Като дам на контакт моя Г3 1.8 mi, отзад се чува едно "ззззззз", за 1 секунка някаде и после спира...
Това от бензиновата помпа ли е и нормално ли е или не?
Бензинова помпа - шум
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
кво разбираш под малко бензин ? ако караш със по 3-4 л във резврвоара и може и скоро да купуваш нова помпа 

Последна промяна от landwarrior на Нед 09 апр 2006 16:07, променено общо 1 път.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
не карайте с малко бензин
част от тия помпи са потопяеми - плуват отгоре и когато караш с малко бензин, освен, че засмуква въздух на дупките се бие в дъното на резервоара - аз по тази причина смених помпа със старата кола - от ударите в дъното от едната страна помпата се беше сплескала, мембраната се беше откачила и бяха влезли боклуци = 300лв.
другия вариант е да е фиксирана отдолу на резервоара и пак засмуква въздух и много боклуци. Извода е да карате поне с 1/4 резервоар 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Карайте докато спре. не се шашкайте. Нормално е за такива стари коли. Няма вечни нещта , камо ли помпи. И на Голфа се чува при даване на контакт за 3-5 сек докато подкачи .После не се чува.
Алфата я карам с ръмжаща помпа / Бош - оригинална/ от миналият юли.
Ръмжи но дава 6 атм. налягане. Филтъра е сменен когато се обади с ръмжене и нямаше промяна след смяната. Има помпи по около 200 лв уж английски/ , но докато не спре няма смяна.
И с ръмженето успява да залепи наравното 215 км . Повечеот достатъчни са и за нашите пътища.
За да спите спокойно проверете къде се продават помпи и колко струват.
Алфата я карам с ръмжаща помпа / Бош - оригинална/ от миналият юли.
Ръмжи но дава 6 атм. налягане. Филтъра е сменен когато се обади с ръмжене и нямаше промяна след смяната. Има помпи по около 200 лв уж английски/ , но докато не спре няма смяна.
И с ръмженето успява да залепи наравното 215 км . Повечеот достатъчни са и за нашите пътища.
За да спите спокойно проверете къде се продават помпи и колко струват.
- mehanika_s
- Автомобил:
- Двигател:
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
evgenyh написа:не карайте с малко бензинчаст от тия помпи са потопяеми - плуват отгоре и когато караш с малко бензин, освен, че засмуква въздух на дупките се бие в дъното на резервоара - аз по тази причина смених помпа със старата кола - от ударите в дъното от едната страна помпата се беше сплескала, мембраната се беше откачила и бяха влезли боклуци = 300лв.
другия вариант е да е фиксирана отдолу на резервоара и пак засмуква въздух и много боклуци. Извода е да карате поне с 1/4 резервоар
Сигурен ли си че плуват... Не ми се е налагало да пипам там...Ама този израз плуват ме озадачава..
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
silent написа:evgenyh написа:не карайте с малко бензинчаст от тия помпи са потопяеми - плуват отгоре и когато караш с малко бензин, освен, че засмуква въздух на дупките се бие в дъното на резервоара - аз по тази причина смених помпа със старата кола - от ударите в дъното от едната страна помпата се беше сплескала, мембраната се беше откачила и бяха влезли боклуци = 300лв.
Сигурен ли си че плуват... Не ми се е налагало да пипам там...Ама този израз плуват ме озадачава..
то затова им се вика "потопяема" - плува отгоре на повърхността на бензина, тоест с колкото повече бенз караш, толкова по добре
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mehanika_s написа:Жоре,инжексионните помпи когато работят се чува винаги леко жужене.
КРИС 11,с какво ги мери тези 6 атмосфери,защото е малко множко???
С Манометър. на 7-8 години е , но си мисля, че мери верно. Не е удрян , изтърваван на земята.
И при мен си е баш бръмчене.като се постопли още малко ще свалям помпата .Все още не смея за да не счучя някой щутцер - я на помпа , я на нивомер , че си е пластмаса и цвета и не ми харесва въобще - намирисва ми на счупване или спукване/ има някакви петна надлъжни по щутцерите. Възможно е при мен да се дължи на гумена шайба /тампон/около помпата, но докато не я сваля няма как да се уверя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”