Мига лампата на маслото и пищи зумер!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мига лампата на маслото и пищи зумер!

Мнениеот kostadin_spasov » Сря 20 яну 2010 21:27

Привет колеги,въпросното возило е Джета 2-ка 1.3 MH 89г. - карбуратор.Преди около три месеца претърпя/колата/ лек пожар - теч на газ/измъкнат маркуч/,теч на бензин/спукано резервоарче на карба - това дето връща излишния бензин/ и "диско" кабели - светеха яко нощем и резултата е :banghead: Та на въпроса , след пожара се появи това а така я карам вече 2000 км но ме вбесява мигането и този зумер дето не го знам и къде е че да го :beat_butt2 .От беглите ми познания смених двата датчика на главата м/у последните две свещи - откъм ремъка но за малки обороти намаля но при високи обороти/не знам колко точно окло над 2000 почва да пищи и зумера с чсовника съм./Кво да го правя проблемът,кое да отвия или сменя,това ли са дачиците за високо налягане, ако да как да разбера изправни ли са - демек бачкат ли и кога и как ще спре този зумер и това мигане.
Също в пожарчето се опече чинията на филтъра,кабелите на свещите - това го смених.Но остана проблема с лампичката и зумера,а и засяда автоматичния смукач от тогава - карба е 2E3 - но и това не знам струба ли си ремонта или да подменя целия карб.
Благодаря на всеки който се отзове с нещо щото не знаех че има и зумер за маслото а пищи отвратително :horror:

Потребителски аватар
purwi
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: ez 1986

Re: Мига лампата на маслото и пищи зумер!

Мнениеот purwi » Сря 20 яну 2010 22:08

Да колега наистина пищи много гадно.Значи при мене се беше появиило това пищене, същата работа като при теб.Накрая се оказа от таблото, не от датчици и тем подобни :wink: .Отидох при едни еладжии, зеха ми 15 лв. и махнаха тоя зумерр и лампи4ката даже.Оба4е пък ми развалиха ел. часовника на таблото.Тоя зумер е нещо много малко и няма как да го махнеш сам освен ако не си спец с поялника.Пък най-добре е да си смениш таблото,но аз тогава не намерих.Така че един съвет най-добре намери табло и го махай старото, цената му е около 20 до 35 лв.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 21 яну 2010 8:04

[quote="purwi"]Отидох при едни еладжии, зеха ми 15 лв. и махнаха тоя зумерр и лампи4ката даже.[quote]
Колега,тези коли имат система за ранно предупреждение за ниско налягане на маслото,свързана е и с оборотите.http://www.vwclub.bg/articles.php?id=1
Дали конкретно вашия модел VW е съоръжен с такава не знам.Има по-компетентни хора тук които ще ви кажат.А при тези "еладжии" повече не ходете:ако са ви изскубали лампата за маслото от таблото да са живи и здрави. :banghead:

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Чет 21 яну 2010 19:18

колега имах го този проблем,
автоматичния смукач заяжда влиза бензин в картера (примен коло 5 литра)масло се разрежда и започва да пищи зумера
РЕШЕНИЕ ПРИ МЕН:
смяна на маслото, изолиране на смукач и принодително отваряне на дроселната клапа с скоба от 3мм тел.
дано да помогна

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Съб 23 яну 2010 22:09

Проблемът беше в термодатчика на празен ход ,беше :bishop , а и мембраната на ускорителната помпа беше :bishop и дигаше разхода и давеше яко.За датчика за високо налягането на маслото е :не: и ще се копува нов, та пищенето продължава за сега ,но се знае от кво е.
Благодаря на вси.колеги които се отзоваха с мнения. :applause:
Само че като я събрах не запали - не завъртя а ходи ток до стартера от бобината и акумулатора и всичко друго свети и мига,извадих и резервния стартер и и го "забих" но не шава и не мърда иначе вси клапани/газ и бензин/ зацепват но нищо не се развърта.Помислих че е от стартера щото след последната проба да запали едвам завиртя с бавно бучене на стартера и помислих че са четките на стартера,но не пробвах и другия стартер дали ще врътне изобщо.Имали некви бушончета щото на контакт подава ток от кабела който се подава до бобината към стартера :?:

Потребителски аватар
evgenii74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgenii74 » Нед 24 яну 2010 0:50

Колега почисти кабелните обувки на датчика на главата и на масления филтър.Имах същия проблем с този зумер и се оправи след това. Късмет.

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Нед 24 яну 2010 17:11

Благодаря на всички не пали от стартера, а датчикза маслото - май ще се копува нов. :arrow:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 25 яну 2010 17:34

purwi написа:Да колега наистина пищи много гадно.Значи при мене се беше появиило това пищене, същата работа като при теб.Накрая се оказа от таблото....

Имах преди време една Джета ,така пищеше зумерчето ,докато се ядосах веднъж и стоварих един як юмрук отгоре върху таблото -о,чудо,зумерчето спря дя пищи.
Напразно сменях датчици преди това...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”