От познати разбрах, че за новият модел на голф 5 дизел на 3000 км се доливало около 800мл. масло а смяната му нормално е на 7500 - 8000 км. Това много ме озадачи. Дори в книжката го пишело, а пък за нов автомобил това е меко казано СМЕШНО.
Има ли някой запознат с това и ако може за бърз отговор, защото съм си поръчал Тауран - ван и дали е той със същият двигател - същите проблеми???
За маслото и голф 5 !!!
Значи моя е Г2 1.6 Д от 85 година, имам оригинална книжка и там пише че е нормално 1 л на 1000 км когато е бил чисто нов..?!?!? това е за да се застраховат срещу фабрични дефекти( гарнитури , маркучи....) но иначе никога досега не ми се е случвало да му доливам повече от литър от смяна до смяна т.е 7500-8000 км .....
)) така че спокойно!! няма да ти се налага да доливаш нищо
)

- nikolay
- Автомобил: VW Touran 2.0
- Двигател: BMM 2007
В една книга за Пасат четох, че маслито се сменя на 15000км за бензинови и 7500км за дизелови мотори. Карам служебна Астра ДТИ (2002г.) маслото се сменя на 7500км и в книжката пише, че допустим разход от 1л на 10000 км масло. Реално не гори, не знам защо дават толкова голям разход, но относно периода на смяната не трябва да има никакви компромиси
- pinci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jovo написа:аз карам сега венто от 94 - 10г вече бензин и не съм доливал такива количества, на този познат ми каза че това си е факт, дори е правил опити да върне колата за това, но от фолксваген са му казали че било нормално а това за мен нее нормално за нов автомобил да доливаш 2,о л. на 7500 км.
Определено има нещо гнило в Дания. Виж във дир-а имаше един колега който наскоро си купи Голф5 дизел издири го и го питай
Това колко масло ще изгори си зависи от мнго неща и най вече то гъстотата на маслото. Това за книжката дето го пише наистина е застраховка. Мисля че за дизел 250 гр. масло не е мнго.
Астра ГЛ 1999 гори същото количество на пример само че за 1000 км.
Това лято направих 3000 км. на мойта машина, и ми даде разгод на масло колко 300-350 гр / 1000 км.
Така, като измине твоя приятел с колата 3000 км. тогава вижте. Но и въпреки това, каквото и да е количеството - пак няма да е реално, като се има впредвид че първите няколко хиляди на двигателя са за разработване...

Астра ГЛ 1999 гори същото количество на пример само че за 1000 км.
Това лято направих 3000 км. на мойта машина, и ми даде разгод на масло колко 300-350 гр / 1000 км.
Така, като измине твоя приятел с колата 3000 км. тогава вижте. Но и въпреки това, каквото и да е количеството - пак няма да е реално, като се има впредвид че първите няколко хиляди на двигателя са за разработване...

Първото масло си е специално за разработка на двигателя, то се сменя на по-малко километри на пример 6000 км. след това влизаш в ритъм с масло препоръчано от производителя на автомобила което в гаранционнен сервиз е около 25 лв/л. или по-скъпо. На фолксваген тауран гаранцията е 2г. независимо от километрите. Това ме притеснява че си пие масло сериозно а не е лада или газка, че да се примерявам. Дали са еднакви разработки двигателите на Таурана и Голф 5?
По характеристи са еднакви, по разход на гориво също.
По характеристи са еднакви, по разход на гориво също.
- niki_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчета споко без паника това е аномалия която според мен ще изчезне след малко повече каране все пак това е чисто нова кола и нали нуждае се от малко разработване. Напасват се сегменти бутала лагери въпреки че някои разправят че в завода ги разработват. Така че само нафта и Drive му е майката. Като стане на 20-30 000 пиши дали този разход е намалял
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За смяната някой познати са ми лазвали даже че е добре на 7000 да се сменя маслото /за всеки случай/. Лично на мене ми се е случвало да изпусна смяна т.е. вместо на около 7000 го смених на 13000
но нямах проблем /все пак колата е стара и не е толкова претенциозна/
А за разхода има много голямо значение и от маслото. Преди карах с едно Валволин и доливах около литър на 1000 км.. Сега в момента съм с Ajip и доливам около 1-1.5 л. на 6000-7000

А за разхода има много голямо значение и от маслото. Преди карах с едно Валволин и доливах около литър на 1000 км.. Сега в момента съм с Ajip и доливам около 1-1.5 л. на 6000-7000
Здравейте
Допустимият разход на масло за този двигател е до 2л на 1000 км. Както някои споменават, че почти не им горел мотора масло, трябва да знаят, че има фракции в горивата, особено в БГ бензина, които не изгарят и разреждат маслото.
Относно голфа мисля, че не трябва са се плашите момчета, ако искате погледнете в книжките и на БМВ. Да ви кажа те си го и гълтат това, което е предписано.

Допустимият разход на масло за този двигател е до 2л на 1000 км. Както някои споменават, че почти не им горел мотора масло, трябва да знаят, че има фракции в горивата, особено в БГ бензина, които не изгарят и разреждат маслото.
Относно голфа мисля, че не трябва са се плашите момчета, ако искате погледнете в книжките и на БМВ. Да ви кажа те си го и гълтат това, което е предписано.
GOLFER написа:GOLF@ написа: има фракции в горивата, които не изгарят и разреждат маслото.
Screwy не съм съгласен!няма такива филми!
примерно аз карам на ПРОПАН-БУТАН обясни ми какво не изгаря и как разрежда маслото?
При студен старт на бензин, той кодензира по стените на цилиндрите и отмива маслото.
И аз съм на газ на 300 000км е и ми гълта максимум 1л на 10 000км., но това, което написах е по учебниците т.е. максимално допустимо.
това което го пиши в книжките не е никак успокояващо, производителете се предпазват по този начин, но реано много малко автомобили горят това количество масло. Иначе погледанто то тогава всички коли ще са на принципа на двутактовите трабанти и варбурзи от към маслото.
Аз карам в момента Венто - бензин 1.8 и нямам никакви проблеми с маслото, а колата е вече 10г. и на 320 000 км. Ако си гори масло то не е така драстично, щом не доливам нищо до следващата смяна на 10 000км.
Аз карам в момента Венто - бензин 1.8 и нямам никакви проблеми с маслото, а колата е вече 10г. и на 320 000 км. Ако си гори масло то не е така драстично, щом не доливам нищо до следващата смяна на 10 000км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”