Дизелов мотор в Голф 1.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Дизелов мотор в Голф 1.

Мнениеот maksi » Нед 17 яну 2010 23:14

От доста време насам имам желанието за такъв проект-Голф 1...По-различното е,че не искам да карам остарелия 1,6 дизелов мотор,който е единствения дизел в гамата на Голф 1.Всеки друг дизелов мотор ми се струва вариант:
-1,6ТД(JR)от някой голф 2-дизелов мотор със 69 коня на разположение,което на малкото купе(3 врати)ще пасне идеално като мощност.
-1,9(1У)от голф 3-мощноста на който е 64 коня-10 коня повече от 1,6д на 1-цата.Тази задача ми се струва по-трудна,отколкото двигателя от двойката...все пак автомобилостроенето е с голям напредък-10 години са си много време :Mr Green Fun
-1,9(1Z)от голф 3-много песимистичен вариант,но все пак вариант...на днешно време всичко е възможно (:
Все някой от трите варианта трябва да се получи-било то с малко или с много преправяне.Голфчето е триврато.'83 година и е супер запазено.Няма гнило,няма ръжда...перфектен е.Отзад е със широкия стоп.Мотора му е бензинов-1,1 или 1,3.Принципно колата е много стара-27 години не са малко и не знам каква ще бъде реакцията относно наливането на пари в тази кола,но съм сигурен,че крайния резултат ще е уникален...
Отворен съм към всякакви коментари,предложения и насоки... :обичам ви

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Дизелов мотор в Голф 1.

Мнениеот Glove » Нед 17 яну 2010 23:20

Моето мнение е 1Z поне на мен ми допада най-много като мотор от групата на дизелите, е със сигурност ще имаш работа по полуоските но няма как. А за нагледна справка погледни в тунинг раздела има доста преработки.
:mrgreen:

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Пон 18 яну 2010 8:37

Точно от такива преработки си мисля,че работата няма как да не стане.Няма невъзможни неща.От горе-споменатите двигатели 1Z искам да стане най-много.Мисля,че е важно да се спомене,че за донор ще се търси цял(или ударен)автомобил.Така всичко ще бъде под ръка до завършване на проекта :screwy

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 18 яну 2010 10:02

maksi написа:Точно от такива преработки си мисля,че работата няма как да не стане.Няма невъзможни неща.От горе-споменатите двигатели 1Z искам да стане най-много.Мисля,че е важно да се спомене,че за донор ще се търси цял(или ударен)автомобил.Така всичко ще бъде под ръка до завършване на проекта :screwy

Щом ще сменяш поне сложи 1,9ТДИ AFN - 110кс от Голф 3. От клубните майстори в Герман, Ники кара голф 2 с такъв мотор, предполагам че и в Г1 може да се вкара ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”