Задни габарити на Голф 4 - 10W крушка вместо 5W?
Задни габарити на Голф 4 - 10W крушка вместо 5W?
Здравейте, въпросът ми сигурно е глупав, но ми изгоря десния заден габарит и в магазина ми предложиха 10W крушка и я сложих. Мисля си обаче дали да не сложа и на левия габарит 10W крушка или просто да си сменя новата 10W със 5W. Питам, защото мен ми харесва как свети малко по-силната крушка. Но не знам дали и какви може да са последиците, все пак си е изчислено да си е 5W крушката.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задни габарити на Голф 4 - 10W крушка вместо 5W?
Мисли и за тоя , който кара зад теб.
Светлината не е натрапчиво по-силна. Дори вчера вечерта като гледах, разликата е съвсем малка. Сигурен съм, че няма да пречи на водачите зад мен.
- alexignatov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако си със затъмнени или ще ги затъмняваш най-добре сменяй с 10 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според мен няма никакъв смисъл за габарит 10Вата, плюс това консумира двойно на заводския. Ако стоповете ти не са прашни или пък много затъмнени, не виждам проблем за околните да си караш с 5В лампи отзад...
Тъй, тъй, в магазина продават какво ли ни и всеки сам решава. Но тоя индивид, наречен инженер в VW, защо не е слижил 10 вместо 5 W. Дали пък не е преценил, че няма нужда да е повече. Винаги когато нещо се заменя с нещо си задавам тоя въпрос. Ако имаш отговор на него, то нямаш нужда и от повече въпроси !

-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Според мен няма никакъв смисъл за габарит 10Вата, плюс това консумира двойно на заводския. Ако стоповете ти не са прашни или пък много затъмнени, не виждам проблем за околните да си караш с 5В лампи отзад...
Стефчо, много ясно че с 5 вата няма даима проблем, защото това си е заводския ваиант.
С 10 В ще блести силно на човека отзад, отзад не може да си затъмниш огледалото - само караш със свити очи и псуваш
писнало ми е от гадни цветомузики дето ми вадят очите
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
По-силната лампа грее посилно и е възможно след време да ти стопи стъклото на габарита.
няма нищо да стопи... обаче никой не отбеляза, че най-важна е разликата в силата на светлоотдаване от крушка за стоп и такава за габарит. А това е най-важното, като натиснеш стопа той да се откроява от всичко останало. Пък вие си сложете и 100вата крушка, пък като натиснеш стопа ти остава само да се молиш оня от зад да гледа какво става пред теб вместо да ти гледа само стоповете...
- kiril_k83
- Автомобил:
- Двигател:

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
А с диод на става ли ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mufin написа:
Стефчо, много ясно че с 5 вата няма даима проблем, защото това си е заводския ваиант.
С 10 В ще блести силно на човека отзад, отзад не може да си затъмниш огледалото - само караш със свити очи и псуваш
писнало ми е от гадни цветомузики дето ми вадят очите
Точно така, масово стана модерно да се слагат халогенки по 100 вата отпред, отзад да светят колкото може повече секции на стопа. Лошото е, че никой не мисли за другите, а това е много важно.
Габаритът умишлено е 5Вата, както каза един колега по-горе да се откроява кога е натисната спирачка и кога не. Има коли чиито спирачки и габарити са на една двуспирална крушна съответно 5 и 21 Вата, колегата който иска да слага по-силни габарити нека първо се замисли защо тази крушка не е примерно 10 на 21Вата. 
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
За мене е безсмислена това с крушките.
Аз съм със сменени диодни и светят малко по-силно, но са си 5W.
Най-важното е, че не смущават другите шофьори.
Аз съм със сменени диодни и светят малко по-силно, но са си 5W.
Най-важното е, че не смущават другите шофьори.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Вече повече от половин година карам с 10w на задните габарити и нито инсталацията ми се е стопила, нито някой ме е препсувал.. Ако не ви кажа, че съм сменял крушките никой няма да разбере, че съм с 10в разликата е минимална, въобще не дразни... аз ако искам да заслепявам хората зад мен, ще си сложа един ксенон на мястото на задната
Само за спирачките съм съгласен, че е много важно да се открояват, но те са на различна секция и определено си личи, че светват по силно + това има и 3-ти стоп. 
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
BeckoTDI написа:Вече повече от половин година карам с 10w на задните габарити и нито инсталацията ми се е стопила, нито някой ме е препсувал.. Ако не ви кажа, че съм сменял крушките никой няма да разбере, че съм с 10в разликата е минимална, въобще не дразни... аз ако искам да заслепявам хората зад мен, ще си сложа един ксенон на мястото на заднатаСамо за спирачките съм съгласен, че е много важно да се открояват, но те са на различна секция и определено си личи, че светват по силно + това има и 3-ти стоп.
А как разбираш дали някой те псува?
И защо в крайна сметка са ти 10 Вата крушки освен с единствената цел да светят по-силно?
Сигурно някога ще дойде време КАТ да следи кой как си ползва светлините, кой кара с фалшиви халогени, не си регулира фаровете, кой пуска халогените при ясно време... примери за селско перчене много.
Последна промяна от mufin на Нед 17 яну 2010 14:20, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”