Като се замисля, проверката на регулатора, която направих, май не е вярна, там където подавам (+) и (-) то винаги си ги има, тъй като там е свързан постоянно и акумулатора, и ако лампата в опита свети без да угася, то означава, че това ще е постоянна утечка през ротора и при изгасен двигател. Явно трябва да се подаде още някъде захранване на някой извод на регулатора и дали това не трябва да е на "Ps", който извод не знам кой точно се пада по схемата(принципната)

. Опитвам се аз без да вадя диодите и без друг регулатор да разбера къде е дефекта, ама не знам дали ще мине номера....
А това с директното подаване на ток на ротора го бях правил, като му подадох от токоизправител директно на пръстените и завъртях с ръка, включих и мултицет на амперметър, но нищо не показваше. Пак ще пробвам този път през лампата и като го завъртя с дрелката, ако успея само с две ръце

П.П. Отново пробвах само реле регулатора, като този път подадох (+)
и на "Ps". При подаване на този плюс, лампата на четките светва и пак угасва, при откачане на плюса отново светва и угасва, светенето на лапмата не е с пълна сила. Като започна бързо да включвам и изключвам, лампата започва и тя бързо да мига и става като постоянно светене, ама що трябва да има такива пулсации, може би такива се получават от генератора и такъв е принципа на работа на регулатора? Като увелича напрежението и премине над 14.4V, вече не свети. Май регулатора може да е изправен. Доста я карам на магия в изводите си...ами като не знам кое как трябва да бъде, така става

П.П. Сега пробвах и с директно подаване на 12V през 21 ватовата лампа към ротора и завъртях с дрелката. Като завъртя ротора, подавам напрежение на пръстените му през лампата(тя си светва, което е нормално), усеща се натоварване и напрежението на акумулатора спада, явно няма зареждане, но защо се получава консумация - не слагам консумацията на лампата, получава се допълнителна такава като се развърти ротора. Диоди ли ще излезе? Явно няма да се оправя сам с диагностиката.