Теч на масло/моторче на чистачки на GOLF Mk3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Теч на масло/моторче на чистачки на GOLF Mk3

Мнениеот kabura_m » Пон 25 яну 2010 15:33

Здравейте Колеги,

този път ще бъда кратък, но бърз. НямаХ много време да провера за следните проблеми, които ще Ви представя!
Благодаря предварително за разбирането и за отговорите :) Голфа е с 1.4 mi двигател!

1. Когато дръпна лостчето за чистачките към Мен, очаквайки стъклото ми да е измие ... въобще не теква вода, а казанчето ми е пълно. Имам чуството, че моторчето НЕ работи. Няма цъкане, няма звук при дръпване на лостчето. Тази сутрин беше адски студено и нарочно НЕ опитах да си измия стъклото. Но сега на обяд опитах ... без резултат. Въпроса ми е мога ли сам да го отремонтирам или се купува ново?

2. ПО-СЕРИОЗНО
След таз сутрешния студен старт ... на обяд забелязах, че под колата (в ляво в случай, че сме застанали с лице срещу предницата) видях локвичка от около 10 сантиметра диаметър ... на скоро сменях масло и ангренажен ремък. Пипнах локвичката, но течността няма мириз на Антифриз. Преместих колата, проверих след час ... пак същия теч.

Извъртях волана максимално надясно и веднага се открехна зад дясната предна гума (ако не се лъжа) картера. Навсякъде по него имаше течове от масло. Уверих се, че и теча е от него. Вижда се, че и от извода за щеката също е хвърляло и после се е стичало по кутията на ангренажния ремък.

Наскоро сменях масло и ангренажен ремък. Не знам дали има връзка!

Така, някой може ли да даде мнение?

Благодаря Ви предварително!!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Теч на масло/моторче на чистачки на GOLF Mk3

Мнениеот pas1.8mi » Пон 25 яну 2010 16:00

По точка 1-провери си бушона за Помпичката!Ако е здрав купуваш нова-около 20-25лв(нова Мейле)!
По точка две-погледни тази тема viewtopic.php?f=11&t=177431

Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Мнениеот генгер » Пон 25 яну 2010 16:10

................
2. ПО-СЕРИОЗНО
След таз сутрешния студен старт ... на обяд забелязах, че под колата (в ляво в случай, че сме застанали с лице срещу предницата) видях локвичка от около 10 сантиметра диаметър ... на скоро сменях масло и ангренажен ремък. Пипнах локвичката, но течността няма мириз на Антифриз. Преместих колата, проверих след час ... пак същия теч.

Извъртях волана максимално надясно и веднага се открехна зад дясната предна гума (ако не се лъжа) картера. Навсякъде по него имаше течове от масло. Уверих се, че и теча е от него. Вижда се, че и от извода за щеката също е хвърляло и после се е стичало по кутията на ангренажния ремък.

.............................
:012: И при мен се получи същото .... сега търся проблема ... пуснал съм и такава тема, не видях че и ти имащ същия проблем.......................... :banghead: ..........

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Пон 25 яну 2010 16:14

Благодаря "pas1.8mi" ... според описанието на проблема на този човек ... имам същия проблем!

Благодаря! :)

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Вто 26 яну 2010 15:12

Здравейте отново!

относно моя по-сериозен проблем ...

Сутрин на студен двигател няма течове под колата. Но ето, че и този обяд, след като времето омекна отново се появи локвичка под колата.

Явно проблема не е малък/просто теч.

Ще се ходи на майстор то се е видяло. Но поне ми препоръчайте някой в ПЛОВДИВ!

Благодаря, предварително!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”