задни цилиндьрчета
и накрая спирачна помпа и накладки
сьс спирачките шега небива
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Как така е омекнал...
По-ниско ли хваща вече, или си спира нормално, но педала е по-мек?
По-ниско ли хваща вече, или си спира нормално, но педала е по-мек?
-
Голфетка
- Автомобил:
- Двигател:
Преди , като натиснех леко педала и веднага имаше резултат. Сега трябва да натисно , почти до - долу за да спре.Смених предните накладки лятото.
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Добре дошла във форума. За твоя проблем: ако си проверила за течови и няма такива, при долята спирачна течност, проблема отива към спирачна помпа или гумените уплътнения на маркучетата. Аз лично като имах този проблем, смених с нова спирачна помпа /защото никой не искаше да смени тези гумички на старата, много труд за малко пари/ и проблема е решен. Ти щом се сменяла скоро накладки и имаш спирачна течност, помпата ти е за преглед!
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
незнам за6то никои неспомена 4е първо трябва да се обезвъзду6ат 4-те колела и тогава да се търси проблемаа другаде... веднага сменяи това сменяи онова и т.н.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Или може би просто трябва да я види човек с повече опит, който може да й спести доста пари...
-
Голфетка
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за насоките , който ми дадохте.Надявам се че има тема за обезвъздушаването на спирачките . Амбицирала съм се , че трябва да правя повечето неща по колата сама.
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
успех голфетке и добре дошла в тази секта с името GOLF само да ти кажа че тези коли са само за ентусиасти.а по твоя проблем и аз сам убеден за помпата която струва около 35лв.но си има някои тънкости по поставянето на нова помпа.помоли накои по запознат да ти помогне с това начинание.ако я сменяш сега му е времето да смениш и спирачната течност.

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Хихи, колежке, кефиш
За обезвъздушаването ще ти трябва помощник, прозрачно маркуче 8мм около 1/2 метър, някакъв прозрачен съд (бурканче например), в което да налееш до половината спирачна течност...
Помощника сяда и напомпва педала на спирачката, ти отиваш при най-далечното от помпата колело (задно дясно), развиваш щуцера за обезвъздушаване (трябва да се свали гумата, намира се на гърба на барабана точно над тръбичката, която влиза в спирачното цилиндърче- ако е с барабани, ако е с дискове - по- лесно ще го намериш щуцера) с хубаво ключе (мисля беше 11), после затягаш обратно, нанизваш маркуча и през него с ключето вече ще действаш. Потапяш другия край на маркуча в бурканчето, сега вече помощника напомпва няколко пъти (десетина) педала на спирачката и задържа натиснато. Ти развиваш щуцера, докато на него е нанизано маркучето и като спре да пуска течност стягаш. Повтаряте операцията, докато през маркучето започне да се стича бистра течност без никакви балончета.
Повтаряте за всички колела като оставащите са в последователност - задно ляво, предно дясно, предно ляво...
Следете по време на обезвъздушаването постоянно казанчето да е пълно с течност на максимума. Направо с обезвъздушаването я сменете цялата течност - ще ти трябва около литър - литър и малко, може да изтеглите със спринцовка съдържанието на казанчето и да налеете бистра течност - така ще спестите доста време в преточване на тази мръсна течност през цялата спирачна система...
За обезвъздушаването ще ти трябва помощник, прозрачно маркуче 8мм около 1/2 метър, някакъв прозрачен съд (бурканче например), в което да налееш до половината спирачна течност...
Помощника сяда и напомпва педала на спирачката, ти отиваш при най-далечното от помпата колело (задно дясно), развиваш щуцера за обезвъздушаване (трябва да се свали гумата, намира се на гърба на барабана точно над тръбичката, която влиза в спирачното цилиндърче- ако е с барабани, ако е с дискове - по- лесно ще го намериш щуцера) с хубаво ключе (мисля беше 11), после затягаш обратно, нанизваш маркуча и през него с ключето вече ще действаш. Потапяш другия край на маркуча в бурканчето, сега вече помощника напомпва няколко пъти (десетина) педала на спирачката и задържа натиснато. Ти развиваш щуцера, докато на него е нанизано маркучето и като спре да пуска течност стягаш. Повтаряте операцията, докато през маркучето започне да се стича бистра течност без никакви балончета.
Повтаряте за всички колела като оставащите са в последователност - задно ляво, предно дясно, предно ляво...
Следете по време на обезвъздушаването постоянно казанчето да е пълно с течност на максимума. Направо с обезвъздушаването я сменете цялата течност - ще ти трябва около литър - литър и малко, може да изтеглите със спринцовка съдържанието на казанчето и да налеете бистра течност - така ще спестите доста време в преточване на тази мръсна течност през цялата спирачна система...
-
Голфетка
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за изчерпателния отговор , колеги. Ще разкажа в понеделник , как е минало 
-
Голфетка
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление , проблема не беше в обезвъздушаването. Оказа се, че едно цилиндърче , което е при задните накладки е спукано и трябваше да се смени. С голям ентусиазъм в невероятния студ , го подмених .... с чужда помощ. Благодаря на всички за помоща и изчерпателните отговори.
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
имах същия проблем наскоро и минах само с един малкуч на вакума от сервото към колектора и се оправиха и смених накладките че бяха доста стари и бяха почнали да се ронят а и спирачни дискове смених че старите имаха як ръб но доколкото знам се сменят и двете цилиндърчета когато едното замине. иначе добре дошла и да си караш голфчето, че 2-ките взеха да оредяват май 

-
Голфетка
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля , че беше грешка да сменя само едното.. Колата беше добре цяла седмица и сега пак се усеща , лек проблем , но вече имам опит:)
- don4oivanov
- Автомобил: VW GOLF MK2
- Двигател: 2G 1990
Есента и аз имах същия проблем,педала на спирачките ми потъваше.Не бях сменял задни накладки и си викам така и така ще отварям да сменя и тях.Започнах от задно ляво колело и още щом изкарах барабана видях че цилиндърчето беше протекло.Запалих колелото и на магазина,купих си комплект 2 цилиндърчета за 18 лева.Смених ги и двете,източих колкото течност има в казанчето на помпата и налях нова.След това започнах обезвъздушаване с помощта на брат ми докато не текне бистра-чиста течност от всяко колело.Сега всичко е 6 точки. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”