Здравейте, имам следния проблем с Jetta 1,8 карбуратор 1989 г. Съединителя и е сменян преди около 10 000 км няма и година. Сега в студа сутрин е мек педала, но като загрее се втвърдява и се натиска със сила. Понеже времето не позволява човек много да пипа, питам за съвети и мнения от какво се получава.
Благодаря предварително.
Jetta 1989 г, карбуратор, проблем с педала на съединителя.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Jetta 1989 г, карбуратор, проблем с педала на съединителя.
А какъв съединител сложи? Стар, нов, марка? 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Провери спирачната течност - ако не е сменяна доста време е отишла по дяволите, и сега по студа да се проявява 
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
На jetta 2 съединителя е с жило не е със помпа!Колега жилото ти със автоматично регулиране ли е или обикновено?
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
snupeca написа:Провери спирачната течност - ако не е сменяна доста време е отишла по дяволите, и сега по студа да се проявява

- snupeca
- Контакти:
lion_heart002 написа:![]()
Не мислех че ще попанда някога на такъв, но явно има и Всезнаещи колеги
Предполагам си наясно с всичко, защо не конкретизираш проблема на колегата, вместо да се правиш на забавен? - stefan4o
- Контакти:
Да де, ама да търсиш на кола 1985г. помпа на съединител... наистина и мен ме напуши на смях, ама рекох да не се бъзикам 
- snupeca
- Контакти:
stefan4o написа:Да де, ама да търсиш на кола 1985г. помпа на съединител... наистина и мен ме напуши на смях, ама рекох да не се бъзикам
Не пише ли 1989г.?
- stefan4o
- Контакти:
Дали е 1985, 1989 или 1991 е все тая - помпа на съединител просто няма (заводски няма, иначе има колеги с такива)
Та можеш да си сигурен, че проблемът му не е в спирачната течност.
Айде стига спам, че ще ни напляска някой 
Та можеш да си сигурен, че проблемът му не е в спирачната течност.
Айде стига спам, че ще ни напляска някой 
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си жилото на съединителя и всичко ще се оправи
Ако е автоматично реголируемо,по добре си потърси обикновенно.Добре е да има около 5-6 мм. луфт като го сложиш и регулираш.А при теб става така,че вътре в самото жило има тефлоново покритие и то вече се е износило.Като е студено метала който се трие т.е. жилото трие в облицовката която също е стоманена,съпротивлението на триене е по малко,но като го натиснеш няколко пъти и то загрява вече и започва по трудно да се движи.За това го смени и ще видиш огромната разлика. 

Здравейте, колеги и благодаря за отзивчивостта. Относно съединителя е сменян с нов читав. Относно спирачната течност е сменена преди около 2 месеца защото ми отказаха спирачките. Старата незнайно защо беше станала синя и гъста като мастило. Чудихме се с майстора от какво се е получило и до сега не мога да си обясня. Както и да е промихме цялата система и сменихме спирачната течност. Относно жилото е автоматично и след като смених съединителя беше удовоствие до скоро да се кара. Сега и аз мисля че може би е от жилото. Обикновените жила обаче не са ли много дървени. Ако пък някой има друго мнение нека сподели.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Колата ти трябва да е с нормално жило-така си е заводски! Спирачната ти течност е станала такава заради водата която е събрала с течение на времето.Като сложиш новото жило го смажи добре с течна грес да речем,бъди сигурен,че е опънато нормално,че не си го завъртял така,че да стои неестествено и да се трие в кожуха повече от необходимото и че ти харесва празния ход на педала на съединителя. Колкото до предишния ми коментар,просто ми стана смешно,не мисля,че съм засегнал който и да било и не би трябвало!Не писах веднага,понеже досега се радвах на новата си придобивка и сменях маслото... Форума не мисля,че е казарма! Живи и здрави!
И все пак малко не ми се връзва да е от жилото,по-вероятно за мен е да има изкривени пластини,кой знае какъв афтърмаркет съединител е сложен...
И все пак малко не ми се връзва да е от жилото,по-вероятно за мен е да има изкривени пластини,кой знае какъв афтърмаркет съединител е сложен...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”