Здравейте, колеги,
От известно време намалях карането на старичкия вече Голф 3 (1992 г.), и съответно се е появил този странен шум откъм предните колела при натискане на спирачка, като шумън продължава дори след отпускането на педала. Когато докосна дисковете, усещам как и двата са загрели, отзад са барабани и с тях всичко изглежда наред. Искам да попитам дали някой вече се е сблъсквал с подобен проблем, каква може да е причината и от къде да го подхвана?
Поздрави!
Golf MK3 - Загряване и скърцане на предните спирачни дискове
-
- Автомобил:
- Двигател:
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
Re: Golf 3 - Загряване и скърцане на предните спирачни диско
задържат ти спирачките
- 1995
- Автомобил: 2x vw golf 3
- Двигател: 1.4 ABD 1993 - 1.6 AEA 1995
Да със сигурност ти задържат апаратите. Чувал съм, че буталата на спирачните апарати се смазват със свинска мас и проблема се решава, но лично аз не съм пробвал..... 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите, колеги! Следващия уикенд ако намеря време ще пробвам да ги разглобя, варианта със свинската мас ми се струва доста нестандартен (не че не мога да го направя), може би ще пробвам с грес или нещо друго по-"техническо" 

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Т'ва със свинската мас беше едно време с руските автомобили.И се мажеха не буталата,а уплътненията им да не изпускат.Тая процедура просто я забрави.Сега се продават ремонтни комплекти влючващи "О"пръстени,пружини и...
още нещо,което е в цилиндъра.Ремонта обаче излиза доста по-скъпо от нов спирачен апарат,а и нема гаранции к'ви ще са резултатите от този ремонт.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговора, колега. В гугъл излезе тема при Аудитата за подобна интервенция, но не виждам линк към въпросния ремонтен комплект за спирачен апарат. Може ли малко подробности за него, какво съдържа и каква горе-долу му е цената? (предполагам че накрая просто ще отида в магазина да питам дали имат, но все пак малко повече полезна информация никога не е излишна)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Avalanche91 написа:Благодаря за отговорите, колеги! Следващия уикенд ако намеря време ще пробвам да ги разглобя, варианта със свинската мас ми се струва доста нестандартен (не че не мога да го направя), може би ще пробвам с грес или нещо друго по-"техническо"
Кое е стандартно и кое техническо не знам, ама дръж греста далеч от спирачната система

Щото ще плачеш

- 1995
Колега, доизкажи се, защо ще плаче, какво ще стане ако намаже с малко грес буталата?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ще се скапят маншоните, а след тях и самите бутала. Гумичките по спирачната система не са маслоустойчиви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи да изхвърляме греста от ремонтния комплект?
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Колега мършав, греста е за да си смажеш леглата на накладките, а не буталата на спирачните апарати!
Правилно казва колегата ktamen - греста разяжда гумата. И познай като ти се разяде пръстена на буталото и изпусне течност точно като натиснеш спирачките, какво следва -
Също така, с греста не бива да се маже и водача, защото отгоре има гумен маншон и на него ще му се види сметката -
Правилно казва колегата ktamen - греста разяжда гумата. И познай като ти се разяде пръстена на буталото и изпусне течност точно като натиснеш спирачките, какво следва -

Също така, с греста не бива да се маже и водача, защото отгоре има гумен маншон и на него ще му се види сметката -

-
- Автомобил:
- Двигател:
Водачите трябва да са идеално почистени и сухи?
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Обичаме да се заяждаме, а колега мършав?
Естествено, че водачите трябва да са смазани, ама не с грес. Потърси в Интернет с какво се смазват, ако не знаеш.
Естествено, че водачите трябва да са смазани, ама не с грес. Потърси в Интернет с какво се смазват, ако не знаеш.
- 1995
Колеги, моля Ви, престанете да се заяждате, ако искате да си чешете езиците има ЛС...сигурен съм, че много хора следят темата, както и аз, и искаме да чуем някакво решение на проблема или отговор как да го разрешим...единия казва, че водачите трябва да са "сухи", другия, че трябва да се смажат не с грес а нещо си друго, кое е това нещо друго не е ясно....все пак не всички сме родени научени и сме човъркали всичко по колата....да има си сервизи, плащаш си оправят ти проблема или си оставят ръцете..., аз предпочитам да питам някой, който е правил тази процедура и да се опитам сам да я направя да се науча..:). Така, че моля Ви давайте адекватни и пълни отговори, не после пак да ви питаме " ама щом не се маже с грес, с какво се маже"....ако нямате намерение да помогнете, по-добре изобщо не коментирайте....Лек ден Ви желая!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”