скоро смених казанчето за парното че течеше/ няма да се оплаквам какъв зор е това/
та си рекох сега сигурно ще има хубаво парно, останах много изненадан когато нищо не се промени!от там започнах, смених термостата с нов - гаранция че държи, проверено!колата загрява много бавно едва след 10 км и то при външна температура 8 градуса загря до 80, смених датчика за температурата щото си седеше все на 70 сега е ок, след това изпаритела беше вързан успоредно с парното преправих го и го вързах последователно но парно няма или ако не го пускам и изчакам колата да загрее хубаво пускам го и работи да речем минута две или три и вижда как колата се охлажда до 70 и нещо градуса и ако парното си остане да работи повече не загрява, сега съм на компромисен вариант - парното на 1 или наи много на 2!какъв може да ми е проблема или просто мотора е малък и в това време не може да загрее
голф 1.4 проблем с температурата
- dakata_al
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 1.4 проблем с температурата
Провери ли питата на парното да не се е позапушила?
-
bulllet
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да разбирам че няма какво повече да се направи!?просто такова си е парното?
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
При мен лично, парно си имам, не ми изстива колата, на колкото и да е то. Само дето не ми качва до 90. Ако нямаш парно, замисли за радиаторче на парното и дали нямаш омазняване някъде. Моя изпарител е паралелно, и предпочитам да е така, за да няма фалове на едното да доведат до такъв на др-то, т.е. ако при паралелен изпарител си имал парно, а сега не, да нямаш нещо запушено и да не може да циркулира.
-
bulllet
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
малко по горе съм писал че сам сменил радиатора на парното
що се отнася до свързването при успоредно е по добре малко по силное парното но не е това което беше миналата година
долния марку4 е студен до 80 и нещо градуса термостата няма никакви ядове
що се отнася до свързването при успоредно е по добре малко по силное парното но не е това което беше миналата година
долния марку4 е студен до 80 и нещо градуса термостата няма никакви ядове
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Сега ще ти напиша моето решение за АБД-то:1.ново радиаторче на парното/40лв/2.претапициране на клапите за топло студено и останалите за насочването3.Нова водна помпа/по принуда старата протече/4.Правилно работещ термостат/третия поред/-според мен най-важното.5.Проверка на всички температури на включване на перки/степени/ датчици по мотор табло и т.н.
До тук добре имам парно дори и на 4-та степен
доскоро почти се бях отказал,колата не изстива извънградско-имам газова.Остава проблема ,че наистина загрява бавничко за около 8-10 км градско.Според мен ако има кора под мотора и изолация на капака може би ще позагрее по-бързо.
До тук добре имам парно дори и на 4-та степен
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
simon написа:Сега ще ти напиша моето решение за АБД-то:1.ново радиаторче на парното/40лв/2.претапициране на клапите за топло студено и останалите за насочването3.Нова водна помпа/по принуда старата протече/4.Правилно работещ термостат/третия поред/-според мен най-важното.5.Проверка на всички температури на включване на перки/степени/ датчици по мотор табло и т.н.
До тук добре имам парно дори и на 4-та степендоскоро почти се бях отказал,колата не изстива извънградско-имам газова.Остава проблема ,че наистина загрява бавничко за около 8-10 км градско.Според мен ако има кора под мотора и изолация на капака може би ще позагрее по-бързо.
Именно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”