В един голям дъжд наскоро, както си карам с 20 км. и нищо не виждам, изведнъж гледам че в колата нищо не свети - нито вътре нито вън (фарове, стопове). Дадох много газ и плавно тока се върна.
Също така единият ми xenon ту свети ту не свети. Колата пали трудно все едно, че е паднал акумулатора.
Отделно при първо запалване оборотите си правят каквото си искат, колата се дави (понякога и гасне) в продължение на 10-15 мин. (не знам това дали е свързано нещо с тока)
Акумулаторът ми е на 2 год мисля вече. Може ли от него да е поблема или трябва да погледна и нещо друго?
Проблем с тока
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с тока
колеги моля казвайте поне с какви коли сте година двигател/газово да не.Не сме наследници на Ванга 

- fosents
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI 130 HP 2005
А да колата е VW Golf 3 ABS 1992 год. Xenon-а е Luxima, а акумулатора е Monbat ако не се лъжа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си кабелите за маса към двигателя и шасито. От дъжд по някой път се появяват такива проблеми.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
lambi написа:хлабав ремък на алтернатора,симптомите са същите.
Не ми се вярва , човекът каза : "нищо не свети" . Дори да е скъсан ремъка , нали си имаш акумулатор , не може всичко да изгасне тотално !
По темата - провери си ключа за фаровете , релета ако има , предпазители ... Щом колата си върви - явно напрежение си има почти навсякъде , освен към фаровете , съответно подсветка на таблото

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”