Скърцане отпред в дясно голф 3 АЕК

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivo12
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: AEK 1996

Скърцане отпред в дясно голф 3 АЕК

Мнениеот Ivo12 » Съб 12 сеп 2015 20:44

От няколко дена отпред в дясно колаата започна да скърца като на счупена пружина, но не е от пружината.Скърцането се чува с ниска скорост около 5-10 км/ч. по неравности или дупки.Като натсисна рязко спирачката и се чува скърцане като пружинират самите амортисъори.Гледах по окачването дигах я на крик,всичко исглежда здраво, видимо няма нищо счупено, няма луфт в самата гума.Някакви идеи от какво може да е или някой със сходен проблем да е имал?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане отпред в дясно голф 3 АЕК

Мнениеот andro_ » Нед 13 сеп 2015 9:06

Кормилен накрайник/шарнир, останал без грес.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 13 сеп 2015 9:53

Точно това правих вчера,сутринта паля,тръгвам от паркинга с пълен десен и''чаат'',веднага си викам рейка.след 2-3часа тръгвам от работа(от предния ден не спираше да вали)-пълен десен ''чааат''след няколко километра каране започна да чатка и при потегляне ,напред-назад на завой,на прав участък...
Реших да я проверя на подемника в халето на приятел.На първо ''пипане''нямаше нещо ''фрапе'',единствено ляв шарнр.Реших така и така е на подемника-сменяме го.
Ей такова нещо не бях виждал никога-шарнира излезе на две части.''Ябълката'' направо си излезе от леглото.Влязла е вода ,греста се пресякла и от триене на метал в метал ... :11 И най-лошото е ,че досега не ми е дала никакви признаци,освен ,че от около месец понякога колата ''следваше''за момент наклона на пътя.Точно затова ходих на преглед за предницата преди месец.Огледаха колата на канал ,нищо нsма,регулиране на предница и ОК,до вчера дали дъжда е ''помогнал''незнам ,ама господ ме е пазил...Затова колега ако не си специалист бягай веднага при майстор,щото още ми се изправя косата като се сетя тоз шарнир ако се беше раполовил в движение...

Потребителски аватар
Ivo12

Мнениеот Ivo12 » Пон 14 сеп 2015 20:35

Днес отново вдигнах колата на крик от тдясно и се оказа че маншона на външния кормилен накрайник се е скъсал и е излезнала малко от греста, та най-вероятно от там идва скрцането.Проблем ли е ако карам така колата известно време понеже тези дни нямам време да я карам да го сменят.Също така ще ми препоръчате ли марка за накрайника и колко горе долу струва.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 15 сеп 2015 13:39

Разбира се ,че е проблем да я караш така ,спирай колата и я оправи ,щото не дай боже може да стане бела и при 60-70км/ч.Между другото няма ли опция да се подмени само скъсания маншон и да се мапълни с грес,ако си го хванал навреме и не е разбит... :question

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 15 сеп 2015 19:14

Нов накрайник.

Потребителски аватар
golf 2 speed
Автомобил: Golf mk2 1.6 GTD
Двигател: JR 1986

Мнениеот golf 2 speed » Вто 15 сеп 2015 20:23

Колега аз на двойката и един приятел 3ката пак АЕК използваме LEMFORDER немски на 3ката за 2 години не е мръднал като колата всеки месец минава 3 пъти от Плевен до Видн . Аз също съм много доволен.

Потребителски аватар
Ivo12

Мнениеот Ivo12 » Вто 15 сеп 2015 20:57

Колеги днес ходих до майстора обясних му за скъсания маншон на накрайника, той ми каза че от кормилен накрайник няма как да скърца,а ще тропа и ще има луфт поне малък като се размърда.Каза,че най-вероятно е шарнир.Имам лек луфт във тампона на макферсона и го напръскахме с WD 40 за да видим дали не идва от него скърцането,но продължи да скърца, та не знам какво да правя,мисля да я карам така докато не стане по-сериозен проблема, но ме е страх да не се пребия,че все пак е окачването( между другото от окачването всичко ми е оригинално само амортисиорите и тампоните на макферсона съм сменил.

Потребителски аватар
golf 2 speed
Автомобил: Golf mk2 1.6 GTD
Двигател: JR 1986

Мнениеот golf 2 speed » Вто 15 сеп 2015 22:54

Блокирало лагерче в тампона на макферсона е по вероятно и тръгва да върти цялата история горе в бомбето и пука/скърца, ама би трябвало и на място да се чува .

Потребителски аватар
Ivo12

Мнениеот Ivo12 » Чет 17 сеп 2015 16:37

За сега ще карам колата така докато не се установи какъв е проблема,защото не ми се дават пари за смяна на части,който са здрави.

Потребителски аватар
Ivo12

Мнениеот Ivo12 » Пон 28 сеп 2015 19:03

Оказа се външен кормилен накрайник.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 28 сеп 2015 19:06

Да, обикновено е накрайник или мишки, които скърцат, защото са гладни.
На друга марка автомобил ми е скърцало от износен гумен тампон на стабилизиращата/реактивната щанга, но на Голф-четата окачването скърца от приключили с живота шарнирни съединения.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”