Масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kamelia
Автомобил:
Двигател:

Масло

Мнениеот kamelia » Вто 11 апр 2006 10:26

Имам следното питане:има ли значение какво масло ще сложа в колата и ако може да ми препоръчате каква марка да използвам.Предварително мерси :D

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 11 апр 2006 10:36

Камелия :) има огромно количество теми за масла :) Основното правило е - колкото по-хубаво е маслото - толкова по-хубаво й е на колата. Полусинтетика или синтетика, което общо взето е означено по следния начин на опаковката на маслото - 10w40 за полусинтетика и 5w40; 5w50; 0w40; 0w50 за синтетика. Като марка аз лично ползвам Prista (не ме бийте), а аз форума колегите са фенове май на Мотул и Лики Моли. Важно е маслото да не е менте - сменяй го в реномиран сервиз, в който имаш доверие. Пусни едно лично на Vaskoto1, той ни е фирменият майстор. Помогнал е на много от колегите, предполагам, че и на теб не би отказал.

Успех.

П.П. Каквото и масло да сложиш, гледай да го сменяш редовно на 7-8 хиляди километра. Сменяй задължително и маслен филтър, въздушен филтър и горивен филтър :)

vaskoto1 написа:Отвори врати нашо си клубно сервизче. Всички които са членове на клуба и привърженици на марката и нейните производни са добре дошли с или без проблеми по колите си.
Поради липса на определени условия и оборудване предлаганите услуги ще бъдат ограничени засега в:
1. Ходова част (изключвам само смяна на тампони на носачите и някои лагери на предни главини)
2. Двигател-основни възли (изключва се смяна на съединител, основен ремонт и сваляне на глава)
3. Електро част+алармени системи (почти всичко)
4. Диагностика (за момента не на 100%-все още нямам газ анализатор)
5. Компютърна диагностика (благодарение на zaio-baio)

Карта не мога да предложа но телефона ми е 0889 278 345-Васко

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 11 апр 2006 10:45

Наистина търсачката ще даде отговор на всичките въпроси свързани с "Kакво масло ?" .
Успех!

:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”