даите мнение за италианско стъпково моторче (СПЕШНО)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
basatauser
Автомобил:
Двигател:

даите мнение за италианско стъпково моторче (СПЕШНО)

Мнениеот basatauser » Съб 23 яну 2010 17:45

намерих ново стъпково моторче италианско с 6 пина на цена 136лв някои взимал ли е такова и дали е читаво иначе за бош ми тарсят 230 лв

колеги преди месец имах проблем със стъпковия мотор и го смених с друг (втора рака) сега пак имам проблем с оборотите и на гас и на бензин :)мотора е 1.8 абс един маистор ми каза че пак е от стъпквия има ли вероятнос да е от компа или тпс-а :( :( :(

Последна промяна от basatauser на Пон 25 яну 2010 18:17, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем стъпково моторче

Мнениеот overapac » Съб 23 яну 2010 17:50

много вероятно да е от тпс,аз на моя АЕК стъпковото го киснах цяла нощ в коресилин,чистих дросела и пак понякога мени обороти!?!?!за нов тпс ми искаха над 200лв. и за сега карам така/ ще търся втора употреба/ heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

кръстев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кръстев » Съб 23 яну 2010 19:14

защо на газ не работи това моторче,как да го накарам ,Пасат 1.8 RP мотор

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 23 яну 2010 22:38

кръстев написа:защо на газ не работи това моторче,как да го накарам ,Пасат 1.8 RP мотор

А на бензин си сигурен,че работи!

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Нед 24 яну 2010 4:02

1.8RP двигател обаче,така имаше сериозни проблеми с стъпковия мотор(зимата -10 градуса,като я запаля и вдига веднага 5000 обр.мин и не искаше да сваля) отидох на ваг ком,човека ми сложи друго втора ръка,и нещата се оправиха,но ми каза че е временно това,защото колите с газ само го правили тва нз защо :) 40лв. преди 2 години толкова ми струваше стъпковия тогава втора ръка :) дано съм бил полезен...

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пон 25 яну 2010 10:22

Може да е и от моторчето, и от компютъра (там има чип драйвер за моторчето), може да е от потенциометъра на дросела, а има и един луфт между дросела и моторчето който може да не е колкото трябва. А може и нещо друго да е. :-)
Най-добре е да се провери едно по едно всичко - по книгите е описано в детайли.
-Дали бутончето в моторчето (датчик за отпуснат педал) работи;
-Дали моторчето се движи леко и добре - с подаване на напрежение 5-6 V (например 5V от старо компютърно захранване). Може и с 12, но има известен риск от счупване в крайните положения. Плюс това ако се движи добре дори и с 5-6V, значи със сигурност е наред.
- Замерване на хлабината, при напълно прибрано моторче (с подаване на напрежение), май 0.5 трябваше да е.
На едната ми кола (ADZ 1.8 mono - аналог на RP и ABS), заради тази хлабина колата се самофорсираше при съвсем леко докосване на газта - хлабината беше някъде 0.2, т.е. определено не е без значение.
- потенциометъра може да се замери с омметър и V-метър, а още по-добре - с осцилограф (виждат се евентуални прекъсвания).

Иначе моторчето би трябвало да работи и на газ, освен ако газ-арите са го прекъснали. Заслужава си може би да се пробва със гарантирано спряна газ (от кранчето на бутилката).

Моторчетата се разглобяват лесно, и могат да се почистят и смажат с гресчица. Само киснене в разтворител едва ли е добре, няма да остане смазка в крайна сметка.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 25 яну 2010 10:32

basatauser написа:смених с друг (втора рака)

какво точно си сменил? от трън та на глог-такива неща не се сменят с "втора рАка"

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: даите мнение за стъпково моторче (СПЕШНО)

Мнениеот basata-user » Пон 25 яну 2010 18:16

:arrow:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: даите мнение за италианско стъпково моторче (СПЕШНО)

Мнениеот vaskoto1 » Пон 25 яну 2010 19:01

vaskoto1 написа:също така.
когато някаква тема с някакъв въпрос от техническо естество е пусната-то тя е видяна! няма как да е пропусната!
тъй като това не е тема за "продавам джанти" и случайно клиента да се изпусне и да иде другаде, НЯМА НУЖДА ОТ ПОВДИГАНЕ!!!
коментарии от сорта:
хайде, колеги, никой ли не знае?
е айде де?
някой?
и всички производни, използвани за повдигане на техническа тема-ще довеждат до незабавното й заключване!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”