Проблем с централното на Венто/Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sakoko
Автомобил:
Двигател:

Проблем с централното на Венто/Голф3

Мнениеот sakoko » Съб 23 яну 2010 20:21

Здравейте, имам следния проблем. Венто 93г. с аларма и фабрично централно. Заключи се нормално от дистанционното и лампата на алармата светна. На другия ден намирам лампата изгаснала, алармата не реагира на удар- акумулатора е паднал. Проблема е че не се отключва с ключа. Как мога да стигна до акумулатора :)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Проблем с централното на Венто/Голф3

Мнениеот znainainai » Съб 23 яну 2010 21:05

Отвори си багажника със ключа откачи буксата на компресора на централното за да спре да работи двойната степен на централното. Пробвай пак със ключа ако не се отключи механично пресегни се и ръчно си отключи вратите :idea:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 23 яну 2010 23:11

Е нито една врата ли не се отключва механично(само с ключ)?.Иначе и аз си мисля консуматора да е или аларма,или моторчето на централното.Ако отключиш багажника:извади маркучето от компресора и виж колко силно можеш да духаш/смучеш :D ,вярвам ще се справиш с ключалките.
И едно допълнение:да знаеш че "двойно" заключване НЯМА.така се получава при определен дефект във ключалки/врати на някои модели.Щото някои си мислят,че е някаква "екстра",а появата му всъщност е дефект

Потребителски аватар
sakoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sakoko » Съб 23 яну 2010 23:21

Нито една. Дали може и да е от студа? Но малко ме съмнява. А къде точно се намира този компресор в багажника?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 23 яну 2010 23:34

На голфа е зад десния стоп,на Вентото мисля да съм го чувал да бръмчи някъде около левия заден калник,но не съм имал щастието да го издирвам подробно.При всички случаи се намира лесно(ако отвориш багажника де).Пакетиран е в шумоизолационна кутия.Ако изобщо ти стават ключовете-наблегни на багажника,там е малка вероятността да е замръзнала приводна щанга-не прониква вода,поне не като през джамовете.Пръскай с нещо по ключалките и гледай да не откършиш ключа!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 24 яну 2010 5:19

emo-gar написа:....
И едно допълнение:да знаеш че "двойно" заключване НЯМА.така се получава при определен дефект във ключалки/врати на някои модели.Щото някои си мислят,че е някаква "екстра",а появата му всъщност е дефект

А защо си мисля че си в грешка за двойната степен на заключването?
Ако нямаш прекъснати кабели по маншоните и контролера ти е наред 2мин след като заключиш ( на смъкнати стъкла ) пробвай да дръпнеш палчето което показва дали е отключена или заключена колата. Компресора ще измърка и няма да ти позволи да го вдигнеш повече от 1/3 от хода на палчето :idea: Идеята е някой чупи стъклото и дърпа да си отключи ама ядец или със примка дръпва палчето ама пак ядец.
Няма дефект можеш да заключиш колата по два начина или от ключа (микро ключето зад патрона) или от микроключето на шофьорската машинка. Което е сложено там за да може водача при желание да заключи автомобила в движение. Когато колата е на контакт отвън НЕ можеш да я заключиш :idea: Пробвал съм понеже зимата сутрин като тръгвам за работа спирам да си купя нещо за ядене и пиене и да не гася колата я заключвам на работещ мотор. Отвън неще със ключа да заключи от вътре като натиснеш на шофьорската врата палчето заключва. После отвън си отключвам със резервните ключове отвън САМО ОТКЛЮЧВА при работещ двигател като изгасиш мотора почва да заключва отвън.
Компресора ми е 100% еднакъв със на голф 3 ( разменял съм ги за проба ) :idea:

Потребителски аватар
sakoko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sakoko » Нед 24 яну 2010 11:15

Успях да я отключа с ключа шофьорската врата без останалите тази сутрин! Сигурно е било от студа, след като вчера ми падна и акумулатора. Мерси за мненията ви!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”