Помагаите.голфчето не пали
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Помагаите.голфчето не пали
Някой може ли да ми обясни защо не иска да запали?От големия студ пробвах да запаля на гас,обаче не стана.На другия ден пробвах с бензин и пак не стана,последствиата бяха,че напълни целия карбуратор с бензин.Изчистих всичко и пробвах пак,обаче не.Интересното е,че сега като въртя на стартер върти много леко,звука не е като да върти джигателя-тежко.Благодаря.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Помагаите.голфчето не пали
кой модел на голф е колата и с какъв двигател?
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3.93год.1.8 моноинжекция.Пробвах се и да го дърпам около 2km. първо на бензин после на гас и не става.Като отворих капака от карборатора бликаше бензин,имаше чак в кутията на въздушния филтър.
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Щом чак във филтъра имаш бензин, демек няма изгаряне -това е ясно!
Обикновено газта запушва жигльорите на карбуратора, друг вариант е проблемни свещи виж да не са черни,трябва да са кафеникаво-червени, ако работят.Обърни внимание и на бензиновия филтър!
Обикновено газта запушва жигльорите на карбуратора, друг вариант е проблемни свещи виж да не са черни,трябва да са кафеникаво-червени, ако работят.Обърни внимание и на бензиновия филтър!
колега моят съвет е да видиш дали не ти се е пооткъснал ангренажният ремък..от това което обясняваш точно на такъв проблем ми прилича
аз имам такав проблем в момента стартера варти а от бобината нямам искра
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Не е това колеги.Ангренажния ремък е здрав и върти двигателя.От кабелите на свещите има ток да те утрепе.На бензин няма да запали то е ясно,щото дюзата е запекла на отворено и пълни цилиндрите.Ама тя дали влияе на това,че не пали и на газ.Не знам как да го запалия на газ.Някакви идеи?
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
zigzagzug написа:Не е това колеги.Ангренажния ремък е здрав и върти двигателя.От кабелите на свещите има ток да те утрепе.На бензин няма да запали то е ясно,щото дюзата е запекла на отворено и пълни цилиндрите.Ама тя дали влияе на това,че не пали и на газ.Не знам как да го запалия на газ.Някакви идеи?
Да не да се е прецакало релета което спира бензиновата помпа, когато копчето е настроено за газ. Вземи го смени да провериш - поне е най-лесно. Защото явно нещо пречи на помпата да спре да подава бензин, т.е. релето да е останало отворено и да си блика горивото.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Махни бушона за бензиновата помпа и ще запалиш на Газ!
П.П Вероятно ти се е спукала мембраната на регулатора за налягането на горивото!

П.П Вероятно ти се е спукала мембраната на регулатора за налягането на горивото!

- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Че какво общо има бензиновата помпа с тва,че на пали на газ.А пък и като въртя на стартер звука на въртене е някакъв лек,все едно не върти двигателя.Не знам дали има нещо общо с това,че цилиндрите са удавени от бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
jorko-1 написа:колега моят съвет е да видиш дали не ти се е пооткъснал ангренажният ремък..от това което обясняваш точно на такъв проблем ми прилича
Споделям мнението на колегата. Пиши като откриеш проблема. Весели празници.

моя 1.8 ААМ също не пали.Върти по леко от обикновенно ,но не иска да хване.На дистрибуторнта капачка и на палеца имаше яко нагар,който го почистих и буксата под моното беше цялата в масло,и нея я изчистих.След това запали.Това преди два дни.Сутринта едвам запали от 4 път и като карам от време на време придръпва,се едно бачка на 2-3-4 цилиндъра.Преди около час-два я закарах на единствения сервиз който работи и чакам да ми се обадят да кажатт кво е.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
zigzagzug написа:Че какво общо има бензиновата помпа с тва,че на пали на газ.А пък и като въртя на стартер звука на въртене е някакъв лек,все едно не върти двигателя.Не знам дали има нещо общо с това,че цилиндрите са удавени от бензин

- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
vw_derby написа:моя 1.8 ААМ също не пали.Върти по леко от обикновенно ,но не иска да хване.На дистрибуторнта капачка и на палеца имаше яко нагар,който го почистих и буксата под моното беше цялата в масло,и нея я изчистих.След това запали.Това преди два дни.Сутринта едвам запали от 4 път и като карам от време на време придръпва,се едно бачка на 2-3-4 цилиндъра.Преди около час-два я закарах на единствения сервиз който работи и чакам да ми се обадят да кажатт кво е.
Колега като разбереш какво е пиши.
вече взех колата от сервиза.Оказва се ,че компютърът им показва,че е зацапан дебитомера от неизгорелите газове,постоянно давене на мотора,защото моното е в изобилие от бензин,дистрибутрната капачка,палеца и на края температурния датчик(които смених миналата зима).Майстора от сервиза ми каза ,че било пълно с ментета датчици.(преди да го смена колата пак придръпваше и гаснеше когато си изка,държеше около 200-500оборота).
утре отивам на работа,минавам вимам части и други ден я започвм.Ще пиша пак.
утре отивам на работа,минавам вимам части и други ден я започвм.Ще пиша пак.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”