някакво блъскане отпред
някакво блъскане отпред
Колеги,здравейте,карам Г3 ТДИ.Когато колата се движи много леко и завивам на ляво(най често при маневра за паркиране)се чува едно много неприятно тупкане.Чува се само веднъж,не е както при каретата да чука няколко пъти,имам чувството,че нещо се намества.Пак казвам това е само веднъж като звук.Ще съм благодарен ако ме насочите към нещо !
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: някакво блъскане отпред
Ако след тупкването спреш и дадеш назад чува ли се още един път?
То не е всеки път това,понякога се чува,казаха че е възможно да е и тампони на амортисьорите(лагерите по-точно)
- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
След като търсачката ме доведе до тази тема нека споделя: и аз имам същия проблем, основно като потеглям се получава това "туп" някъде отпред. Смених тампоните на ДВГ, проверявах ремонтирах предницата и никой не може да разбере откъде идва този дразнещ звук. Помагайте!
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
тампон на носач
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:тампон на носач
малък и голям

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:тампон на носач
Дам!
- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
не е тампон на носач. нови са
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Моето тропане(GT 1.8 ) се получава само когато маневрирам на задна с навит волан и е от тампона на Макферсана... 

Последна промяна от GTspecial на Съб 30 май 2009 22:22, променено общо 1 път.
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
А Здравейте!
и аз си имах съшия проблем,премахва се бързо за един ден ам е малко скъпичко ако ти го прави майстор! Проблема е от тампоните на носачите малкия и големия! при мене беше разбит големия и не се чуваше много тропане обаче като идеш да разклатиш гумата и все едно е откачена! Смени си тампоните на носачите и на макферсоните,ако изко4и някой жокер от долу като ти ремонтират колата ше се разбере!
късмет,
и позрави на всички!
и аз си имах съшия проблем,премахва се бързо за един ден ам е малко скъпичко ако ти го прави майстор! Проблема е от тампоните на носачите малкия и големия! при мене беше разбит големия и не се чуваше много тропане обаче като идеш да разклатиш гумата и все едно е откачена! Смени си тампоните на носачите и на макферсоните,ако изко4и някой жокер от долу като ти ремонтират колата ше се разбере!
късмет,

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
dj_jay_p написа:не е тампон на носач. нови са
Това че са нови не е гаранция . При мен беше разбит предния тампон на десния носач , ама нали съм тарикат "така и така съм го свалил" смених и двата . Два месеца по-късно , задния е станал на овча пи*ка и трябва пак да го сменям , а може би стария си беше здрав ....

- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
Установих че звука най-вероятно идва от лявото колело. Като е на скорост колата и бутам напред-назад има голям луфт и се чува тракане и цъгъркане разни звуци... Помагайте!
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
dj_jay_p написа:Установих че звука най-вероятно идва от лявото колело. Като е на скорост колата и бутам напред-назад има голям луфт и се чува тракане и цъгъркане разни звуци... Помагайте!
Голям луфт напред-назад - тампони на носачите. Смяняй ги и четирите тампона!
Аз луфт на колелата нямам,всички които са я гледали тази кола,немогата да открият нищо нередно.За мен остава варианта да е нещо с тампона на макферсона или пружината ми при въртене да се намества.Звука който се чува придава и вибрации....
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Колега и аз съм същия проблем,всичко съм сменял без тампоните на стабилизиращата щанга и биелетите.Моите специално са много зле ,и все неостава парички да ги купя и да ги сменя ,но мисля че проблема идва или от тях или от самата пружина.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”