Изгасна в движение МК2 ПЛ
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Изгасна в движение МК2 ПЛ
Тази вечер ходих да покарам с колата и всичко беше добре до един момент в който не даде накъсно някъде при лосчето на чистачките и фаровете или около ключалаката,не мжах да видя точно.Та видях,че има проблем и тругнах да се връщам след това мисля,че превключих от дълги на къси или обартното и пак присвятка и след около 100м колата угасна.Реших,че отново за около 5-6 ти път е заминал палеца на делкото или пък дистрибутора или пък делкото.Пробвах да запаля изобщо не искаше.Слезнах махнах диструбуторната капачка и всичко си беше нормално.Извадихме кабела от бобината и видяхме,че не хвърля ток,помпата в резервоара също не се чуваше да работи,но колата си имаше светлини,парно,чистачки и тн.Та закачиха ме да ме теглят и изведнъж пробвах 2-3 пъти на скорост дали ще запали и взе,че запали.Откачихме въжето и в момента в който тръгнах пак изгасна и отказа.След това като ме теглиха пак я пробвах няколко пъът ино само веднъж запали за 2-3 секунди и това беше.Някой да има представа какво става с този автомобил?Палеца и дистрибутора са чисто нови.Делкото го взех от колега от форума преди няколко дни с нов датчих и на 90% съм сигурен,че и то е здраво.Просто незнам вече какво да мисял.Може ли някое реле да прави номера?
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Изгасна в движение МК2 ПЛ
колега и аз го имах същия проблем. свали кората под контактния ключ отзаде на контактния ключ има една букса от там ти е проблема, когато има някои леко хлабав кабел почва да нагрява и се стопява буксата и от там ти е дало на късо, при мен беше така поне след като се наредих кабелите без буксата всичко в ОК, дано сам ти бил полезен , даже заради тая букса се прибирах Велико Търново с усукани кабели на контакта и кабелче за стартера и чистачките
)
Успех ..
Успех ..
-
IAVOR1984
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си и клемореда и тои
някои път
някои път- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Да но ще има ли връзка това там с бензиновата помпа която не се чува вече ?
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
разбирасе че ще има виж си и бушоните може този които е за помпата да не дава добър контакт
-
zig-zag
- Автомобил:
- Двигател:
Най напред провери бушона 5-ти е от ляво на дясно,виж и релето то е на 2-ра позиция в разпределителното табло.Ако не е това предполагам че е от контактния ключ.За кабелята не знам.Щом помпата не вьрти няма как да запали.Тьй си мисля.Успех.
-
zig-zag
- Автомобил:
- Двигател:
А!И друго, да не е заминала помпата бе човек.
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Добре да приемем,че е заминала помпата.Защот тогава не хвърля искра от кабела на бобината?Да са заминали двете наведнъж не ми се вярва,пък колата както бях написал запали по едно време за около 15-20 секунди и пак изгасна
- dimitar_85
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: AWX 2004g
BoXeR_555 написа:Да но ще има ли връзка това там с бензиновата помпа която не се чува вече ?
има връзка,нали ако не дадеш на контакт(или по някаква причина не даде на контакт) няма да ти включи помпата
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Колата си дава на контакт.В смисъл светва си таблото фаровете си светват,парното си работи,но дотам.
колега
помпата ти е здрава както и цялата кола
смени си клемореда и си пак у музиката
..все пак след това поогледай и бушоните да не се е попрепекъл някой малко от късото съединение
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Aaaa дано са бушони или нещо по ключалката,че пари вече не останах да давам по тази кола.Уж всичко дет даваше дефекти се смени,сега и това.В събота ще я види момчето с жиците
надявам се във вторник да е на линия вече и пак да бори преспите из гората
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
Сега го прегледах на светло и установих,че няколко кабела не са в добро състояние и си личи че са се деформирали.единият то тях отиваше към таблото с уредите,имаше един дебел кабел бял с зелено който обаче не видях от къде и за къде е.един кафяв също нем изглеждаше добре.Буксата за ключалката не беше както трябва.някои от изходите и се бяха деформирали,което значи че се е нагрявала и там е станало нещо.жалко,че не можа днес да я види техника да каже,а аз като не разбирам не смея да пипам.Попмпата май си работи защото като въртя ми мирише на бензин,но не се чува.Обикновенно съм свикнал да си я чувам силно та незнам дали има проблем с нея или не.
- BoXeR_555
- Автомобил:
- Двигател:
преди малко си взех колата като я закарах днес сутринта.Попитах го какво и е имало и той човека се хвана за главата и вика много кабели и от половината нищо не ставаше.Та врече си ми е в нас количката и за 30лв отново съм на полу съеденител до следващия сняг.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”