Забива компа на Голф 3 АЕЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
batzoro
Автомобил:
Двигател:

Забива компа на Голф 3 АЕЕ

Мнениеот batzoro » Нед 24 яну 2010 16:11

Тези дни по студовете колата ми направи следния проблем.Поради лоши връзки от клеми или стартер (вече са почистени и оправени) при първо запалване сутрин на студено от стартера се чуваше само едно "чък" и токовете изчезваха.При второ въртене колата палеше и нямаше проблем повече с паленето.От този проблем се появи друг,забива компа на колата и при студен двигател държи 2000 оборота,а при топъл мени обороти постоянно при празен ход от 1000 до 2000.Ходих на диагностика ресетнаха компютъра и всичко беше ок докато не ми направи пак онзи проблем с изчезването на токовете .После аз почистих клемите и кабелните обувки на стартера и вече не ми го прави ,обаче компа пак е забил.
Та въпроса ми е ,има ли вариянт да ресетна компютъра на колата без да се закача на диагностика,защото при откачане на акумулатора той не се растартира.
КОлата е Голф 3 1.6 АЕЕ.
Предварително благодаря.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Забива компа на Голф 3 АЕЕ

Мнениеот Каспър » Нед 24 яну 2010 19:25

Компа ти не забива, а се ресетва поради липсата на ток и губи всичките си настройки. Оттам и проблемите с оборотите.
Тоест сега ти ако искаш пак стабилни обороти трябва да обучиш дросела с около 200км. каране (така компа на колата чрез събиране на инфо от различните датчици ще обучи дросела и ще стабилизира оборотите) или в сервиз с външен комп.
Гледай да решиш проблема с тоците, защото така компа точно е събрал някакво инфо за да адаптира дросела и ти го ресетваш като му падне тока.
При откачане на клемите на акуто за 20мин. трябва да се ресетва компа :!: и да става точно такава бесна игра на оборотите за каквато говориш. След като покараш около 200км. всичко трябва да си дойде на мястото. Това при положение, че дросела ти е читав.
На диагностиката не са ресетнали компа, а са ти изтрили евентуално натрупани стари грешки. Оборотите обаче са се оправили защото ти е адаптиран дросела на ново, а не защото е ресетван компа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”